Hei!
Har i dag prøvd å lage vaniljeisen som det er oppskrift på i "Dr. Atkins Nye Slankerevolusjon". Det står at eg skal bruke 3 ss vaniljeessens. Eg brukte ei flaske "gimsøy vaniljeessens". Den inneheld 15 ml, altså berre 1 ss! Likevel smakte det forferdeleg beiskt. Nokon som har ei betre oppskrift? Tilsette litt peanøtter i håp om at det skal bli etande når den er frosen...
Har i allefall 5 eggekviter som skal brukast til å lage den berømte marengsen eg har lese om her. Dei må vel bli vellukka, får eg håpe...
Vaniljeessens kan være så mangt, oppskriften på Atkins er nok basert på essens laget av ekte vanilje. Jeg har noe som heter vaniljedråper og er kjøpt på Apoteket. Den kan en bruke spiseskjeer av,vi hadde faktisk noe tull med en sjokoladekakeoppskrift jeg hadde laget her og Tror det var Carbokiller som hadde fått en kake som smakte pyton.
Du skal nok bare ha i noen dråper av den essensen du har, for det er sikkert noe konsentrert kjemiske saker. Lykke til:-)
Du får kjøpt "vanilla extract" - amerikansk type hos Middelthon i Stavanger. De importerer og selger videre til butikker i hele landet. Du kan kanskje ringe dem og spørre om de selger til noen i nærheten av der du bor ?
Isen går an å ete, men har ein sterk bismak, nesten alkoholaktig. Lite vaniljesmak, så eg trur ikkje det hjelper å bruke berre nokre dråpar. Kan jo prøve med vaniljestang, men veit ikkje heilt korleis eg skal handtere den- fins jo ikkje noko væske som skal varmast opp e.l. i oppskrifta.
Det går an å lage vaniljesukker selv, fra vaniljestang, med et søtstoff i pulverform slik Jamie Oliver gjør (Han gjør det selvfølgelig med sukker). Jeg legger ut oppskriften/fremagangsmåten som et alterativ.
Du lurte på om du kunne bruke vaniljestang. Jamie Oliver bruker frøene fra vaniljestangen direkte i sin iskrem. En stang til er prosjon med 4 egg og 5 dl fløte.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.