< Tilbake til oversikten

Kryddermuffins

#1

Ullabulla sa for siden:

Her kommer jeg igjen med en ny variant boller/muffins - håper de vil falle i smak:

Krydderboller

6 egg
300 gr smøreost (First Price el.lign)
6 tsk johannesbrødkj. (JB)
2 tsk bakepulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk malt nellike
60 gr linfrø
150 gr reven gulost

Egg og smøreost piskes godt. Tilsett ca. 6 ts JB og pisk til massen begynner å tykne. Linfrø, bakepulver og krydder blandes og tilsettes. Når massen synes tykk nok tilsettes reven gulost.
Fordeles i 6 store amerikanske muffinsforme eller 12 små.
Bakes ved 175 grader – tid avhengig av ovn og muffinsstørrelse.


#2

Ullabulla sa for siden:

Beklager - liten skrivefeil:

150 gr smøreost (IKKE 300 gr.)
Hele oppskriften inneholder 300 gr ost tilsammen.


#3

Iset sa for siden:

Høres lekkert ut, utenom osten. Må det være gulost i? Ser for meg litt sånn krydderkake-greier med gulost. :lol:


#4

Ullabulla sa for siden:

Jeg valgte å kalle dem kryddermuffins fordi jeg kom så mye krydder i disse. Du kan også kalle dem ostemuffins og kansje heller komme tørket oregano og basilikum i (som i ziggylapper).
Jeg har ikke prøvd oppskriften med 300 gr smøreost.
150 gr reven ost rommer temmelig mye og danner volum og konsistens.
Det er egentlig bare å prøve seg frem med oppskriften.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.