5 eggehvitter
1dl fruktose (eller..)
200 gr nøtter..mandler, hasselnøtter, valnøtter eller blanding - valgfritt
1 ts bakepulver
Pisk eggehvittene stive. Mal nøttene og vend det inn i hvittene sammen med fruktose og bakepulver.
Fyll:
5 eggeplommer
100 gr fruktose (eller..)
1 1/4 dl fløte
1 frøene fra en vaniljestang
Alt has i en kjele (ikke aluminium) Kokes på svak varme 1 min. Rør hele tiden.
Ta den av platen og ha i
125 gr smør.
Stekes i rund form ca 24 cm - 180 gr - ca 20 min
Fyllet bør få stå et døgn før det has på kaken, for da blir den passe seig og god....Til nød kan den brukes samme dag, men må stå i kjøleskap noen timer før denhas på ihvertfall :)
Vet ikke hvordan det er med fruktose og diabetes jeg:confused: Kan du spise det så er det jo greit, hvis ikke bytter du ut med det du kan bruke.
Kaka er jo direkte sunn:) Masse egg og nøtter:D
Synes det begynner å bli et veldig bra utvalg av gode kaker som kan spises på dette kostholdet. Og så jeg som nesten aldri har bakt kaker før, annet enn til spesielle anledninger. Nå skal det bli andre boller snart. Kanskje jeg skal bli sånn en koselig mamma som baker en kake hver helg:eek: :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.