Hei!
Er ny her, har gått på ketolysekuren i litt over to uker-og ned 6,5 kg. Problemet er at jeg tror jeg får i meg for lite mat! Spiser cottage cheese til frokost, salat til lunsj, og gjerne litt salat til middag også hvis jeg klarer. Vet ikke hva annet jeg kan spise, er ikke noe glad i ost/egg, og hvertfall ikke i fet mat. Dessuten er det sjeldent jeg er sulten. Er redd for at kroppen skal havne i sparemodus, det ville vært litt synd!
Kan dere hjelpe meg? Forslag til fettkilder osv? Kan kanskje prøve og spise mer avocado i salaten, men det er det eneste jeg kommer på..
Skinke, hamburgerygg, om du ikke er glad i vanlig ost finnes det skinkeost, tomatost, jalapeno-ost. Mulighetene er mange.
Jeg er ikke så glad i ost og bacon til frokost, har laget ziggy-lapper og de er kjempegode med pålegg som kaviar, skinkeost (smørbar) fårepølse, makrell i tomat osv. Poenget er ikke at man ikke skal spise karbohydrater i det hele tatt, men ikke i overflod av dem.
I ketolyseboka er det anbefalt 15 karber pr dag for en kvinne (20 for menn) og man kan spise seg god og mett på det antallet karber siden kjøtt, kjøttdeig og fisk = 0 karber, så det er tilbehøret som trekker karber.
Hei
Du må starte med å følge oppskriftene i boken "slank med ketolysekuren"
Se til å komme i ketose med fet mat, ikke ved å sulte deg.
Hvis ikke du klarer fett anbefaler jeg deg å gå på lavkarbo a´la Fedon.
Lykke til - men du må gjøre et valg.
Vennlig Hilsen
Torkil
Tusen takk for svar! Er ikke redd kaloriene, er bare redd jeg får i meg for lite av dem hver dag! Har kjøtt og fetaost eller kylling og bacon i salatene, så jeg får i meg proteiner til hvert måltid. Lagde sånn fløyelsgrøt til middag i går, det bør da dekke fettbehovet for en dag? Er det greit at ett måltid dekker hele dagsrasjonen av fett? Mye spørsmål her, men jeg vil tilpasse meg sånn at jeg kan gå på denne kuren, Hva spiser dere for og få opp fettinnholdet i maten?
Fett i løpet av dagen for moi:
Steker stort sett ALT i meierismør. Spiser ikke kjøtt, egentlig, men MASSE fet fisk som laks, makrell, ørrett etc. Mye egg i f.eks omelett, eggerøre, avocado, bruker majones litt histen og pisten.
Det må sies at jeg er blitt glad i fett.
Mange som har slitt med overvekt har fått tutet ørene fulle med at man blir feit av fett, og det kan faktisk på sikt gi en mental avsmak, som man faktisk kan venne seg av med:)
I starten hadde jeg fettangsten frammerst i panna og med en viss kvalme, og følte meg kjempeslem som spiste feit mat, selv om jeg begynte å forstå hvor bra det er!
Når jeg så, og fortsatt ser hva bra med fett i maten gjør for min og andres velvære, vekttap og ikke minst mangel på sult, så forsvant fettangsten, og jeg er nå veldig glad i fet mat. Noe jeg i alle hemmelighet har vært lenge.
Nå sier jeg ikke at dette er sånn for deg også, men det kan alltids være en fordel å gi det litt tid! Om man ikke får det til å funke, for smaken er jo som kjent som baken og alt det der, så er tipset om Fedon ikke dumt!
Lykke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.