Prøver og ser om eg får noe svar her inne!:confused:
Hei! Det virke som du Ziggy har litt peiling, så eg lurte på om du kunne hjulpet meg med en liten forvirring?
Har eg forstått dette riktig?
Når man skal gå ned i vekt skal man ha fett 2,5. Ved normalvekt skal man ha 3. Men når kroppen kan kun ta opp 12-15 gr. fett i timen... Går man ikke ned i vekt da, hvis satt helt på spissen.. hvis man hadde spist rømmegrøt da til tre måltider til dagen? Poenget er, hvis man ikkje overstige protein nivået på antall kg..men har ett høyt fettnivå i maten.Litt vrient forklart kanskje, men forstår du ka jeg mener?:(
Det kommer fra 1930 åras Oslo. Hvor den beryktede stortyven "kroppen" herjet som verst. Han var en råtass på forkledninger og listig som en rev, og det måtte han være, når man nå også vet at han kun tok 12-15 gram fett i timen. Kunne ikke bli rare timelønna... :p
Spøk til side. Når det gjelder OE kan man gjøre følgende for å fastslå optimal fordeling:
Anslå kroppsvekten sin, uten fett.
Gange netto kroppsvekt (altså uten fett) med 1,6 for å finne ut antall gram proteiner per dag.
Dividere antall gram proteiner i 2. Dette tallet gir antall gram karbo per dag men må aldri overstige 50 gram per dag.
Fettet kan justeres mellom 3,5 - 1,5 gram per gram protein. Kwasniewski sier man skal bruke en faktor på 2 for å starte vektreduksjonen, deretter - når kiloene har begynt å forsvinne anbefaler han å redusere fettinntaket til 1,5. Dette for å ytterligere øke forbrenning en av eget fett.
Når ønsket vekt er nådd økes fettinntaket til hva som måtte passe, eks. 3,5.
Jeg er, som Nille påpekte, ikke helt sikker på at svaret er nøyaktig i tråd med hva du spør om. Men jeg håper det var noe i denne retningen du lurte på.
Ha en fin dag! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.