*Embla* sa for siden:
Jeg har bare gått på ketolyse en uke og har ikke hatt fisk på menyen.
Hva kan jeg spise? Har dere tips til tilbereding og tilbehør?
Hvordan er det med kjøpfiskekaker? Fiskegrateng uten makaroni?
*Embla* sa for siden:
Jeg har bare gått på ketolyse en uke og har ikke hatt fisk på menyen.
Hva kan jeg spise? Har dere tips til tilbereding og tilbehør?
Hvordan er det med kjøpfiskekaker? Fiskegrateng uten makaroni?
Photobscura sa for siden:
Jeg spiser jo ikke kjøtt fra dyr, så det går innmari mye i laks her!
Laks er ganske billig, innmari godt, lett å variere og kanskje den feteste fisken, sammen med makrell.
Jeg gjør alt mulig rart med laksen
*jeg marinerer den i kokosmelk, chili, koriander og lime over natta, og steker den enten i stekepanne, eller i aluminiumsfolie i ovnen.
*Jeg tiner den og steker den sammen med litt løk, og surrer den så i seterrømme/creme fraiche.
*Jeg lager former med den, har den da i en form sammet med dampet brokkoli, blomkpl, og andre gode grønnsaker, lager saus av fløte, ost og johannesbrødkjernemel, krydrer det -gjerne med chili (jeg liker det sterkt!) og har det i ovn med drysset ost over.
Av tilbehør, da særlig til laks, så smørdamper jeg brokkoli, eller bare koker de litt, og har smør over. Gjerne eggesmør (kok egg, del det i småbiter, og bland det i smelta smør), jeg har rømmesaus med stekt champignon og løk, og kanskje spinat, som jeg da altså steker i meierismør (stek alltid alt i meierismør;), eller raps, i de tilfeller det smaker bedre, og når man skal steke på høyere varmer, og er redd smøret blir brunt!) og så surrer i seterrømme eller creme fraiche.
Så her har du mange gode fisketips, i alle fall laksetips.
Når det gjelder fiskegratenger, så har du en som heter "Fransk fiskegrateng", som har 4,5 karber pr 100 gram. Den er nyydelig! Det er ikke noe makaroni i den, men litt brødsmuler på toppen. Jeg lar det gå, men du kan alltid la den tine litt først, skrape det av, og krydre litt selv (sitronpepper er vel det nærmeste du kommer originalkrydderet) veldig godt sammen med eggesmør, smørdampede grønnsaker, og/eller rømme!
Lykke til!!
*Embla* sa for siden:
Tusen takk for masse gode tips,photobscura ! Det blir laks på menyen her denne uka :D
Hvilket merke er fiskegratengen?
Photobscura sa for siden:
Jeg husker ikke, kanskje det er Findus? Uansett så er den i sortimentet i stort sett alle dagligvarene jeg har vært på her i Oslo.
Den heter som sagt Fransk Fiskegrateng, så du får se/spørre etter den:)
Kos deg med laks;)
Smula sa for siden:
Røkelaks og eggerøre? Pleier å ha salat og rømme til også. Nammenam! :p
*Embla* sa for siden:
Nam! Det er snadder, Smula!
Gladimat sa for siden:
Jeg kjøper frosne laksefileter i frysedisken (sånne med 4 fileter i en pakke). Legger disse i en ildfastform, krydrer med salt og pepper, strør over revet jarlsbergost og heller på kremfløte til det dekker halvveis opp på filetene. Det er knallgodt! Og så blir det ofte nok til å ta med på lunsjen dagen etter for å snurre i micro-ovnen der :D
BiB sa for siden:
Reker med avocado er godt (lag event avocadomos du blander med seterrømme), sei tilberedt på de måtene Photobscura skisserer fungerer også veldig godt, sjøl om det er en magrere fisketype. Min favoritt er pannestekt laks (meierismør) hell over fløte og hakka persille, server m litt broccoli og squash. NAM!!
*Embla* sa for siden:
Jeg tror det blir fisk hele uka for dette hørtes skikkelig godt ut!
Smula sa for siden:
Mens vi snakker om reker - Findus Deli har frossne scampi i urte- og hvitvinssaus. Man bare varmer dem i panna, så løser sausen seg opp av seg selv.
Husker ikke nøyaktig karbe-innhold, men jeg vet jeg sjekket pakken og at det ikke var så mange karber.
Spiste dem med avokado i skiver. Mmm! :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.