Lag den Pastasausen du liker best,ha i masse oppkuttede neper. La det surre noen minutter og vips du har en fullgod middagsrett med det du liker best:)
Nå er nepene kommet på markedet,og jeg gjorde nettopp dette og det smakte aldeles nydelig. For de som har pastakutter kan jo bruke den.
De som elsker poteter kan kutte de opp i potetliknende biter.
Variasjonene er mange,og neper er såpass nøytrale i smak at de kan brukes til det meste.
Hmmm.. hørtes godt ut. Fedonisten:kan ha masse kjøtt i pastasausen!
Dette skal jeg prøve. Men hvordan får du nepene igjennom pastamaskinen? Den tar jo bare gørrtynne biter den jo. Kan man kutte nepene så tynne? Forklaring vær så snill.
De nepene som er i butikken nå - de hvite - er kjempegode! Vi kaller dem mai-neper hjemme hos oss, men jeg vet ikke om det bare er en meget lokal navngiving... De har konsistens som en kålrot omtrent, men mye mindre trådig, og mye mer saftig enn både kålrot og gulrot. Og mykere. Og mildere.
NAM! Jeg har ikke brukt dem i matlaging, vi bare skreller dem, og bruker de grønne "kvistene" som stikker ut som håndtak, og spiser dem rå. NAM igjen!
Enig med Maz... da tror jeg at jeg må snike meg opp til eksen å kreve å få pastemaskinen tilbake, da jeg tror jeg etterlot den der for noen år siden. Kan bli et stort prosjekt uten store resultater....
I min pastamaskin er det umulig å kutte neper. De er for harde og lar seg ikke "klemme flate". Det er mye lurere å skive nepa fint med ostehøvel og så kutte den med kniv i mindre biter om man vil. Jeg har brukt den metoden på salat en gang og det ble skikkelig bra.
Så ikke let etter eller grav frem pastamaskinen........:p
PS for de som allerede har gjort dypdykk i kjøkkenskapet, - når du HAR skivet nepa med ostehøvel går det fint å kutte dem i biter med pastamaskinen, med å dra den frem bare for det er da enda mer arbeid enn å bruke kniv !
Neste gang jeg skal lage lasagne skal jeg prøve tynne skiver av neper,for sist jeg lagde lasagne prøvde jeg med squash,som jeg fant en oppskrift på, og jeg må si at det smakte uækk:eek: ,så jeg kasta squashen og spiste sausen da.
Tror det blir bra med neper for de er mye fastere.
Så hvis noen prøver det vil jeg gjerne ha tilbakemelding
Litt sent svar da hehe, men du lager hjemmelaget lasagne, det lager jeg alltid uansett. Hakkede tomater, løk, kjøttdeig, krydder. Lagvis med skivede neper og ost over. :)
Jeg leste at neper var veldig nøytrale i smaken, og fint kunne erstatte poteter og pasta... MEN!! :wacko: Det smakte jo helt forferdelig!! Nå kokte jeg en hel nepe, og skulle spise den ved siden av "fisk-i-form". Men nepa var så besk at jeg bare kastet den!
Mulig den smaker anneledes i lasagne, siden den da blir blandet med flere produkter som har mye smak...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.