Smula sa for siden:
Dette er en variant som er mer fyldig og kompakt en de fleste andre mousser, men aldeles NYDELIG! Har alltid laget denne med kjempesuksess og oppdaget plutselig at det eneste som behøves å byttes ut er kokesjokoladen. Så jeg forsøkte med Chevalier sjokolade, og resultatet ble glimrende! Så nå må jeg dele:
(3-4 porsj.)
200 g sukkerfri sjokolade (om du velger lys eller mørk kommer an på hva du foretrekker. Selv er jeg ikke så glad i mørk, så jeg forsøkte 150 g mørk og 50 g lys og syntes det funket fint)
1 ss smør
1 egg
1/3 l kremfløte
Smelt sjokoladen og smøret i vannbad eller mikro (ca 1 minutt). Bland det sammen og la det avkjøle seg litt. Ha så opp i (hele) egget. Nå skal blandingen bli litt mørkere og blankere.
På dette tidspunktet kan man tilsette litt ekstra smak hvis man vil.
Vi har tidligere brukt sherry (men jeg vet ikke om det er så lurt på lavkarbo), men cognac går bra, ev. litt appelsinsaft eller kaffe. Du behøver selvsagt ikke å tilsette noe.
Stivpisk kremfløten og vend den inn i sjokoladeblandingen.
Fordel i porsjonsskåler eller i en bolle, og sett kaldt et par timer.
Kos dykk! :D