Dette er svensk ostekake ...likner ikke i det heletatt på den amerikanske
som vi bruker spise i norge.Dette er svensk tradisjonsmat. Smaker nyyydelig severt m hjemmelaget bærsaus og pisket krem!
600g cottage cheese
5eggeplommer
4.5 dl fløte
4ts johannesbrødkjernemel
liten pose hakkede mandler
0.5-1 dl sukkrin
romessens dråper
el vaniljedråper
Pisk jbk med litt av fløten til en glatt røre
bland sammen resten och pisk til tykk røre.
Smak til røren med natreen og romdråper.
Hell i en ildfast form (typ gratengform)
stek ved 175 i 45-55 minutter
Serveres avkjølt eller lunken med krem og ¨bærsaus...
Vidunderlig! :D
Lurer på om denne ligner på Røros-ostekake som jeg har spist i dag og har lyst til å lage mer lavkarbovennlig. Ikke overdådig med sukker i kjøpekaka, men nok til at det ikke er helt forenlig på et "lav-lavkarbokosthold"..
Nå står det et forsøk i ovnen. Brukte skjørost i stedet for CC, håper det blir ok likevel. Hadde i bittelitt mer fløte og en ekstra eggeplomme og ikke jbk-mel. Brukte ca 1/2 dl sukrinmelis (hadde ikke vanlig sukrin) og en teskje sukker i håp om å utligne sukrinsmaken litt. Hadde også bare skoldede malte mandler og brukte det. Spent på resultatet. :sikle: tenker å ha jordbær til.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.