< Tilbake til oversikten

Hva skal jeg velge?

#1

*anne* sa for siden:

Må få litt fortgang på vektnedgangen min nå. Vurderer Ketolysekuren, men er usikker..
Har b.la. insulinresistens, og bruker Metformin, og skal prate med legen min om dette, men ønsker noen tips til kurer som kan være noe for meg..

Jeg er ikke veldig glad i fettsmak, sånn som kjøtt stekt i steikepanne med masse fett. Nakkekoteletter er ikke godt:o Men, grillkylling (uten skinn,-liker det ikke..) er snadder. Liker det meste av rå grønnsaker (og frukt).

Klarer liksom ikke helt å fri meg fra tanken om at å fylle kroppen med fett er "feil". Ser for meg bilder fra lærebøker med skikkelig ødelagte blodårer (stenose).
Derimot er kroppen min helt avhengig av sukker...:mad: Denne avhengigheten må jeg bli kvitt! (Jeg klarte å stumpe røyken..)

Samtidig så klarer jeg ikke å være sulten. Jeg MÅ spise meg mett, ellers blir jeg innmari sur, og 100% tappet for energi. Er jeg sulten, tenker jeg bare på mat, og da er veien tilbake til spiseforstyrrelser veldig kort.

Ønsker å se resultater ganske raskt, men alt over et vekttap på 1 kg/mnd er supert.. (Det jeg har gått ned siden oktober 2006, sånn ca)

Hva foreslår DU? Og hvorfor?


#2

Photobscura sa for siden:

Her er jeg igjen! Skal svare så godt jeg kan på spørmålene dine:

Jeg har det samme som deg, og fikk beskjed av legen min at jeg risikerte å få diabetes om jeg ikke tok noen grep. Legen min er godt opplyst, og kjenner til lavkarboens prinsipper, forsto jeg, selv om han ikke brukte det ordet direkte rådet han meg til å kutte ned på stivelse og sukker i maten.
Ca et halvt år senere tok jeg nye prøver hos legen min, som resulterte hakeslepp hos oss begge. Blodsukkeret mitt var stabilt, og insulinproduksjonen normal. Dette bare ved å kutte ut matvarer med sukker og stivelse! Skal ta nye prøver snart, siden den gang har jeg gått over på Atkins, og føler meg stort sett bedre og bra!
En ketogen diett vil nok være utmerket for deg, som både har denne lidelsen, og som i tillegg er overvektig.
Legen min ville ikke gi meg metmorfin i første omgang, da han trodde mer på kostholdsommlegging, ikke minst i forhold til at jeg er ung.

Når det gjelder fett så tror jeg at i 99% av tilfellene så er det psykisk. Jeg har egentlig i all hemmelighet likt ekte majones, helmelk etc mye bedre enn lettvariantene, men det kan man jo ikke si om man er tykk og stor, da får man mye rare reaksjoner hos folk, fordi de fleste går rundt og tror at fett=feit... Sån er det jo ikke. Når du leser mer her inne og i ketolyseboka får du litt mer begrep om hva fett faktisk gjør for kroppen. Syntes det var tungt å svelge i starten jeg også. Ble litt kvalm av så mye fett, men mest fordi jeg ikke var vant! Og så absolutt fordi det i ryggmargen satt gamle tanker om hva man lenge har ment om fett. Men er det igjen naturlig å ta fett fra en kilde som var så og så feit fra begynnelsen av? Det tror ikke jeg. Skinnet på kyllingen er jo der fra naturens side, å fjerne den blir å fjerne en god fettkilde fra et ellers nokså magert produkt, ikke vær redd for å spise det, men om du synes det er ekkelt og/eller uvant så ta det sakte sakte! Det fettet som skader oss er transfett, altså unaturlig behandlet fett som har blitt herda gjennom oppvarmingsprosesser, og hvor molekylene er ødelagt, og vil legge seg i blodårene! Fett er uanset viktig for vektnedgangen på en diett som Ketolyse. Blir det for ille så kan man alltids gå over på Fedon, som er noe fettfattigere. Men ketolyse vil du nok se resultatene på fortere, tror jeg.

Frukt kan du desverre ikke spise på en ketogen diett. Friskt bladgrønt er bra, og gjør måltidene mer appetittelige. Det er ellers mange gode grønnsaker som du kan spise både rått og stekt/kokt, eller bruke i f.eks former!

Sukkeravhengigheten forsvinner etter hvert. Det kan være hardt, men kroppen reagerer litt på det som å kvitte seg med et gift, så man kan føle seg litt uvel de dagene det tar før man har tømt lagrene med karboer i kroppen og går over til ketogen forbrenning (fett fra kroppen og maten).

Hvor lenge er det siden du sluttet å røyke? Kan ofte føles eksrta vanskelig å gi opp to ting man liker på én gang. Bare så du er obs mener jeg.

Mange opplever at å leve lavkarbo er noe av det beste i forhold til sultfølelse. Jeg går aldri sulten lenger, og jeg pleide å nyte følelsen av å være sulten, fordi det ga meg en følelse av å mester lastene mine. Veldig veldig dumt, og selv nå har jeg innimellom litt dårlig samvittighet når jeg er mett... Men det går seg til. Grunnen til at du blir mettere har en del å gjøre med at du spiser mer mettende mat. Fett i maten gir deg en raskere og mer langvarig metthetsfølelse enn karbohydrater.

Håper du finner ut av det!


#3

*anne* sa for siden:

Gikk over til å bare festrøyke for drøyt 2 år siden. Kutta tvert da jeg ble gravid (19 mnd. siden), og har festrøykt 3-4 ganger de siste 10 mnd.
Var en 20-om-dagen-røyker..
Kutte røyken var ikke noe i fht. godterier/karbs...:o


#4

Photobscura sa for siden:

Da er det nok ikke noe å tenke på! Bra for deg! Røyken er min siste skanse for å si det sån....... :flau:

Håper du får bruk for rådene mine:)


#5

*anne* sa for siden:

Det gjør jeg helt sikkert, tusen takk for råd!:ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.