< Tilbake til oversikten

hvor mange

#1

Anitave sa for siden:

Hvor mange måltider er det idielt å spise pr dag.. 3 eller 5?

Og når skal det siste måltidet senes inntas? (har hørt regelen ikke mat etter kl 18.00)
Har jeg forstått det riktig at man kan bare spise 0,5 dl salat pr dag? blandet salat..
Grønnsaker kommer utenom ikke sant?
I feel a little lost here...må ha allt inn med teskje desverre:(


#2

Nille sa for siden:

Heia !

Det ideelle antall måltider pr dag er det du føler deg mest komfortabel med. Men MINST 3 måltider er normen. Hva du kaller måltidene er opp til deg. Noen sier frokost, lunch og middag. Noen kaller det måltid 1,2,3 etc. Det kan noen ganger være greitt å ha mellom måltid (jeg kaller mine for "snack"). Du skal uansett aldri gå mer enn 6 timer uten å spise - det gjelder å holde forbrenningen i gang vettu !!

Det med å spise etter kl 1800 er det også delte meninger om. Men har visst funnet ut at det ikke betyr noe for forbrenningen når man spiser, men man får dårligere søvn av å spise rett før leggetid.

Skjønner ikke hvor du har 0.5 dl salat fra. har du målt hvor mye 0.5 dl er ?? Det er innmari lite !! Ikke et salatblad engang !! Det er uansett helt feil ....

Her er utdrag fra forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=419 - Tillatte matvarer under induksjonen her i forumet:

Salat grønnsaker
Du kan spise 2,5-7,5 dl (230 - 340 gram) daglig av:

  • alfalfaspirer
  • japansk nepe
  • sopp
  • arugula
  • endive
  • persille
  • kinakål
  • escarole
  • paprika
  • selleri
  • fennikel
  • radicchio
  • sikori
  • jicama
  • redikker
  • gressløk
  • Salat
  • romaine salat
  • Agurk
  • vårsalat
  • gaukesyre
    Disse salatgrønnsakene har høyt innhold av phytonæringstoffer og er gode kilder til fiber.

Andre grønnsaker
Du kan spise 2,5dl (140-200 gram)daglig av disse grønnsakene om salat ikke overstiger 0,5 l. (230 gram). Følgende grønnsaker har litt høyere karbohydratinnhold enn salat grønnsakene:

  • artisjokk
  • sellerirot
  • gresskar
  • artisjokkhjerter
  • rabarbra
  • asparges
  • mangold
  • surkål
  • bambusskudd
  • grønnkål
  • sjalottløk
  • løvetann
  • sukkererter
  • bønnespirer
  • løvetann blader
  • spagetti squash
  • rødbetens blader
  • eggplante
  • spinat
  • brokkoli
  • palmehjerter
  • snittebønner
  • brokkoli blad
  • grønn squash
  • rosenkål
  • kålrot
  • tomat
  • bønnespirer
  • purre
  • turnips
  • kål
  • okra
  • vannkastanjer
  • blomkål
  • løk
  • små squash (buskgresskar)
    Hvis en grønnsak, som spinat eller tomat, koker mye ned, må den måles rå for ikke å undervurdere karbohydratinnholdet.

Krydder
Alt krydder etter smak, men kontroller at krydderet ikke er tilsatt sukker.

Urter

  • basilikum

  • hvitløk

  • rosmarin

  • cayenne pepper

  • ingefær

  • salvie

  • koriander

  • oregano

  • estragon

  • dill

  • pepper

  • timian
    Salat dressinger / garnish

  • Smuldret sprø bacon

  • Revet ost

  • Delte hardkokte egg

  • Sautert sopp

  • Seterrømme / Crème Fraiche
    Som salatdressing, bruk olje og eddik (men ikke balsamico eddik, som inneholder sukker) eller sitronjuice og urter og krydder. Ferdig salatdressing uten tilsatt sukker og ikke mer enn 2 gram karbohydrat per spiseskje (15ml) er også ok.

Lykke til videre :)


#3

Kristian sa for siden:

Du mente sikkert 0,5 liter salat. Det kommer jo an på hva som er i den salaten da. Men bruker du disse ferdigsalatene i pose så kan du sikkert spise så mye som du har lyst på, bare du spiser fett og proteiner til.:rolleyes:


#4

Anitave sa for siden:

Oi, ja, det var det jeg mente...:p Skrev litt fort tydeligvis...
Takk for rettelsen Kristian...hehehe


#5

Anne sa for siden:

Min erfaring er at jeg bør/må spise oftere med lavkarbokosthold enn jeg har gjort før - uten at det siste behøver å bety så mye..eller rettere sagt veldig mye betyr det visst.:eek: For når jeg spiser sjeldnere så er det lettere å hive seg over noe en finner der og da...hos Narvesen eller et eller annet sted på min vei:eek:

Ofte, men riktig og sunt tror jeg er fint....skal vi si "Fem om dagen" :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.