Syklet tilfeldigvis forbi en hjem-is-bil i dag og siden han sto stille så tenkte jeg å sjekke om det egentlig hadde noe lett-utvalg. Jaggu hadde de ikke det! En egen pakke med flere forskjellige iser som er uten sukker (men med polydextrose++ såklart).
Eneste jeg tror mangler er lett-saftis, men de hadde kanskje noen andre alternativer. Og jeg som var redd jeg skulle sprekke helt på is nå i sommervarmen!
Tror isene lå på ca 11g karb per 100g, men usikker på hvor mange net-carbs det er per 100g, eller per is for den saks skyld. Vil påstå du trygt kan unne deg en is om dagen, med standard Nille-forbehold om at noen opplever stagnasjon i vektnedgang pga søtstoffer såklart. :-)
Det blir ikke det samme. Jeg lager ofte is av smoothies og sukkerfri saft, har hatt pisket eggehvite oppi også, og da blir det ikke så hardt, men det blir overhodet ikke det samme som butikkjøpt saftis! Dessuten vil jeg kunne kjøpe saftis ute når andre kjøper is, og ikke være nødt til å gå hjem og hente. Skulle ønske de kunne lage sukkerfrie versjoner av feks. Columboegg med mangosorbet, Sorbetto osv.
Det er MYE lettere å lage hjemmelaget fløteis enn god hjemmelaget saftis med den rette konsistensen.
Okei, jeg ser og skjønner den!! [font=Comic Sans MS][/font] Men det kommer vel om noen tiår, når myndighetene endrer litt tankegang...:( Hoff, vi skulle hatt skikkelige lavkarbo-butikker rundt om!! Jeg skjønner ikke at det ikke er marked for det....:(
Oj de kan jeg jo kanskje ha i frysen. Problemet da er at jeg gjerne spiser 5 stk daglig, og om vesla vet det er is i frysen er det fader ikke lett å holde henne unna heller. :knegg:
Her er typene som selges og karboinnhold osv.: www.hjem-is.no/Default.aspx?ID=1513
Dette er forresten supert! Jeg tenkte på dette forrige uke HjemIS var her, tenkte jeg skulle sjekke om de hadde noe sukkerfritt, men jeg tenkte det hadde de sikkert ikke og gadd ikke sjekke. :p
Nå har jeg klart meg for det meste uten godteri og slikt i et halvt år (bortsett fra en Atkins-bar en sjelden gang) men det er vel bare fordi tilgjengeligheten av slikt er så lav.. Frykter at det blir mer av dette nå ja :O
Jeg har lagd isen til en eller annen her (Iset?), det ble godt, men det er veldig tidkrevende og dyrt å lage, så det er ikke noe jeg gidder å gjøre ofte, hehe..
Men det var jo veldig mye karber i da...... sikkert ikke i frohold til vanlig is men dog....får vente til jeg har vært hos legen igjen iaf og høre med henne.
Noen som såg Brimi/Lian på tv2 i dag. Der lage Lian bl.a. en italiensk halvfrosset is med Grappa (semifreddo). Herregud den så gooood ut. Den skal jeg lage en gang. Men nå er jeg kanskje i feil tråd ja. :)
Jeg spiser den delight ett-eller-annet med lilla papir som de har overalt nå for tiden, fløteis med bær og mørk sjokolade. Mmm. Jeg tror den har 22 gram karber om jeg ikke husker feil, litt mye for meg, men jeg synest at det går an av og til. Og så er den bare SÅ god!! :D
I dag kom Hjem-is hit, jeg kjøpte den med vanilje og sjokoladesaus. Det som står på nettsiden om næringsinnhold er feil.
Boksene er på 69g, 12 karber per 100g, dvs 8.28g. Så man kan greit spise en boks en dag i blant.
Ååhh det er så fristende! Lager is på maskin av 2egg..et fløtehus...litt flytende natrena som jeg pisker i kjøkkenmaskin før jeg heller i ismaskinen. Når isen er nesten er klar tilsetter jeg en atkinssjokolade...den med crisp. Dette gir to porsjoner og ca 5,5 carb pr stk :)
Jeg skjønner heller ikke dette at det ikke fins lett-saftis. Det er jo ørten varianter av lettbrus uten sukker, og folk drikker jo Pepsi Max i store mengder. Hvorfor finnes ingen sukkerfri is?
Og ja, jeg lager selv men er jo ikke alltid hjemme!
Ja, den innholder 20g KH pr 100g, men derav er 12,5g polydextrose som er kostfiber og skal ikke regnes med. Det blir derfor bare 7,5 pr 100g eller 5,25 pr enhet. Det synes jeg går godt ann en sjelden gang!:D
Se ellers denne linken. Nytt søtningsstoff til baking m.m.
Hva er det med polydextrose som gjør att det kan trekkes fra?
Og i så fall vill det jo også si att hjemis-lightisen også har færre karber
selv om prosenten polydextrose ikke er oppgitt. :) ??
Har bestilt Fribols søtemiddel...ikke fått enda....spent !!
Polydextrose er et kostfiber som i ubetydelig grad oppsuges i tarmen og ikke påvirker blodsukeret , -og som du også vil se av linken fra apoteket, regnes den for å utgjøre 0 g Kh pr 100g.
Så da har altså Hjemis sin light jordbärbeger som jeg fikk oppgitt skal ha 11g polydextrose bare 1 karb da ettersom den har 12 i utgangspunktet?
Er ikke det for godt til å være sant??:O:O
Hjelp! Jeg trenger is i denne varmen! Jeg elsker softis, men holder meg unna......vet at mange av dere har prøvd å lage egen is, hvordan gjør dere det?? Jeg har fløte, splenda, vaniljeessens og egg....kan jeg lage is av det, og er det vanskelig? Takknemlig for svar! God varm sommer til dere alle!!
I dag kom Hjem-is hit, jeg kjøpte den med vanilje og sjokoladesaus. Det som står på nettsiden om næringsinnhold er feil.
Boksene er på 69g, 12 karber per 100g, dvs 8.28g. Så man kan greit spise en boks en dag i blant.
__________________
Nannah,vanligvis hvis ikke prosenten av polydextrose er oppgitt gjelder den KH mengden pr 100 g som er oppgitt,- men som du ser på det første svaret her har det vært feilmerking på sjokoladeisen, og det gjelder sikkert også jordbærisen. Ja, det er alltid slik at hvis noe ser ut til å være for godt til å være sant,- ja så er det det!:p
Muligens er jeg stokk dum, men jeg skønte ikke noe av det Gammla...om du går på den danske siden står kostfiber pr is oppført...blir det feil å trekke fra det?
Beklager at jeg gjorde deg forvirret! Det var ikke på noen måte meningen.:o
Det blik IKKE feil å trekke det fra hvis det f.eks. står at varen inneholder 12 g KH, DERAV 10 g polydextron. Derimot blir det feil hvis det står at det inne holder 12g KH og 10 g kostfiber. ;)
Det som jeg nok desverre tror er at det er feil opplysninger også på lettis boksene til Hjem-is.;)
Jeg ville sendt en e-mail til Hjem-is og spurt , siden de norske sidene nå ikke har innholdsfortegnelse i det hele tatt. Kanskje de har fjernet dem pga feilopplysninger tidligere?:confused: I så fall vil de nok komme inn igjen etter hvert.;)
Hva med fruktose istedet? :P Sukker, usj.
Tror det skal mye til for å lage is som er vennlig for ketogene dietter med sukker uansett, blir vel ikke søtt nok
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.