Huff... Vet ikke hva jeg skal velge av alle de filosofiene som er! Har en bok fra Lindberg og en fra Atkins. Men hver gang jeg "studerer" en filosofi, finner jeg ting jeg ikke liker osv.:rolleyes:
En vanlig dag får jeg i meg 80karbs(hjernen krever 100g hver dag,minimum) og 25g fett. Så jeg egner meg ikke for Atkins hvertfall, Fedon er jeg litt usikker på, blir så rart at "kosemåltidet" er noen knekkebrød..:(
Tror ikke at jeg går opp i vekt av 80karber, har gått ned hele tiden den siste måneden og da jeg slanka meg i fjor spiste jeg pasta hver dag (og gikk ned)...:p
Huff...Får vel lese enda mer om de forskjellige filosofiene, for jeg er 100% forvirra her:o
Hvor mye skal du ned da? Siden du spiste pasta hver dag i fjor og gikk ned likevel, så vil jeg anta at du ikke er insulinresistent. Så Lindberg vil være et greit utgangspunkt for deg. Hva mener du med at hjernen krever 100 hver dag egentlig?
En viktig tommelfingerregel er at du får i deg nok proteiner (ca 30g i måltidet - noe som blir ca 120g ost, 150g fisk eller kjøtt eller pålegg, og 3-4 store egg), og at du har litt fett og noen langsomme karbohydrater til. Du kan jo spise grovt brød, grov pasta ol sammen med grønnsaker og NOK proteiner med litt fett. Bare husk at når du justerer opp karber, så justerer du ned fett og omvendt.
:wacko: Er det DIN hjerne du mener - eller er det alle ? Hva skjer i så fall om den ikke får sine 100 gram ? Bare lurer jeg, siden jeg har levd på mellom 25 og 50 karber og 70-75% fett i mange år..... Hjernen min er skarp og kroppen slank.
Altså, hjernen foretrekker å bruke karbohydrater som energikilde, er lageret tomt omdanner den fett til energien den trenger, så det jeg mente var at hjernen bruker minst 100g karbohydrater om dagen. Hjernen er veldig tilpasningsdyktig, så får den ikke kabohydrater tar den fettet, enkelt og greit. Dette er noe naturfaglæreren min sa, virker jo ganske fornuftig egentlig.
Nei, tror ikke jeg er insulinresistent, har alltid spist brød, ris og pasta, og har aldri reagert på det, mens sukker derimot gjør meg hyper i noen minutter og slapp etterpå. Men nå er jeg bare 17år da, og i løp av de 17årene har jeg fått servert veldig sunn mat, men besteforeldre proppet i meg sjokolade og vafler som barn. Uansett hvor mye "drittmat" jeg har spist har jeg aldri gått over 64kg, og det var da jeg spiste mye usunt. Alltid hatt en normal vekt, er 170høy. Vil gå ned kanskje 1kg til, for da blir det et HELT tall, liker ikke dumme tall, sånn som 58, 63, 84 osv... Hehe..
Sitter og leser i Lindbergboken nå, ble litt nysgjerrig på insulinresistens-greiene ("imponerende" ordforråd) :)
Det er nettopp det prinsippet som gjør at vi lavkarbere går ned ... på Atkins og en rekke andre dietter. Vi fyller ikke opp med glukose, derfor gjøres kroppsfettet om til ketoner istedenfor - som hjernen utmerket godt kan leve av :).
Men jeg skjønner ikke helt hva du skal med en diett for å gå ned til et rundt tall (!). Lavkarbo er bra for helsa, særlig på sikt, men det er ikke noe å bruke (kortvarig) for å manipulere med en normal kroppsvekt ...
Nei jeg skal ikke gå ned 1kg bare for å få et helt tall, det er jo tåpelig.
Jeg vil være på det tallet fordi jeg føler at det er der jeg passer inn, selvom 1kg til eller fra ikke har så mye å si.;)
Ja, det er jo en viss forkjell fra å trenge og å foretrekke da !
Og naturfaglæreren din har skjønt det han. Det er slik lavkarbo fungerer. Vi venner kroppen til å bruke det (for oss)overflødige fettet til forbrenning. Men dette er ikke ne metode jeg ville annefalt til deg. Ketogen kost er for de som har mer å ta av !!
Om du bare har et kilo å gå ned (trodde dette var en spøk jeg...) så er det et genrelt sunnere kosthold du er ute etter å finne altså ? Da er det lett - og da er det ganske sikkert at den beste måten er å fortsette md å kutte ut det som er mest skadelig for deg, nemlig sukkeret. Forsett med å spise rent kjøtt, fisk, fugl - med tilhørende grønsaer. Spis bær og nøtter og litt mindre frukt (frukt inneholder sukker, og selv om det er naturlig sukker er det ofte mer enn mange tåler). Vær forsiktig med pasta - bruk fullkornpasta om mulig og spis lite ris og pasta. Brødet bør være så grovt som mulig og ikke for mange skiver om dagen. Regner med at du flott kan ligge rundt 100-150 karber uten problemer. Lindberg kosthold er den beste løsningen for deg vil jeg tro. Om du leser "Fedons Metode" ser du at det finnes mange muligheter. Ikke heng deg opp i hva du ikke kan spise, eller ikke liler - men konsentrer deg om alt det gode du KAN spise. Se mulighetene ikke begrensningene. Atkins i de første fasene passer ikke for en som har så lite å ta av - men Atkins vedlikehold er i prakis nesten det samme som Lindberg ..
.... 1 kilo :rolleyes: Veit ikke om jeg skal le eller grine jeg. Sitter her og gir råd til en som skal gå ned 1 kg......
Vær også klar over at kroppen din ikke nødvendigvis er enig med deg i den ene kiloen. Tallet på vekta er bare et tall ! Du vil ikke merke store forskjellen på kroppn på et kilo mer eller mindre !
velg atkins, skal bare ned 2-3 kg selv. begynte med og spise sundt og trene, så kom det til et sted der det stoppet opp. nå bruker jeg atkins for og få gått ned de siste kg. og det fungerer :D
Tren, kutt ut hvitt sukker og hvetemel. Enkelt og greit.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.