< Tilbake til oversikten

Deilig Sjokoladekake Med Nøttebunn !

#1

Fru R sa for siden:

Måtte prøve å lage en sjokoladekake siden søthungeren nesten tok overhånd.....:o
Og resultatet ble etter min smak DEIIILIG :D

TOTALT ca 80 karb. Pr stk kan du jo velge, men jeg gikk for 8 stk og dermed 10 karb pr posj ;)

Bunn:

4 egg
ca 0, 75 dl Natreen strø søtningsmiddel
200 g Hasselnøtter malt. (Kan bruke litt mer)

Visp egg og søtningsmiddel til eggedosis.

Rør forsiktig inn nøttene.
Ta en form med ca 26 cm i diameter og legg bakepapir i bunn. Eventuelt smør med formfett.
Stekes på 175 Grader nederst i ovnen i ca 30 min.

Sjokoladetrøffel:

1 dl kremfløte
50 g margarin
Ca 2 plater mørk sjokolade uten sukker(ca 150-200g) .
( Brukte Cavalier ,belgian tablet. 85 g pr plate. )

Varm opp fløte og margarin til kokepunktet.

Ha i sjokoladen og rør til blandingen blir slett og fin.

Hell så sjokoladetrøffelen over kaken når den er avkjølet.
Kaken kan fryses:D

Håper den gir dere like stor glede som den ga meg :rolleyes:


#2

Fru R sa for siden:

OI !

Ble vist registrert 2 ganger den.....

Ny i dette jeg :o


#3

Nille sa for siden:

:sikle: mmmmmmmm.....

Bare bytt ut margarin med saltfritt meierismør - så blir det MYE bedre ! :D
Og bruker man f.eks. 70%-86% sjokolade som har 39-19 karber pr 100 gram blir det lavere karbetall også !

Tror muligens cavalier har lavere innhold av karber også, når man har trukket fra sukkeralkoholene, -eller ?


#4

Fru R sa for siden:

Jeg er litt usikker på det med sukkeralkoholer men trakk fra fiber som i Dr. Atkins karbo teller.

Er veldig ny i dette så jeg måtte prøve med det som er tilgjengelig i mitt nærområdet :)


#5

Dolly sa for siden:

På akins og keolyse teller man nettokarb altså trekker fra både kostfiber og sukkeralkoholer...


#6

Fru R sa for siden:

Tenkte at jeg kunne legge inn et alternativ til sjokoladetrøffelen...
Det er jo sjokoladen som trekker karboene opp:rolleyes:

Vanilje "krem"

4 eggeplommer
50 g margarin ( av eget ønske ;) )
2 dl fløte
2 dråper vanilje essens

Varm alt i en kjele og la det koka på svak varme i ca 1 min. Rør godt, avkjøl.
Smøres på kaken når den er passe avkjølt.

Håper det smaker :cool:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.