< Tilbake til oversikten

Litt start hjelp angående oppskrifter?

#1

Anitave sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å kjøpe boken(heftet)
Men har ikke penger til dette nå, så må vente til lønning.
Jeg og min mann har lyst til gjør dette sammen fra mandag av..
(da er brusen oppdrukket, godterier spist opp, så ingenting blir kastet og ikke noe nytt innkjøpt...)
Vi lager det samme til ungene men de får ris/potet/past i tillegg.

Jeg trenger noen forslag til menyer, da jeg ikke er flink til å lage mat.
Noen forslag så jeg kan komme i gang..?
Hvor mye kjøtt spiser dere pr måltid, mye dere vil eller?
Kan jeg bruke melange? vi er fryktelig glad i det.
Og det var jo veldig lite karbohydrater der..
Olivenolje skal vi prøve å bruke...(hater oljer, smaker dritt)
Jeg skjønner ikke noe av engelske oppskrifter, prøvde å overstette det til meg selv men det gikk skeis..

Håper noen har noen ideer, eller linker til oppskriftert til induksjonen, så vi kommer oss i gang..
Smi mens motivasjonen er på topp hos begge..


#2

Anitave sa for siden:

Mann min er jo litt bekymret for livretten hans...
Taco..
Men kan vi spise taco som vanlig, men uten lefser og pitabrød?.
Men ha masse salat ved siden av istedet?


#3

Iset sa for siden:

Hehe taco er vel den retten som spises mest på Atkins. I starten var jeg og min mann så usikre på hva vi kunne spise, eller kall det heller lite fantasi, at vi hadde taco minst 4 ganger i uka. :)

Da kan du jo spise.

Kjøttdeig med tacokrydder
salsa
salat
ost
løk
SETERRØMME, ha evt hvitlløk i den. Mmmmm.

Og det beste av alt; masse hjemmelaget deilig guacamole!!!!

Vil du ha noen utenom når du ikke er på induksjonen, kan du steke et par soyapannekaker og bruke som tortilla. :D

Melange kan du IKKE bruke nei. Bruk SMØR!!! Det er sunnest. Prøv å unngå margarin så godt du kan, det er bannlyst her i huset.

Har du prøvd å lage potetmos av blomkål? Du koker et blomkålhode mørt, og har det i en mikser sammen med et par ss fløte, pepper, salt og litt parmesanost eller cheddarost om du vil.
Denne "potetmosen" kan du bruke feks i ovnsformer, jeg lager veldig mye former av alle slag. Feks Chepherds pie. Oppskriften ligger på kokeboka. :)

Lykke til!


#4

magdalena sa for siden:

Hva med å bare kikke litt i forumet her?Er jo blitt endel oppskrifter her nå..


#5

Nille sa for siden:

HER finner du oppskrifter for mat under induksjonen.

Der er det 3 sider med matretter som er tilpasset induksjonen. Du finner sikkert noe du liker der.

En av fordelene md Atkins/Lindberg, er at du er nødt til å lære deg å lage mat. Kanskje du vil like det !

Av kjøtt og fisk etc er en "normal" porsjon 150 - 250 gram. Men det er ingen grenser for hvor mye kjøtt du skal spise. Det er en fordel å praktisere porsjonskontroll helt fra begynnelsen.

Margarin er fyfy. Bruk smør i stedet. Investerer du også i en skikkelig olje (må være kaldpresset) så smaker den ikke "dritt". Olje til 49 kr på Rema vil ikke smake like godt som en dyrere en...... Som alle andre steder i samfunnet er regelen når det gjelder mat. Du får det du betaler for. Kvalitet koster !


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.