Jeg er fullstendig inneforstått om at rømmegrøt i sin opprinnelige form er fy fy på ketolyse, men det er ingen som har eksperimentert frem en lovlig variant?
Jeg elsker grøt av alle slag og rømme er jo lov, så selv om jeg vel tviler på at det er mulig spør jeg for sikkerhets skyld. ;)
For å si det med en gang så alle som ikke har smakt det er klar over det:
Gerd's lavkarbo rømmegrøt smaker AKKURAT samme som vanlig rømmegrøt. Jeg merker INGEN forskjell! FANTASTISK!:D
Jeg finner mye lettere ting jeg leter etter her inne etter at den kom, og det tar tid å finne frem på nye steder :ja: Og det er bare å spørre også ;)
Håper grøten smaker :)
Ja, det tar litt tid å "kjøre seg inn" kjenner jeg, er mye læring de første ukene/mnd, men så tenker jeg det går fint etterhvert! :) Grøten tenker jeg at jeg skal lage i kveld, fordi jeg skal være alene hjemme! Gleder meg litt kjenner jeg ;) hihi. Skal rappotere tilbake hvordan det går!
Jeg er veldig glad i grøt, og har utviklet min egen versjon av mandelgrøten. Det beste er at man kan veksle på ingridienser etter smak og humør.
Oppskrift:
50- 60g nøtter (50 % mandler + litt valnøtter, paranøtter eller hasselnøtter)
1 - 2ss chiafrø (Gir omega 3, samt hjelper grøten til å tykne)
1 ts psyllum husk, malt form (den som ser ut som sagflis trengs det mer av)
2 dl vann
1 dl fløte/rømme (gjerne en blanding)
1 ss cocosa
Søtning etter smak
litt salt
1-2 mandeldråper om ønskelig
(evt ett egg, jeg syns det blir mer en nok mat uten)
Chiafrøene legges i vannet mens resten av forberedelsene pågår. Da utvikler de et "gele lag" rundt seg. Jeg hakker nøttene i hurtigmikseren. Jeg foretrekker at det blir litt klumper å tygge på, spesielt fra valnøttene.
Så blandes alt, og gis et oppkok. Dersom konsistensen er for tynn, kok litt mer, eller ha i mer Psyllum Husk. Egget has evt i etter at kjelen er tatt av plata.
Serveres med kanel og stort smørøye.
Karbohydrater etter nøtter og fløte/rømme innhold. Mellom 6-8 karber ca.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.