< Tilbake til oversikten

Villris

#1

Bee sa for siden:

Hvor mange karber er det i det?


#2

Carisma sa for siden:

For mange for ketolyse, ok for fedon... :rolleyes:


#3

Bee sa for siden:

Hehe, that's all I need to know!:stuart:


#4

Gerd sa for siden:

har du prøvd jukseris???

Man tager et stk blomkålhode, kutter av så mye som man vil (vi brukte et halvt middels stort til to grådige) og rasper det grovt i kjøkkenmaskin. Vrrr! Det skal være som omtrent riskorn, ikke glatt som mos, altså.

Sleng en klatt smør i bunnen av en mikrosikker form og hell blomkål-"risen" over. Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter. Ta-dah! Ferdig til å helle din yndlingsutgave av en deilig, fet, smakfull saus over.

Jeg trodde forresten at det kom til å bli mye vann igjen i blomkålen, men alt fordampet i mikroen.


#5

Carisma sa for siden:

Hmm, da skjønner jeg, vannet skal fordampe altså? Min ble bare en guffen våt smørje så jeg skjønte liksom ikke hvorfor denne risen skulle være så fantastisk?.... :rolleyes: Betyr det at jeg må micre den lenger da?


#6

Gerd sa for siden:

Jeg "koker" den i microen på full guffe i 7-8 minutt. Uten tildekking...:)


#7

lokkebiff sa for siden:

[quote=Carisma;272642]Hmm, da skjønner jeg, vannet skal fordampe altså? Min ble bare en guffen våt smørje så jeg skjønte liksom ikke hvorfor denne risen skulle være så fantastisk?.... :rolleyes: quote]

HÆHÆHÆ!!!!:lol:
[font=Comic Sans MS][/font]
Jeg òg har lurt på dette.....:confused:
[font=Comic Sans MS][/font]


#8

Bee sa for siden:

Har ikke prøvd nei, men må nok gjøre det snart.


#9

Carisma sa for siden:

da spørs det om jeg har dårlig micro. 8min var hvertfall ikke lenge nok.. men der smøret var ble helt brunt :confused:


#10

Gerd sa for siden:

Min sterkeste styrke er 750, og smøret har aldri blitt brunt...


#11

sma sa for siden:

Tenker jeg skal prøve dette i stekepannen. :)


#12

Carisma sa for siden:

Kjørte på med først 10 min, men da var alt våt guffe enda, så jeg slengte på 5 min til jeg.... Og alt ble svart gitt! :D Godt jeg hadde noe brokkoli i bakhånd... :o


#13

Gerd sa for siden:

Oj da... Hos meg damper all væske ut og microen ser ut som en badstue når risen er ferdig... :rolleyes:


#14

Dolly sa for siden:

Hva slags micro har du carisma?

Har akurat samme erfaring som deg.. det var ikke noe godt gjor det kun en gang...


#15

Lemen sa for siden:

Blomkålrisen kan en også veldig enkelt lage i en stekepanne.

Den er kjempegod! :sikle:


#16

Carisma sa for siden:

Aner ikke, en gammel hvit en med mintgrønn skrift på.. :D Den var den billigste da alle andre fortsatt var ganske dyre, så det kan jo hende har noe å si på kvaliteten på maten :rolleyes: Men vanligvis brukes den bare til å koke fisk til katten :D


#17

Nille sa for siden:

Hvorfor i det hele tatt ta den i microen ? Om du river blomkålen på råkostjern (grov side) tar det kun et par minutter å frese den opp i smør panna - og så smaker det SÅ mye bedre !


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.