Jeg fikk denne oppskriften som jeg tror stammer fra G. Roede dietten. Men kan fint brukes som lavkarbo da det eneste som gir utslag på karbohydratene her blir løken. Evt. også karbonadedeig, litt avhengig av om den er kjøpt i Sverige eller Norge. (Utspedd eller ikke...)
Bollene kan bli litt tørre v. karbonadedeig. Blir saftigere ved bruk av vanlig kjøttdeig. Smaker faktisk himmelsk!!!
[color=red][/color]
[color=red][/color]
[color=red][/color]
Marokkanske kjøttboller i krydret tomatsaus
4 porsjoner
400 g kjøttdeig, eller enda bedre: karbonadedeig
1 finhakket løk
2 fedd hvitløk
salt og pepper
1/2 ts paprikapulver
1 ts karve
1/2 - 1 ts tørket mynte
1 egg
Bland alt sammen og form til små boller som stekes i en stekepanne.
Saus:
1 boks hakkede tomater
1 ss hakket løk
1 fedd hvitløk
1 bunt finhakket persille
salt
litt cajennepepper.
Serveres med en dugelig porsjon frisk salat til!!
Ønsker man en "hottere" versjon er det bare å øke på med hvitløk og cajennepepper.
Jeg pleier å smæsje i cottage cheese jeg! Knallgodt! Og litt ekstra egg. Og som oftest så har jeg lagd dette som kjøttpudding - for da kan jeg lage mange uten at det blir så mye jobb, og så har jeg i fryseren. Vældi lurt. [color=green][/color] Godt med elgkjøtt også forresten. For de som har tilgang på det.
Vi får gjester i morgen. Jeg vet at hun er litt opptatt av karbohydrater, så i kveld har vi laget kjøttboller.
Det lukter kjempegodt - tusen takk for oppskriften!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.