Jeg vil ikke si at det ødelegger nei, MEN jeg stusser veldig på kostholds-filosofien din?? Skaldeman og Southbeach og lav GI? Det kræsjer jo totalt?? :eek: Tror du bør vurdere å endre den litt ja.
Selv spiser jeg vel etter Bedre uten brød-modellen, og de opererer med maks 72 gram karbohydrater daglig. Jeg er fornøyd så lenge jeg ikke overstiger det. :)
For noen ødelegger ei skive totalt. Spesielt om en må ned på 15-20 gram karber pr dag for å ta av - som mange dessverre må. Mange tåler heller ikke melet. Og for dem vil det også ødelegge totalt.
For andre går det fint med et par brødskiver til dagen. De som har et høyt toleransenivå for karber kan tåle både 60-70 og gjerne 150 karber eller mer pr dag - OG fremdeles ta av.
Et "normalt norsk kosthold" ligger på rundt 300 karber pr dag....... og alt under 150-160 kan kalles lavkarbo.
Så hva du tåler eller hva som ødelegger for deg er ikke noe andre kan svare på uten å vite mer om deg og hvor din toleransegrense ligger.
Som Iset finner jeg det litt underlig at du har både Skaldeman (høyfett og ekstrem lavkarbo) og SB (lavfett og ikke bare lavkarbo) som filosofi. Det må da være fryktelig slitsomt å kombinere to ytterpunkter i lavkarbo verdenen ? I praksis er det jo ikke mulig...... eller ?
Den ene halve brødskiven ødelegger ikke så mye i seg selv men hvis du fortsetter med små utskeielser som en sjokoladebit, eple eller knekkebrød så vil du sannsynligvis slutte å gå ned i vekt. Så ikke la det gli ut, men stå på:)
Jeg har prøvd South Beach, var deretter litt opptatt av Lav GI, og nå leser jeg Skaldemann.
Men jeg tør ikke helt satse på dette med å spise så mye fet mat, er skikkelig redd for det. At jeg kommer til å bli fetere rett og slett. Pluss at jeg er redd kostholdet blir feil ernæringsmessig sett. Og så tror jeg kanskje et jeg ikke klarer å holde meg til Skaldemanns anbefalinger, derfor tør jeg ikke starte på den helt.
Har mere tro på SB, egentlig... men det har vel å gjøre med at man er lært opp til at man blir feit av fett.
Majoriteten her spiser nok feit mat, OG går ned. Men det er selvfølgelig snakk om hvilken kombinasjon man har. Høyfett kombinert med høykarbo vil jo bare gå galt. Da karbohydrater i maten (veldig!! forenklet forklart) får kroppen til å lagre fett. Men det er nok grunnen til at mange av oss har blitt store, vi har rett og slett spist for mye karbohydratrik mat, og lagret til bedre tider i årevis.
Men jeg lurer jo litt på hvor mye du skal ta av og i hvilket tempo du ønsker det, det kan ha en del å si for hvilken kostholdsfilosofi du bør velge.
Skaldeman er nok i øvre skikte. Altså for de veldig overvektige, han selv gikk jo ned over seksti kilo på en ekstremversjon av sin egen diett.
At man blir feit av fett er en barnetro vi alle har blitt utsatt for. Når du har lest litt mer, så kommer du til å skjønne sammenhengen mye bedre:)
Kikk litt rundt på forumet her også, massevis av bra info. Det er egentlig helt utrolig hvordan den fungerer den rare kroppen vår!
Da er nok ikke skaldeman noe for deg.. :) Hva med "bedre uten brød" eller lindberg? Evt. south beach (men den kan jeg ingenting om..)
Men ikke spis brødskiver OG masse fett, det blir helt feil. Å blande sammen filosofier funker ikke, fordi alle har sine måter å virke på. Det er bare om du spiser veldig begrenset med karber, at du kan spise "så mye fett du orker".. Hvis ikke, vil du legge på deg av fettet du inntar.
Jeg kan skjønne at dette er forvirrende, men.. du må velge deg en type, ikke blande. Lykke til! :)
Hellu:)
[color=darkorange][/color]
Jeg vil gå ned ca 4 kg, og da stiller vi nok ganske likt. Samtidig som jeg trives bedre og er mer opplagt med lavkarbo mat, så dette blir vel egentlig min livsstil fremover. Jeg har holdt på i ca 3 uker nå, og har faktisk gått ned litt. Veide meg sist mandag.
[color=#ff8c00][/color]
Fedon Lindberg ble min vei, etter mye lesing og søking på dette forumet. En litt strenger variant faktisk, for jeg spiser IKKE brød og kornprodukter, av og til en fiberrik da:) Når jeg er på besøk og det ikke er mulig å holde dietten, så spiser jeg litt av f.eks brød etc. Og det føler jeg at jeg tåler. For å ta med egen mat og få alles oppmerksomhet, DET gidder jeg ikke. Hovedsakelig fordi jeg ikke orker begynne å forklare, for de fleste ville nok si " hvor skal du slanke deg..." Og ingen ville forstått grunnen.
[color=#ff8c00][/color]
Nå som jeg har fått skikkelig "smaken" på dette, så kan jeg ikke tenke meg å gå tilbake til å være slapp, trøtt, lite energi, dårlig humør, alltid sulten(for karbene skapte falsk sultfølelse)...osv.
[color=#ff8c00][/color]
Råder deg til å lese litt på www.fedonlindberg.no
[color=#ff8c00][/color]
Lykke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.