< Tilbake til oversikten

Irish Cream & Irish Caffe

#1

guro sa for siden:

Går brennevin av og til skulle dette også gå bra. Oppskriftene kommer fra Whiskyens hjemland. Bruk vanlig blendet Whisky, ikke malt.
[font='Comic Sans MS'][/font]
[font='Comic Sans MS'][/font]
Irish Cream (Bayleys)

· 5 dl kokende vann

· 2 ss pulverkaffe

· fruktose ( 1-3 dl? avhengig av hvor søt du vil ha den)

smelt fruktosen i den varme kaffen, avkjøl.

· 3 egg

piskes sammen og siles.

· 2,5 dl fløte

· 1 boks Viking melk

Alt blandes. Porsjonen passer omtrent til en halv flaske Whisky. Holdbarheten er begrenset så jeg blander i Whiskyen når jeg skjenker i glasset. Husk isbiter.

Irish caffe

· 2-3 ts fruktose

løses i

· ½ dl kaffe

Ha i litt

· Whisky

Legg på lokk av

· pisket krem

med en gang – før alkoholen fordamper!

Dette er en av mine favoritt desserter. 'Ute' skulle det gå ann å be om Irish Caffe uten sukker og så tilsette medbrakt søtstoff selv.

Også en liten frekk en siden det handler om Whisky, dere tåler det?
The Whisky Story

An Old Smuggler told me that he saw Sir William take Lord Calvert’s daughter, Queen Ann, out riding his White Horse down by Royal Castle and laid her down on the Green Carpet with her Bottom Up and took out his Johnnie Walker which was hard as a Canadian Club and gave her a shot of Cream of Kentucky which started Wilkins Family.


#2

Anne sa for siden:

Du har litt forskjellige oppskrifter i dag du, guro :D :D :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.