Måtte prøve å lage en sjokoladekake siden søthungeren nesten tok overhånd.....:o
Og resultatet ble etter min smak DEIIILIG :D
TOTALT ca 80 karb. Pr stk kan du jo velge, men jeg gikk for 8 stk og dermed 10 karb pr posj ;)
Bunn:
4 egg
ca 0, 75 dl Natreen strø søtningsmiddel
200 g Hasselnøtter malt. (Kan bruke litt mer)
Visp egg og søtningsmiddel til eggedosis.
Rør forsiktig inn nøttene.
Ta en form med ca 26 cm i diameter og legg bakepapir i bunn. Eventuelt smør med formfett.
Stekes på 175 Grader nederst i ovnen i ca 30 min.
Sjokoladetrøffel:
1 dl kremfløte
50 g margarin
Ca 2 plater mørk sjokolade uten sukker(ca 150-200g) .
( Brukte Cavalier ,belgian tablet. 85 g pr plate. )
Varm opp fløte og margarin til kokepunktet.
Ha i sjokoladen og rør til blandingen blir slett og fin.
Hell så sjokoladetrøffelen over kaken når den er avkjølet.
Kaken kan fryses:D
Håper den gir dere like stor glede som den ga meg :rolleyes:
Bare bytt ut margarin med saltfritt meierismør - så blir det MYE bedre ! :D
Og bruker man f.eks. 70%-86% sjokolade som har 39-19 karber pr 100 gram blir det lavere karbetall også !
Tror muligens cavalier har lavere innhold av karber også, når man har trukket fra sukkeralkoholene, -eller ?
Tenkte at jeg kunne legge inn et alternativ til sjokoladetrøffelen...
Det er jo sjokoladen som trekker karboene opp:rolleyes:
Vanilje "krem"
4 eggeplommer
50 g margarin ( av eget ønske ;) )
2 dl fløte
2 dråper vanilje essens
Varm alt i en kjele og la det koka på svak varme i ca 1 min. Rør godt, avkjøl.
Smøres på kaken når den er passe avkjølt.
Håper det smaker :cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.