Her kommer en oppskrift på nesten karbohydratfri hjemmelaget bearnaise:)
1 ss løk, finhakket
5 hvite pepperkorn, grovknuste
1 persillestilk
2 ss eddik, 5 %
2 ss vann
150-200 gram smør
3 eggeplommer
Bland løk, pepper, persille, eddik og vann i en kjele. La laken koke uten lokk til den er redusert til det halve. Sil laken.
Smelt smør i en kjele.Avkjøl litt. Ha eggeplommene i en liten stålkjele og hell i den innkokte silte laken under kraftig visping.
Sett kjelen på varm plate og visp til det tykner.
Det smeltete smøret helles med en tynn stråle i eggeblandingen under konstant visping slik at sausen ikke skiller seg. Smak til med krydder.
Lagde denne nå. YUMMY! og mye enklere enn fryktet. og den er vist knakende god som hollandaise saus også :P så da vet vi hva det blir til kveldsmat. fisk med hollandasie ;) Tok av en liten porsjon med saus før jeg hadde i estragon
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.