Her kommer jeg igjen med en ny variant boller/muffins - håper de vil falle i smak:
Krydderboller
6 egg
300 gr smøreost (First Price el.lign)
6 tsk johannesbrødkj. (JB)
2 tsk bakepulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk malt nellike
60 gr linfrø
150 gr reven gulost
Egg og smøreost piskes godt. Tilsett ca. 6 ts JB og pisk til massen begynner å tykne. Linfrø, bakepulver og krydder blandes og tilsettes. Når massen synes tykk nok tilsettes reven gulost.
Fordeles i 6 store amerikanske muffinsforme eller 12 små.
Bakes ved 175 grader – tid avhengig av ovn og muffinsstørrelse.
Jeg valgte å kalle dem kryddermuffins fordi jeg kom så mye krydder i disse. Du kan også kalle dem ostemuffins og kansje heller komme tørket oregano og basilikum i (som i ziggylapper).
Jeg har ikke prøvd oppskriften med 300 gr smøreost.
150 gr reven ost rommer temmelig mye og danner volum og konsistens.
Det er egentlig bare å prøve seg frem med oppskriften.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.