Det kan føles ensidig å spise de samme greiene hver dag; kjøtt, fisk, fugl.
Å kjøpe ferdig marinert mat, eller ferdig marinade kan også være en tornete vei ettersom de som regel inneholder sukker.
Her er en av mine supermarinader, kommer med flere etter hvert:
STERK KOKSMARINADE:
En boks kokosmelk (ikke fettredusert)
En strøken spiseskje chillipulver, eventuelt en halv chili med frø
Hakket koriander
Saft fra en halv lime
Litt salt og pepper
Ha kjøttet i en brødpose sammen marinaden, og klem litt på det, så det fordeler seg, knut en knute på posen, og legg til side over natta.
Jumm jumm!
Denne passer særdeles godt til laks, men i følge min mor så er den slettes ikke verst til kylling heller!
2 ss sambal oelek chili paste
1 dl (eller mer) olivenolje
1-2 fedd hvitløk
Blandes og tømmes over kylling eller scampi i plastpose. Etter en dag eller to i kjøleskap blir kyllingen utrolig mør. Den stekes i ildfast form på 225 grader - først 15 min. - snu - så 15 min til. Scampi surres i panne til passe varme.
Denne tok ikke helt av :lol:
Jeg leter etter en oppskrift på marinade som inneholder soyasaus nå, til laks, ettersom min kjære stolt kom løpende hjem fra butikken med soyasaus uten mel og sukker.
Men jeg hakke rødvin! (Som jeg vil bruke til marinering, that is;)), har laga marinade av soyasaus før, men husker ikke hva jeg hadde i, bare at det smakte nam nam nam...!
Ginger-Soya Marinade
1/4 C. chopped green onion
1/4 C. toasted sesame seeds
1/4 C. soy sauce
1/4 C. Marsala wine
2 T. honey
2 T. minced garlic
1 T. minced ginger Mix ingredients together in a jar. Refrigerate for several hours to allow flavors to blend before using.
Soyasaus uten hvete jubler????????? Hvor i huleste finner man den?? Jeg eelsker soyasaus og har lett og lett i alle tenkelige butikker uten å finne det:o(.. Smaker det likt som vanlig soyasaus???
Hmm, de har den ihvertfall ikke på min lokale ICA-butikk her på Ski :o(.... Men da tar jeg meg en tur til Oslo, drar mer enn gjerne dit for å få tak i soyasus!!! Er elendig utvalg av lavkarbo i butikkene her. Nå har Ultra sluttet å ta inn Spielberger soyamel og Meny butikken her ville hverken ta inn ketolysepølser eller RedLight beer furter.. Og damene i kjøttdisken på Ultra kunne heller ikke fortelle meg om butikkens hjemmelagde pølser inneholder mye karbo/potetmel ,så de må jeg holde meg unna. Er det noen spesiell ICA-butikk i Oslo som kan anbefales mht lavkarbo-varer?? Er innom ICA i Østbanehallen på vei hjem fra jobb, men der har de ikke noe annet enn Atkins-barer. Jeg er så utrooolog lei av å lete etter diverse varer!!! Meeen fant pølser m 1 karb pr 100/g på Rema Svinesund:o). De heter Bøklunder Frankfurter. Har ikke smakt på dem ennå (sparer dem til grilling neste helg), men regner med at de smaker godt grunnet en stiv pris i fht de andre pølsene i disken.
Hehe, jeg aner ikke. Jeg kjøper aldri ketolyseprodukter, og det går stort sett i kjøttdeig, nakke/sommerkoteletter og egg. Går fra butikk til butikk og følger tilbudene.
Når det er sagt, bruker vi sjelden salt i marinade vi heller, selv om en del av ingrediensene kan inneholde en del salt.
Og som du sier, så er det bare å eksperimentere med det du har tilgjengelig, bare du balanserer fett, syre og sødme. Det er det som er moro. Å plutselig treffe en vinner.
Oi, det hørtes jo ut som noe som bør prøves. Hva skjer da hvis du legger det i saltlake noen timer, og så i vanlig marinade noen timer? Da vil vel saltlaken gjøre at marinaden trekkes bedre inn?
Det har jeg ikke forsøkt, men jeg har brukt saltlake flere ganger. Tror jeg første gang så det tipset i tv-programmet Kitchen Chemistry for et par år siden.
Har heller ikke forsøkt å kombinere det med Romertopfen, men det står definitivt på to-do-listen min.
Har du hørt om tjælknøl? En lokal rett jeg har vokst opp med. Der laaaaangsteker man skinke av elg/rein, og så senker man det i saltlake til det er avkjølt. Sykt godt, og så mørt atduvilikketrodet! :sikle:
jeg bumper denne jeg. har ingen marinader selv enda, men håper på enda flere oppskrifter her... kudos til alle som har lagt ut:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.