< Tilbake til oversikten

Använd semestern rätt!

#1

ssskaldeman sa for siden:

Jag gjorde just ett snabbt inlägg på en svensk site. Jag lägger in det här också:

Nu är det semestertid och det är ett bra tillfälle att ta avgörande beslut. En och annan av oss tillbringar sommaren i tält, utan att vara ute på camping. Ja, vi tillbringar vintern i tält också... Ska vi fortsätta med det livet ut, eller ska vi välja en annan väg?

En och annan har bara några extrakilon. Då står valet kanske mellan bikini och hel baddräkt. Den som slår in på en ny väg nu kan välja fritt nästa år. Och alla år som följer därefter. Det enda som krävs är en månad utan glass, bullar och jordgubbar. Sen är sockersuget knäckt. Sen har kroppen börjat att bränna fett. Sen är ni på väg mot den hälsa ni är avsedda att ha.

Grillad mat kan vara en bra start. Äter du grillad mat och kompletterar med grönsaker som växer ovan jord så har du valt hälsans väg. Det behöver inte vara mer dramatiskt än så. När augusti kommer är sockersuget borta. (Förutsatt att du inte underhåller det under juli månad!)

Når ni augusti månad utan att ha ätit en enda glass eller en enda bulle så är ni på rätt väg. Då är det inte längre konstigt att enbart äta grönsaker till köttet, istället för potatis och pasta.

Sen rullar det på. Vågen struntar vi i. Vi äter för hälsa och tar viktminskningen som en bonus. Nästa sommar har ni kanske gått ner 20 eller 40 kg, det beror på nuvarande vikt och på ambitionsnivå. Men vi måste klara 14 dagar utan glass eller bullar för att komma igång. Du kommer att få göra ett stort antal sockerval under dessa 14 dagar. Vi lever i ett sockerförgiftat samhälle. Börja med att tacka nej till socker redan idag!

Sten Sture

PS
För den som inte läst mina böcker så är socker detsamma som glass, jordgubbar, bullar, fullkornsbröd, fullkornspasta, potatis och det där vita som är i sockerskålen.


#2

tech sa for siden:

Sommeren bruker jeg på å fokusere på å spise rett og trene. Men så har jeg en grunn for å rekke målet mitt etter sommeren, så det hjelper på motivasjonen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.