< Tilbake til oversikten

Nannahs variant av Ziggy-lapper

#1

Nannah sa for siden:

Her er min variant av ziggylapper...synes de mister litt av vaffelpreget
og blir mer brødaktig ..

1 boks cottagecheese
6 egg
20 g hvetekli
2 toppede ss soyaproteinpulver
100-150g revet ost.
ca 1 dl vann

litt salt...krydder efter hvad du skall bruke de til
jeg bruker alltid litt oregano..synes det tar bort soyasmaken.

Kjør eggeplommer,cottagecheese,vann, kli, soya og krydder i foodprossesor til en glatt røre
Pisk eggehvitene helt stive og bland inn røren og revet ost.
stek på bakepapir ca 25 min 175

Disse blir nøytrale på smak og er utmerkede som hamburgerbrød
lr pølsebrød...eller bare m pålegg på.:)


#2

Nannah sa for siden:

Ups...
Glemte....det blir ca 18-20 stk
Ca 0,6 karber pr stk :D


#3

Iset sa for siden:

Mmm må prøves. Har du bittelitt kardemomme i blir de sikkert enda mer lignende pølsebrød og hamburgerbrød, får liksom den rette "bollesmaken". :nam:


#4

Nannah sa for siden:

Smart ! Må prøves:)


#5

Labomba sa for siden:

Hei Nannah.

Tror du det er greit å bruke krustakli?
Reagerer litt på hveteklien.

Ha en fin dag,
Labomba.


#6

Bee sa for siden:

Kruskakli og hvetekli er jo det samme da. ;)


#7

Justina sa for siden:

Jeg brukte oppskriften som pizzabunn, og det fungerte veldig fint! Takk for glimrende oppskrift!:D


#8

Nannah sa for siden:

Jaa!! Jeg lager også pizza av lappene....de blir kjempegode :D


#9

Justina sa for siden:

Jeg smurte hele oppskriften utover en langpanne, det var akkurat passe mengde.:D


#10

Photobscura sa for siden:

Jeg lager originaloppskriften, men med halvannen pakke kremost fra tine med urter i stedet for cc, og så har jeg i to ss linfrø og to ss solsikkekjerner i.
Anbefales!


#11

Nannah sa for siden:

Jeg synes de blir for bløte med kremost..men kanske hjelper det med en ss glutenmel? For smaken har jeg byttet til Multipowers dyreste soyaprotein...mye bedre smak på den! Hundre kroner dyrere, men den er jo drøy i bruk da! :)


#12

Photobscura sa for siden:

jeg også syntes det, men fant ut at om jeg lot dem ligge å tørke på risten ute ganske lenge (noen timer i alle fall) så blir de ganske sprøe, og alldeles ikke bløte!!


#13

Smula sa for siden:

Interesant! :D

Betyr det at disse blir litt mer... deigete?
For jeg har brukt den pizzabunnen som står på Ketolyse-bakemiksboksen
og den blir egentlig veldig tørr.


#14

Justina sa for siden:

Den er grusom rett og slett. Denne er MYE bedre!:D Kan også anbefale Isets pizzabunn. Den er helt nydelig.


#15

Smula sa for siden:

Nå har jeg prøvd disse, de ble kjempefine. TaKK! :)
Jeg hadde nok enda litt mer kruskakli enn det står i denne oppskriften også, så de ble ikke blaute overhodet.


#16

Murmeline sa for siden:

Noen som har prøvd å kutte osten? Jeg er ikke så veldig glad i ost og kunne tenkt meg å kutte den. Men vet ikke hva det gjør med konsistensen på de.


#17

Smula sa for siden:

Har ikke prøvd det nei, men jeg ville tippe at røra da ble mye mer flytende. Når jeg tilsetter osten, ser jeg at den blir mye mer kompakt med en gang. Det kan også da være at ikke lappene henger så godt sammen når det blir stekt.
Men det er bare en ting å gjøre for å være sikker: Prøv det. Det går jo an å lage bare en liten porsjon og se hva som skjer?


#18

Nannah sa for siden:

Ny variant av "Ziggyene" i dag...beste så langt:)

6 egg
2 dl rømme
1 dl fløte
50 g malte solsikkekjerner
3 store ss wey-protein
1 stor ss glutenmel
1 ts bakepulver
200 g revet mild hvit ost

kjør frø,pulver,rømme,fløte og eggeplommer i foodprossesor
stivpisk hviter og bland i sammen med revet ost.
sett klatter på bakepapir...dette blir 18 stk

stek midt i ovnen 175 i 20-25 min


#19

Smula sa for siden:

noterer ned

Enn kruskaklien, da!? :eek: Har blitt så glad i den... og så kan man vel bruke bakemiksen i steden, tenker jeg?


#20

SusieBlues sa for siden:

Oj, dette må jeg prøve!!


#21

bolleboll sa for siden:

Å, Dette må jeg prøve. Er så glad for oppskrifter.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.