< Tilbake til oversikten

Tapenade

#1

Aline sa for siden:

Fantastisk nydelig mat!! Om man liker hvitløk ;)

et glass sorte oliven (ca 200 - 250 gram)
et stort fedd hvitløk (eller to ;))
valnøtter tilsvarende 3 ss malte nøtter
en splæsj olje
salt og pepper og sitronsaft.

alt moses med stavmikser.
Om konsistensen er for løs, mer valnøtter
om det er for hard, mer olje :)

smak til med krydderet.

Det er godt å dyppe valnøtter i, eller ha på ritzkjeks, men det sa jeg egentlig ikke høyt ;)


#2

Enid sa for siden:

Nei du bare hvisket det :D
Oliventapenade er siiiinnsykt godt! Utrolig god idé å dyppe valnøtter i da, det skal jeg prøve!


#3

Huldr sa for siden:

Takk, det så godt ut, Aline! :)

(Har du begynt å like oliven?! ;) :D )


#4

nøtta sa for siden:

Tenkte på det samme ;) , itte dårlig !!! :cool:

Dette spiste jeg masse av når jeg bodde i frankrike , kjøpte på markedet mmmmm på fersk baguette ... men valnøtter det må jeg prøve :ja:


#5

Aline sa for siden:

Jepp :D Men mest i tapenade og andre blandinger ;)


#6

Filakia sa for siden:

Skal det ikke være ansjos i tapenade? Har et glass uåpnet tapenade her (fikk en pakke med noen "gourmet-produkter", og på det glasset står det ansjos på ingrediens-lista. Men har ikke smakt det ennå.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.