< Tilbake til oversikten

HÆH??? Nå forstår jeg INGENTING!!!

#1

Carbokiller sa for siden:

Greit nok å feile så utrolig på gulerøtter, og tro at de var helt greie, og så er de veldig ugreie for et lavkarbokosthold. Men.... er TOMATER virkelig så karbohydratrike som det jeg får frem på fitday.com, eller er det noe spes. med amerikanske tomater??? Der står det at de er på 4.2 karboser!!! Er dette riktig?? Og jeg som har stappet innpå med tomater i hytt og pine... Herregud, ikke rart det går ille.
Jeg er helt lost føler jeg... finne nemlig ikke næringsmiddelkatalogen min!!! Hvor mange bommerter til må jeg gå på før jeg lærer mon tro....


#2

Silja sa for siden:

I min tabell står det 2,5 gr. pr 100 gr.... Vanlig tomat ja....Selv spiser jeg minst mulig tomat, men unnder meg litt i en og annen salat! Det samme med løk.


#3

Nille sa for siden:

Et godt råd: Ikke bruk størrelse målet i Fitday. Jeg har aldri klart å finne ut av hva de mener med medium og large. Bruk vekt heller. Ta vekta i gram x 0.035, da får du oz. 100 gram er 3,5 oz og tomat inneholder 4 karber minus 1 i fiber = 3 karber pr 100 gram i Fitday. Det er 0.5 gram mer enn i den norske Matvaretabellen, tror det er fordi Fitday regner opp til nærmeste hele gram.


#4

Maz sa for siden:

Her er det vel ett spørsmål om du bare teller karbohydrater eller om du også ser på GI.

Gulerøtter og Tomater har jo lav GI og karboinnholdet er jo ikke skremmende høyt i noen av dem.


#5

Carbokiller sa for siden:

Takker og bukker for svar. Jeg ser desverre ikke på GI ennå...har ikke blitt så avansert. Akkurat nå har jeg mer enn nok med å holde fingeren i jorda og tungen rett i munnen for å få kostholdet på riktig planet igjen. Etterhvert hadde jeg tenkt å føre inn GI også...


#6

nalana sa for siden:

Når vi snakker om gullerøtter og GI, så må jeg bare få sagt at gullerøtter og gullerøtter kan være to meget forskjellige ting. Dette er en av de helt spesielle matvarene som forandrer Gi veldig mye under koking. Rå gulrot er kjempebra og har lav GI. Kokte gulerøtter har veldig høy GI. Tror det er omtrent det samme med kålrot også. Og poteten, men den er det jo giftig å spise rå, så det hjeleper så lite.

Jeg spiste rå poteter som snacks når jeg var liten, og har fortsatt veldig lyst på det. Syntes det hørtes troverdig ut at det var uheldig, så nå lar jeg også det være.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.