< Tilbake til oversikten

Frokostlapper

#1

Ullabulla sa for siden:

Jeg har eksperimentert litt med Ziggylapperne og kommet frem til denne oppskriften:

4 egg
150 gr. CC
100-125 gr. gulost
50 gr. soyaflaker
50 gr. linfrø
1/2 tsk natron
krydder etter behag (evt. 1 tsk tørket oregano og 1 tsk tørket basilikum)

Eggehviter piskes stive for seg. Eggeplommer, CC, soyaflaker, linfrø, natron og krydder piskes sammen og kommes i de stivpiskede eggehvitene. Reven gulost og krydder tilsettes til slutt.
(Hele massen blir rett så kompakt).

Fordeles med spiseskje på 2 bakeplader og drysses med pizzakrydder.
Bakes ved 175 grader i ca. 25 min (avhengig av ovnen)

Av denne porsjonen fikk jeg 12 lapper. De skal være flate, da de er beregnet til å komme pålegg på. Disse har virkelig konsistens av brød, du føler du har fått noe å tygge på.
Kanskje noe til søndagsfrokosten!!

Jeg kjøpte idag en stor bundt stangselleri med friske fyldige blade på toppen. I stedenfor krydder tok jeg en håndfull selleriblade og kom i lapperne. Det ga fin smak.


#2

Huskatt sa for siden:

Kor mange karber e d i ein lappe?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.