< Tilbake til oversikten

Går dette bra?

#1

charletta sa for siden:

:eek: Hei! Jeg er nettopp blitt oppmerksom på ketolysekuren, og brenner etter å komme igang. Har bestilt boken med tilbehør av tablettene og ketostixa, men er litt sugen på å komme igang. Går det bra og starte litt nå før de kommer??? Hvor mange karbo om dagen er lov å ha? Er det noen spesielle krav om størrelsen på måltidet? hadde 2 egg og en liten pakke bacon til lunsj, er det ok?


#2

mofe sa for siden:

Du kan starte nå, men.. det er ikke lurt å være i ketose for mange dagene uten tilskudd av vitaminer og mineraler :nei:

Men du kan begynne å kutte ned på brød og pasta og ris og sukker osv osv..

Husk at hvert måltid skal inneholde proteiner (kjøtt eller egg, ost, osv) og grønnsaker og fett.

Størrelsen på måltidet.. Spis til du blir mett. Og spis ofte nok. Og drikk vann, og.... ja, det er jo så mye - men i boka får du svarene.


#3

MorStine sa for siden:

Jeg begynte forrige tirsdag. Fikk ikke boken og tablettene før nå på tirsdag. Gikk allikevel ned 2,5-3 kg på den uka. Lærer masse av å lese her inne, men nå som jeg har ser jeg hvor mye det er å lære. Masse jeg aldri har tenkt over.
Men det går helt fint å lese litt innpå her også starte, øve som jeg kalte det. Spør og grav om ting du lurer på. Menn kan spise 20 karbs om dagen, kvinner 15.

Lykke til, dette er en toppen slankekur!


#4

charletta sa for siden:

:eek: Takk for hurtig svar. Godt å høre at det er flere nybegynnere som meg. Kan jeg spørre deg om hvordan dine måltid i løpet av en dag ser ut??
Hadde tenkt speilegg og bacon til frokost, rapidsalat med skinke feta , agurk og tomat til lunsj, idag fisk med blomkål og brokkoli til middag, og Ren norwegia til kvelds. Kanskje litt baconcrisp med rømme som snacks til tv. Er det helt på tryne???


#5

Smula sa for siden:

Den menyen du nevner der, høres veldig bra ut. :)


#6

charletta sa for siden:

Takker og bukker. Er veldig sugen på å komme igang med dette.. hvordan opplever dere kuren med hensyn til søtsug , og det å holde de rette matvarer? Er det vanskelig??


#7

Smula sa for siden:

Selv må jeg si at jeg har omtrent ikke vært plaget av dette i det hele tatt - selv ikke i begynnelsen. Og jeg var opprinnelig både søt-og brødmons. Ha aldri opplevd en så lettvidt kur sånn sett - det føles nesten ikke som om du er på diett i det hele tatt. :) Det er fremdeles masse god mat man kan spise.


#8

Trixie sa for siden:

Når det gjelder søtsuget - ta kromtabletter! :) De hjelper. :)
Trixie :)


#9

MorStine sa for siden:

Skrev ett langt svar til deg, så datt nettet her ut:mad:

Synes menyen din ser bra ut:) Men du bør nok ha litt fett til fisken, sandefjordsmør feks, ellers funker det ikke. Fett, fett, fett;)
Har ikke prøvd meg på noe snacks selv, men de andre her bruker baconcrisp vet jeg:) Jeg tør ikke enda, vil vente til det har gått noen uker. Jeg er sjokoholiker (og brødgjøk), men merker ikke noe søtbehov, selvsagt kunn det smakt godt med en bit når andre spiser, men det går helt fint å la det være. Nå begynte jeg med tablettene på onsdag, så de begynner vel snart å virke de også, selv om jeg strengt tatt ikke har søthunger. Men det kan jo komme...


#10

charletta sa for siden:

Hadde masse av smør til fisken og grønsakene, så jeg håper det var godt nok....:)
jeg er selv en søtmums, så jeg gruer litt for hvordan jeg vil reagere på denne kuren. Noen som har gode forslag til snadder mat? Jeg er helt blank. Blir liksom ikke noe variasjon hvis jeg ikke får noen gode innslag da :D .
Håper inderlig denne kuren vil virke, for på 10 år har jeg lagt på meg 30 kilo, men jeg var en liten tynn spirrevipp da hehe...


#11

Gerd sa for siden:

Heisann.

For det første, velkommen hit. Og du har valg en flott kur.

Husk: ikke lettprodukt. Det skal være ordentlig vare (kremfløte, sæterrømme, meierismør, osv)

Karbohydratene skal hovedsakelig komme fra grønnsaker (som vokser over jorda)

Rapidsalat er det omtrent ikke næring i, bruk forskjellig bladgrønt i salat. Gjerne med kylling, fetaost, vårløk, grønn paprika...osv...

Blomkål og brokkoli kan du lage masse snaskens av: jukseris, blomkålmos, brokkolimos, stek buketter i smør og bruk som potet (min favoritt:) )

Bruker du mager kjøtt (som kylling) lag en feit saus ved siden av.

Drikk masse vann 2 - 3 liter i verfall...

Vei maten i begynnelsen, da blir det mye lettere å ta på "gefylen" etterhvert.

Spis deg mett til hvert måltid, men ikke overmett.

Kjempemasse lykke til :D


#12

Smula sa for siden:

Fra en søtmums til en annen: Jeg tror virkelig ikke det vil bli et problem!
Men dersom du skulle få lyst på noe en gang i mellom, så har Heistad noen geleer og vanliljesaus som er veldig gode. Og så har du jo sukkerfri sjokolade. Cavalier er god, MEN: En del kan på magetrøbbel av søtningsstoffet, bl.a. undertegnede. Jeg spiser ikke mer av den lenger, for jeg vil heller være uten sjokolade enn å spise litt og bli uvel.


#13

charletta sa for siden:

Tuuusen takk for innlegget ditt Gerd. Godt å få litt innside informasion nå i begynnelsen. Har ikke akkurat veid maten min, men får vel kanskje begynne med det. Noen gode oppskrifter på en fet og god saus og dressing? Gjerne en dip også? Sliter litt med den rene rømmesmake, lå i hele natt og var uggen. Men blir vel vant med det også hvis jeg må:) . Nå er jeg iallfall klar for dag 2 heheh..


#14

Gerd sa for siden:

Mornings

Yndlingssausen min: (4 porsjoner, fra boka)Stek 300 g skivet fersk sjaminjong i 100 gram smør. Tilsett 1 boks kremfløte og la koke 5 - 10 minutt. Salt, pepper ev. krydder etter smak. Denne bruker jeg til både kylling og kjøtt. :) Ca 2,5 karber pr porsjon

Har aldri laga dip jeg...:rolleyes:

Men til fisk er det godt med: revne salatblader og rømmedressing:
· 2 dl sætersømme (185g) = 2,96 kbh
· 2 ts natreen strø= 1kbh[color=red][/color]
· 1-2 ts sitronsaft (eller eddik)
· 1 klype seltin

blandes godt. TOT: 3,96 kbh
[font='Comic Sans MS'][/font]
Lykke til med dag 2. :D


#15

charletta sa for siden:

Takker for oppskriften. Skal prøve den. Trodde ikke jeg kunne bruke sitron eller lime i mat, siden de er frukter. synes selv det er godt med litt sitron over salaten blandet med olje og pepper. Da kan jeg kanskje lage det som jeg pleier da hehe.. Venter på boken i posten, men var så lysten til å gå ned litt før jeg skal i bryllup om en måned ( flirer sjevt). Så da bare satte jeg igang. Vet noen om hvor mye fett man må få i seg?? Jeg både steker maten i fett, og tenkte jeg skulle fløtegratinere grønnsakene til middag idag. Er det lov??


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.