< Tilbake til oversikten

Kakao

#1

Kula sa for siden:

Et krus med denne kakaoen (1,5 dl ++) inneholder ca 7,5 g karbohydrater. Du får vurdere selv ut i fra hvilken kostholdsfilosofi du følger om dette er akseptabelt.

Kok forsiktig opp 1,5 dl kremfløte (4,5 g karbohydrater)

Ha i 15 g (en og en halv rute) Lindt Excellence 85% sjokolade (3 g karbohydrater)

Rør rundt i kjelen til sjokoladen har smeltet helt, og tilsett 2 ts Sukrin (erythritol).

Hell kakaoen i et krus og drikk med andakt. Det smaker himmelsk!

PS: Jeg har forutsatt at Sukrin ikke inneholder karbohydrater man må regne med, i og med at GI=0 for dette søtningsstoffet. De som eventuelt vet bedre får korrigere meg på dette!


#2

Photobscura sa for siden:

Kan man ikke bruke cavalier sin sjokolade? Eller vil aspartam reagere negativt på oppvarming, kanskje? Blir i alle fall mindre karbo av det!


#3

Tusta85 sa for siden:

Den vil reagere negativt. det er min erfaring når jeg har hatt den i kaffe'n. :o Blir bare klumpete og ser meget ekkelt ut.


#4

deathkitty sa for siden:

tenkte jeg kunne si at man kan jo bruke soyamelk (husker ikke navn, men den inneholder 0,1 karb per dl) blande den med en liten skvett fløte... så blir det en fin kakaokonsistens:p .... (soyamelken er ikke noe god å drikke i seg selv... konsistens som vann... smak som ingenting...)


#5

Photobscura sa for siden:

Hmm, jeg tror jeg er i en litt særegen posisjon når det gjelder soyaprodukter, for jeg synes melken er god jeg! Den med vanilje i that is.. En dråpe eller to med flytende natreen, så har du en veldig god melk, som du kan bruke som erstatning for det meste av kalde og varme drikker.

Nice nick, btw!


#6

rebekah sa for siden:

..og soyafløten (Alpro Soya Cuisine) inneholder 1,6k. i stedet for 2,9k som vanlig fløte ;)


#7

Nille sa for siden:

Om noen av dere har stoffskifte problemer, så vær klar over at soya hemmer skjoldkjertelens hormoner og bør unngås !
[color=purple][/color]
For de som har normalt stoffskifte har det ingen betydning.


#8

rebekah sa for siden:

gjelder det for alle, nille, eller er det litt likt som feks. at noen personer ikke får så mye nedgang i vekten dersom de drikker mye kaffe, mens det for andre kan gå helt greit å drikke tilsvarende mengder kaffe?


#9

Photobscura sa for siden:

Jeg tror på å begrense soya til et minimum. Soya inneholder østrogen, og særlig tofu som er kraftig prossesert er vondt å fordøye for kroppen.
Helsefriker i statene som har levd nesten utelukkende på vegandiett basert på soya har hatt øky forekomst av kreft. Bare til advarsel. Litt soyafløte nå og da gjør vel ikke den store skaden, med mindre man som Nille sier ikke har stoffskifteproblemer, men soya er nok ikke det helseproduktet det har blitt markedsført som å være. Kreftpasienter blir rådet til å ikke å spise soyaprodukter, fordi det kan stimulere veksten av svulster. Det er en grunn til det :o

Dette var en link jeg kom over som fikk meg til å lese mer om emnet www.mothering.com/articles/growing_child/food/soy_story.html, samt at jeg har blitt informert grundig av en veganvenn av meg som vet mer om soya enn sunt er..!


#10

Kula sa for siden:

Utbredelsen av soya i alle former skyldes dessverre politikk og økonomi. Det har ingenting med helse å gjøre. Hold dere unna!


#11

Photobscura sa for siden:

History repeating. Det er sånn med alt for mye, legemiddelindustrien f.eks. Jeg blir litt skremt.


#12

sirimor sa for siden:

Jeg tenkte, kanskje kokosmelk kunne brukes? Mener å ha lest en kakao-oppskrift på det her inne. Den inneholder veldig lite karbo, den fete typen vel og merke.
Men nå føler jeg vel at jeg bare ødelegger den opprinnelige oppskriften her.
Sorry Kula:o


#13

Kula sa for siden:

Ingenting ødelagt her! Prøv med kokosmelk da vel, og meld tilbake med en smaksrapport.


#14

sirimor sa for siden:

Det skal jeg gjøre.
Jeg har en boks i kjøkkenskapet, så til helgen blir det nok kakao:D
Kommer straks tilbake med rapport...(det blir vel mandag det, har ikke data hjemme lenger...)


#15

Paradis-Oscar sa for siden:

Jeg har nettopp lært meg litt så smått om det...skremmende at det er så utbredt likevel?
(brukes jo i alt av lavkarboprodukter nærmest, barer, tortillas, brød m.m.)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.