< Tilbake til oversikten

Lavkarbo under primitive forhold

#1

mam sa for siden:

Vi lever enkelt i sommerferien, nærmest simpelt. bader i sjøen, dusjer i kaldt vann, bruker soloppvarmet vann når en ikke hæler iskaldt...

Mat som må oppbevares kjørlig, har vi i en standard kjølebag. Ellers kan jeg tigge litt plass hos svigermor, men hun har bare et lite campingkjøleskap med pitteliten fryser.

Grill og propanapparat er det vi har å lage mat på. Null stekeovn.

Jeg regner med at det blir spist mye kokt og stekt egg, bacon, osv. Grillmat er topp, men det har vi ikke hver dag. Salat blir et problem. Den blir ødelagt fort i varmen. Svigermor holder seg til isbergsalat, den er mest robust og tåler litt varierende forhold. Hun har ikke så mye plass som sagt, hun har salat og grønnsaker i en bøtte med lokk, og et kjøleelement oppi.

Heldigvis kan jeg ta med hjemmelaget fiberrik, www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visSeksjon?vp_SEKS_ID=520952 for lavkarbobrød blir det vanskelig å oppbevare og umulig å lage mer av. Og steke frokostpannekake i forskjellige varianter.

Har andre problem med lite kjøleplass i ferien? Kansje vi kan dele tips?


#2

jeef-micro sa for siden:

spekemat da?? Jeg vet at mine foreldre oppbevarer spekeskinka i taket nede i en bod... tror ikke det er så kaldt der som i kjøleskapet. De har sånn tøyposeting utenpå da...


#3

mam sa for siden:

Ja, jeg ELSKER jo spekemat! Hvor får en kjøpt tøyposer? Må ha noe som ikke fluene kommer seg inn i, så de legger flueegg i spekematen! Grøss...


#4

jeef-micro sa for siden:

mamma og pappa har kjøpt sin i en vanlig dagligvarebutikk, en slik som har litt mer utvalg (Obs, meny, ultra el lign) tror jeg


#5

Huldr sa for siden:

Tror faktisk det heter skinkepose ;) (så vet du hva du skal spørre etter mener jeg :))


#6

ssskaldeman sa for siden:

När jag lever primitivt gräver jag alltid en liten jordkällare. Gräv en djup grop, ställ ner en stor burk med lock, snickra till ett kraftigt lock att lägga på gropen. Kan du sätta fast isolering på locket är det extra bra.

Det är svalare än vad man kan tro i jorden. Nästan som i ett kylskåp. Grönsaker håller sig utmärkt, och den mesta färskmaten också.

Sten Sture


#7

mam sa for siden:

En jordkjeller høres fint ut!!!

Problemet er at vi ikke eier noentingen der, og kan ikke ta oss til rette. Det er en privat avtale mellom svigerforeldrene og gårdseieren, og vi er der bare noen uker om sommeren. Når de eldre eierne dør, opphører sikkert avtalen.
Vi må nyte det mens vi kan.

Og det er mye som kan lages i stekepanne eller grill. ;) Jeg må bare finne ut hva jeg skal lage på forhånd, og beregne bra.


#8

Kanutten sa for siden:

er det noen myrer i nærheten??? når vi er på fisketurer til fjells legger jeg alltid maten ned i myra :D

i plastposer da selvfølgelig! :rolleyes:


#9

mam sa for siden:

:D heh, tenker det blir god trim å gå til myra! Men hva med å ha egg utav pakningen? i en plastpose i kjølebagen? Tar ikke pakken svært mye plass? Jeg har spist 4 egg i dag, og må ha en god forsyning egg. Må kjøpe 12 i slengen, så holder det til neste handletur.


#10

Kanutten sa for siden:

kjøp mest mulig hermetikk da:D

skinke, tunfisk, makrell i tomat (bland sammen en boks tunfisk med en boks makrell i tomat, myyyyye mat :p) leverpostei, sopp, mosatomater, brekkbønner, aspargestopper, kjøttpølser, kjøttboller, tomatpure.....:rolleyes:, ooog som nevnt tidligere; tørkakjøtt, tørrfisk, tørka urter. Minibabybel (ost) varer leeenge i romtemp grunnet voksen....


#11

Aline sa for siden:

Ja, babybel kan fint stå en uke uåpnet :ja:


#12

Photobscura sa for siden:

Men kan ikke du også skaffe deg et kjøleelemet og en bøtte med lokk:)?


#13

ebbeto sa for siden:

Før elektrisitetens tid brukte mann kalde kilder og fjellbekker som kjøleskap. Ett melkespann av blikk hengende i enten en kald kilde, eller i en demning der hvor fjellbekken raste ned i havet holdt melka kald nok til at den ikke ble sur før melkeruta kom en gang i uka og tok melka med til meieriet....

Legge maten i vannet du ikke hæler å dusje i du....

Oih nå fikk jeg forbudte tanker...."fire kalde pils ligg neri vannet"..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.