< Tilbake til oversikten

Annes nøttebunn med eggekrem

#1

Anne sa for siden:

5 eggehvitter
1dl fruktose (eller..)
200 gr nøtter..mandler, hasselnøtter, valnøtter eller blanding - valgfritt
1 ts bakepulver

Pisk eggehvittene stive. Mal nøttene og vend det inn i hvittene sammen med fruktose og bakepulver.

Fyll:

5 eggeplommer
100 gr fruktose (eller..)
1 1/4 dl fløte
1 frøene fra en vaniljestang

Alt has i en kjele (ikke aluminium) Kokes på svak varme 1 min. Rør hele tiden.
Ta den av platen og ha i

125 gr smør.

Stekes i rund form ca 24 cm - 180 gr - ca 20 min

Fyllet bør få stå et døgn før det has på kaken, for da blir den passe seig og god....Til nød kan den brukes samme dag, men må stå i kjøleskap noen timer før denhas på ihvertfall :)

Lykke til!


#2

HP sa for siden:

:sikle:


#3

Summer sa for siden:

Jeg har nå stekt denne kaken på 140 gradet i 1 time og 10 minutter. :)

Det gikk helt fint! :)


#4

Nille sa for siden:

Hvorfor gjorde du det Lise ? Er det noe med nøttene kontra varmen ?? :snill:
Skjønte ikke jeg skjønner du !! :o



#6

Lullen sa for siden:

Ååh, den så digg ut :)

Skulle vel være trygg for tante som har diabetes også??


#7

Anne sa for siden:

Vet ikke hvordan det er med fruktose og diabetes jeg:confused: Kan du spise det så er det jo greit, hvis ikke bytter du ut med det du kan bruke. Kaka er jo direkte sunn:) Masse egg og nøtter:D

Lykke til:klem:


#8

Lullen sa for siden:

Er litt usikker på det selv, så jeg får spørre henne! Kjekt å ha en kake hun kan spise også... :)


#9

nalana sa for siden:

Den skal prøves:D

Synes det begynner å bli et veldig bra utvalg av gode kaker som kan spises på dette kostholdet. Og så jeg som nesten aldri har bakt kaker før, annet enn til spesielle anledninger. Nå skal det bli andre boller snart. Kanskje jeg skal bli sånn en koselig mamma som baker en kake hver helg:eek: :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.