< Tilbake til oversikten

Sjokoladekake

#1

Iset sa for siden:

LE NEGRE

200 gr mørk sjokolade med minst 70 % kakao
200 gr mykt smør
150 gr fruktose
4 egg, skilte

Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund kakeform (22 cm).
Brekk sjokoladen i småbiter og smelt over vannbad. Tilsett smør og rør jevnt.

Tilsett 1/2-parten av sukkeret i eggeblommene og pisk det lyst og lett.
Pisk inn sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene til stivt skum og tilsett resten av sukkeret til skummet er glatt og skinnende.
Vend det inn i sjokoladerøren med lett hånd, gjerne i to-tre omganger.

Ha deigen i den smurte formen og stek kaken i ca. 50-60. min. Stikk en pinne inn i midten, når den kommer ren ut, er kaken ferdigstekt.

La kaken få hvile i romtemperatur i ca. 10 min før den tas ut av formen.


#2

Maz sa for siden:

For Lindbergere så vil vel 86 % sjokolade og fruktose være tingen (ikke ok på Atkins er det vel?). Fruktose karamelliseres ved lavere tempratur enn sukker så senk tempraturen noe. Uansett så er vel dette ikke noe en spiser mengder av?


#3

Iset sa for siden:

har fikset det til en Lindberg vennlig oppskrift nå:)


#4

Hel1_28 sa for siden:

hvor mange gr. karbohydrater er det i dette da? ...og er det noe godt? :)


#5

Iset sa for siden:

jeg vet ikke :p hehe.


#6

Hel1_28 sa for siden:

ler ok :)


#7

Iset sa for siden:

den er nok mer lindbergvennlig enn Atkinsvennlig altså. siden vi begge går på Atkins mener jeg. men sjekk ut oppskriften til Nille på vedvarende vekttap, der er det en digg oppskrift på Atkins decadent chocolate cake. har ikke prøvd den, men den ser virkelig god ut (bilde på [url]www.atkins.com[/url]).


#8

xavier sa for siden:

meget bra oppskrift. har smakt den. litt rar ble den men det er sikkert mine bakekunskaper hehe,,


#9

guro sa for siden:

Jeg synes denne så veldig godt ut. Skal prøve en gang jeg kan finne en god unskyldning!


#10

Hyper sa for siden:

Hmm..Fruktose...
Kan man ha det om man går på ketolyse dietten?


#11

Iset sa for siden:

Helst ikke. Tror det er ganske mange karber i det. Prøv med Splenda. :)


#12

prilla sa for siden:

Hvor mye splenda tilsvarer 150g fruktose da? Tenkte bake denne til sambos bursdag :D


#13

205gti16v sa for siden:

Kan kutte ut masse av sukkeret og bruke stevia. Bruker mindre enn 50gr brunt sukker.


#14

Gamla sa for siden:

Nei, det kan du ikke, men Splenda og Natreen er OK!:p
Det er i et hele tatt lurt å holde seg mest mulig vekk fra søtningsstoff. Det kan gjøre at vekten stagnerer for mange. Dessuten er det veldig lurt å forsøke å holde seg mest mulig vekk fra alt dette søte mens en går på kur. Det blir da mye lettere å holde seg borte fra det når de overflødige kiloene er borte. Søthungeren og vanen med å spise noe søtt blir mindre og for noen helt borte! Det har det iallefall blitt for meg;)


#15

Aline sa for siden:

natreen strø eller splenda har samme volum som vanlig sukker, så om du har målebeger som viser vekt for sukker, så bare bruker du målene der, selvom det i realiteten veier mindre :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.