< Tilbake til oversikten

Ostekake fra Småland

#1

Nannah sa for siden:

Dette er svensk ostekake ...likner ikke i det heletatt på den amerikanske
som vi bruker spise i norge.Dette er svensk tradisjonsmat. Smaker nyyydelig severt m hjemmelaget bærsaus og pisket krem!

600g cottage cheese
5eggeplommer
4.5 dl fløte
4ts johannesbrødkjernemel
liten pose hakkede mandler
0.5-1 dl sukkrin
romessens dråper
el vaniljedråper

Pisk jbk med litt av fløten til en glatt røre
bland sammen resten och pisk til tykk røre.
Smak til røren med natreen og romdråper.
Hell i en ildfast form (typ gratengform)
stek ved 175 i 45-55 minutter

Serveres avkjølt eller lunken med krem og ¨bærsaus...
Vidunderlig! :D


#2

Photobscura sa for siden:

Oioi! Hørtes digg ut!
Kan man bytte ut hvetemelet med litt mer joh.mel/soyamel/bakemiks?


#3

Ullabulla sa for siden:

En liten pose mandler - hvor mange gram er det??


#4

Nannah sa for siden:

Ja det tror jeg sikkert du kan.

Ullabulla: Det er en liten pose sikkert ikke mer enn 40-50 g.

Totalt karbinnhold i hele blir 22-23 tror jeg. Og den blir stor:)


#5

Nannah sa for siden:

Denne hadde jeg jamen glemt! Har forandret oppskriften litt...sukkrin isteden for splenda bla.
Dette er nydelig 1.mai dessert:)


#6

sirimor sa for siden:

Åå Nannah..! du er en kakeengel!!

At jeg ikke har sett denne før da....godt du plukket den opp igjen;)


#7

Mjauritz sa for siden:

Takk, denne skal prøves:D


#8

Liv sa for siden:

Hvetemel??? det er da ikke hvetemel i denne oppskr så vidt jeg kan se??:confused:


#9

Photobscura sa for siden:

Jeg tror Nannah har redigert oppskrifta siden jeg kommenterte den ;)


#10

Liv sa for siden:

:rodme:


#11

Nannah sa for siden:

Dette tror jeg jammen blir min 1mai dessert i år også :sikle:


#12

mat1977 sa for siden:

Hørtes godt ut:) i dag har jeg baket pizzasnurrene dine og de var bare helt nydelige. Tusen takk for oppskrift:)


#13

Chamomilla sa for siden:

Lurer på om denne ligner på Røros-ostekake som jeg har spist i dag og har lyst til å lage mer lavkarbovennlig. Ikke overdådig med sukker i kjøpekaka, men nok til at det ikke er helt forenlig på et "lav-lavkarbokosthold"..


#14

Yonah sa for siden:

Aner ikke, men den er veldig god. Jeg har forresten aldri johannesbrødkjernemel i , veldig mange orginaloppskrifter en helt uten mel.


#15

Carisma sa for siden:

Putter du mandlene bare inn i røra, ellerer de pynt på toppen?


#16

Yonah sa for siden:

I sverige har de som regel hakkede mandler i røra. Jeg bruker det. Det gir en herlig smak. Regner med at det er det Nannah gjør også.


#17

Chamomilla sa for siden:

Så bra at det går an uten jbk-mel.


#18

Chamomilla sa for siden:

Nå står det et forsøk i ovnen. Brukte skjørost i stedet for CC, håper det blir ok likevel. Hadde i bittelitt mer fløte og en ekstra eggeplomme og ikke jbk-mel. Brukte ca 1/2 dl sukrinmelis (hadde ikke vanlig sukrin) og en teskje sukker i håp om å utligne sukrinsmaken litt. Hadde også bare skoldede malte mandler og brukte det. Spent på resultatet. :sikle: tenker å ha jordbær til.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.