Er forholdsvis ny på dette og sitter å venter på boka jeg har bestillt av Torkel. Jeg ble utålmodig så jeg startet i går.. Det eneste jeg lurer litt på er hva slag søtningstoffer som er lov å bruke.. Bare litt da.. Må ha noe søtt innimellom alt det salte kjøttet... :o
Jeg har brukt bjørke søt, den finner du på helsekosten. Ellers er d natureen, splendela, Lindbergs fruktose. Jeg har selv unngått søtstoff i 7 dager nå, fordi jeg tror selv om jeg bruker KUNSTIG søtstoff vil hjernen oppfatte d som sukker. Bare pass på å ikke bruke d for mye. Da kan d gå bra. Tror jeg.....:rolleyes:
Jeg bruker : splenda,natreen og maltitiol,med meg
går det fint,det vil si mens jeg slanket meg gikk det
fint og jeg fotsatte like jevnt i min vekt nedgang
MEN det er ikke alle som er så heldige
og noen ligger på seg eller stopper opp
om dem spiser søt stoff...er bare å teste litt å følge med
hva som skjer :)
Jeg er helt forvirret av alle disse kan og kan-ikke når det gjelder søtningsmidler, jeg! Hva er lovlig og hva er ei, egentlig? Noen sier de må slutte på -ose, men fruktose inneholder da masse masse karber i forhold til Splenda? Jeg liker Splenda veldig godt, men vil kutte det hvis det er fy. Er Canderel bedre å bruke? Eller er det også nei-nei?
I boken sin sier Torkild at bl.a. Pepsi Max kan man drikke ubegrenset av, mens andre her inne sier at det er fy-fy - ikke noe rart hodet snart faller av på en stakkars nybegynner. Håper noen kan oppklare litt her.
Jeg var heller ikke klar over at man måtte ha et visst forhold mellom fett, proteiner og karber - jeg har bare spist når jeg var sulten og telt karber og sørget for å få i meg fett, og har jeg brukt opp karbene og vært sulten så har jeg tatt meg en kjøttbit eller noe bacon. Vekten har jo ruslet nedover, så er det egentlig så veldig farlig om man ikke gjør dette til en vitenskap med masse utregninger og sånt, mon tro?
vel det funker for meg ,jeg har ikke noe balanse :p
men grunnen til at det rådes å følge en kosthold
filosofi er jo nettop alle de som ikke klarer
det uten,vist en følger noe skikkelig,leser alt en kan
om akkurat den filosofien så har man jo bedre sjans for
å lykkes/ikke feile.. :rolleyes: ble litt rotete gitt
jeg henviste til modern sitt innlegg og hun skriver om det er så viktig å ha den balansen mellom alt..nettop vist du ikke har denne balansen som de forskjellige kosthold filosofiene følger ,ja da har du heller ikke noe kosthold filosofi men en egenkomponert diett..som meg! sier bare at det funker for meg men ikke for alle(langt derifra) mange gir opp fordi alt går i stå og skylder på diettene(selv om de kansje ikke følger en egentlig) ;)
Jeg leste igjen i boken til Torkild om proteiner, fett og kh, og forstår det fortsatt slik at man skal spise mye proteiner - helst til hvert eneste måltid, står det. Men det står ingenting om at man skal ha så og så mange prosent protein og så og så mange prosent fett.
Så om jeg spiser lykkelig i vei både proteiner og fett og holder meg jevnt passe mett (aldri stappmett), er det da en egenkomponert filosofi eller er det ketolyse-filosofi? Jeg trodde jeg var trofast mot ketolyse, noen annen filosofi kjenner jeg ikke til :o
Om du spiser etter ketolysekuren vil fordelingen av protiner, fett og karbohydrat komme helt av seg selv. Siden man skal ha rundt 15 gram karbohydrater pr dag vil det normalt utgjøre ca. 5 energiprosent (dvs. 5 % av kaloriene). Protein ligger på mellom 20 og 25 % og fett mellom 70 og 75 %. Det betyr ikke at 70-75 % av det du spiser er fett, men siden fettt har mer kalorier enn det andre vil selv små mengder jo store utslag i form av energiprosent.
Spiser du 15 karber pr dag og slik Torkil anbefaler i boka følger du Ketolyse. Men spiser du f.eks. et eple hver dag eller baker brød med mel, - eller om du skeier ut en gang i uka. DA følger du ikke lenger Ketolyse !
jeg drikker ca 3 glass med brus (uten sukker såklart),og ca 2 kopper med te med suketter.Går på skaldeman.
Er det liksom ikke bra????Skjønner ikke hvilken skade vekten har av det??
Det er bare det at noen opplever å få vektbrems ved inntak av kunstig søtstoff.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.