tusta87 sa for siden:
fra Ketolyse.. Åssen er denne? I smak? Og hvordan blir den i f.eks brød og pizzadeig? Smaker den noe spesielt? ;)
tusta87 sa for siden:
fra Ketolyse.. Åssen er denne? I smak? Og hvordan blir den i f.eks brød og pizzadeig? Smaker den noe spesielt? ;)
sma sa for siden:
Jeg har ikke brukt den så mye, men det går igjen at folk syns det smaker soya av maten..
Jeg for min del har ikke gjort det, men som jeg sa så har jeg ikke brukt den til så mye. :)
Jeg laget pizza i dag, men da brukte jeg bakemiksen. Funka kjempebra!
tusta87 sa for siden:
Åssen laga du den?
Hva hadde du på? :p
Ble den gul og smakte søtt?
sma sa for siden:
Oppskrifta på pizzabunnen står på boksen;
2 egg
1 dl vann
2 dl bakemix
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ss olje
1 ts oregano
Bland vått - tilsett tørt - stek på 220 grader i 5-7 min til den blir fast. Da kan du legge på fyllet. Stek deretter til osten er slik du vil ha den.
I dag hadde jeg kjøttdeig, paprika, løk, ost, champinjong. :) Jo, også hadde jeg på medium chilisaus! Ica har en som ikke har så masse karber. Jeg brukte dessuten ikke alt.
Om en ble gul og smakt søtt? Vel den ble jo gul da.. Men jeg så det at dersom jeg la et veldig tynt lag (hjørnene) så blir jo bunnen tynnere og ikke så svampete. Liker ikke svampete bunn. (det er vel derfor jeg ikke er så begeistra for ziggy-lappene). Den smakte forresten ikke søtt i det hele tatt. :)
Så dersom du er som meg så lag den veldig tynn! :)
tusta87 sa for siden:
hehe okey.. heva den mye eller? var det noen andre enn deg som spiste den? som ikke går på kur? hva synes de? ble mange spørsmål fra meg idag:P
sma sa for siden:
Det gjør ingenting at du spør. Det er jo sånn vi lærer! :)
Den heva vel ikke så veldig masse - rundt 5 milimeter på det tykkeste. Men det ble for tykt for meg.. Derfor snoka jeg i kantene. :p
Det var bare meg og datteren min (5) som spiste den - hun digga den!! Trodde faktisk hun kom til å reagere på at pizzan ikke smakte som vanlig, men den gang ei. Hun spurte heller om hun kunne få mer! :eek:
Photobscura sa for siden:
Virker som det er veldig forskjellige reaksjoner på soya. Jeg har vært veggis i årevis, og spist det meste av soyaprodukter på markedet. Jeg har brukt soyamel som jevning til saus (uten at det hjalp nevneverdig:rolleyes:), og jeg kjenner ikke soyasmaken what so ever! Enten det eller så synes jeg tydeligvis det smaker helt greit. Andre igjen synes det smaker helt grusomt.
bobsky sa for siden:
Jeg har lagd brød av soyaprotein og det smaker, vel ikke som brød, men helt ok når man har noe på brødskiva:) Pizza bunnen ville jeg nok lagd av bakemiks og tynn bunn sånn at du mest smaker bare fyllet.
Lykke til!
sma sa for siden:
Nysgjerrig på hvilket brød du har laget. :rolleyes:
MorStine sa for siden:
Kjente heller ikke noen bismak da jeg bakte pizzabunnen til Iset... Har ketolyse-soyaprotein.
Torkil sa for siden:
Hei
Jeg synes bakemiksen er neutral i smaken og bør foretrekkes ( hvis man da ikke har allergi mot melkeprotein eller gluten) frem for soyaprotein som jeg også synes har en bismak, som dog kan skjules i pizzabunnen med krydder og i lappene med ost.
Smaken er som baken - delt.
Vennlig Hilsen
Torkil
moinx sa for siden:
Jeg bruker soyaprotein kun til nabo-brødet.
Jeg syns det setter litt besk smak, men det kjenner jeg ikke i nabobrødet. Til lapper og pannekaker (og alt annet) bruker jeg bakemiksen. Den har ingen bismak.....(syns jeg)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.