< Tilbake til oversikten

I dag er jeg skikkelig lei av dette her!

#1

Tette80 sa for siden:

Hadde som plan å holde på til 4. juni med ketolyse, men i dag satt jeg meg mål til 17. mai. Da har jeg gått på kuren i 4,5 uke. Jeg er dritlei egg og bacon til frokost, og savner brød me syltetøy noe inderlig! Har tatt av meg ca 5 kg på 2,5 uke, så er jo kjempefornøyd med det, men skulle gjerne tatt av 5 kg til! Tror rett og slett ikke jeg orker å holde på med egg og bacon no mer for denne gang altså! Har dere noen andre gode frokostforslag???


#2

Icerus sa for siden:

Nøttemuffinsene til Nille er kjempebra frokostalternativ. Eller pannekaken til MHM ;)
Prøv, det er bedre enn å sprekke:o


#3

Anne sa for siden:

Alle rester fra middag dagen før er fint;
Kyllingfileet m Remulade
Stekt ørret/laks eller annen fisk

Det er bare fantasien vår som er styrt av gamle vaner om at frokost, det MÅ være en brødskive...:o Du kan spise hva som helst av det du spiser ellers om dagen til frokost.

Ikke gi deg, du har jo en fin fremgang. Tenk at det bare er i dag du føler sånn...i morgen er du igang med andre tanker igjen.
krysser fingre for deg.

Lykke til!


#4

Carisma sa for siden:

Først og fremst, brød med syltetøy bør IKKE psises til frokost samme hvilken filosofi man følger eller ikke følger.... :o

Og se her for frokost-forslag: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2494

Og hvis man MÅ ha syltetøy så finnes det heistad sukkerfritt.


#5

sma sa for siden:

Du kan jo til nød ta ei skive med lindberg-brød. :)


#6

Nille sa for siden:

Ikke på Ketolysekuren nei, da er det ikke mye karber igjen til resten av dagen.....
Njjjaaa, det kommer jo an på hvr tjukk skive men tar da, - den må i tilfelle være innnnnnmari tynn !


#7

sma sa for siden:

Jepp, det er det jeg mener. Rundt 10 gram eller no. ;)


#8

Aline sa for siden:

Smoothie er også innmari godt, om du har blender eller stavmikser :sikle:


#9

Grethe B sa for siden:

Slike dager tror jeg de fleste "kommer borti"..... men bit tenna i sammen og hold ut, i morgen kan det være over. Har du prøvd å lage ziggy-lapper?
Lag deg en sandwich med "hauger" av pålegg mellom, smør og majones eller bak lavkarb.brødet, står oppskrift utenpå boksen.... ellers mange andre oppskrifter på forumet. Når du kommer dithen at du skal tilsette bær i kostholdet, bruk friske eller frossne bær, klem med gaffel og bruk som syltetøy en gang i blandt..... Som beskrevet i innlegg før, så er Nille`s nøttemuffins et nydelig innslag, smaker himmelsk med creme cherie eller annen ost. Håper du kommer deg over den "lille sperringa" du opplever nå, ønsker deg masse lykke til videre!!!!


#10

themonk sa for siden:

Det inneholder fortsatt 36% sukker, så jeg tror ikke det er aktuelt på Ketolyse.

Tunfisksalat med hjemmelaget majones. Fetasalat. Avocado med ett eller annet kjøtt til. Mozarella og tomatsalat. Omelett. Det finnes mange alternativer til egg og bacon.


#11

nøtta sa for siden:

Duuuh , spiser du fortsatt det derre stekte egget ditt :p


#12

Tuttan sa for siden:

Her er en frokost fra Nille som jeg har fått helt dilla på.

Jeg har justert oppskriften litt ved å ha i en ss meierismør. Da blir smaken mye rundere.
Prøvde også noe annet i dag morges: hadde i valnøtter. Det er egentlig "snacs-rasjonen" min, men guuud så godt det var :)

Frokost: Mock Danish. (Minner litt om arme riddere):

50 gr kremost
2 egg
1 ss meierismør
15 gr proteinpulver m/vanilje smak
1 ts kanel
1/2 ts Splenda (eller Natreen)
og (når du er ferdig med induksjon - 30 gr bringebær)

Alt vispes til jevn røre (bruker liten hurtigmixer til stavmixer'n) og helles over i flatbunnet form på størrelse med en frokost asjett. 2 min +/- i mikro og vips - en litt tykk "amerikansk" pannekake.

Når du er på vedvarende tar du 30 gram (en liten neve) FROSNE bringebær og fordeler over røren før du setter i mikroen. Da er det 2 min 20 sek. perfekt tid.

Eller
Du kan ha oppi en liten håndfull valnøtter som stavmixeren finmaler sammen med alt det andre. Nyyydelig!!!

Eller
du kan la være å ha søtstoff oppi og ha bacon biter i isteden.


#13

Anne sa for siden:

Nei...nå spiser jeg to:D :p


#14

Smula sa for siden:

Lager dere frokosten deres på morgenen, eller kvelden i forveien?

Egg/bacon må man vel steke på morgenen, men selv orker jeg ikke å steke og brase tidlig på morgenen før jeg skal på jobb. Da må vi ha noe lettvint som en bare kan slenge på en tallerken og så krype opp i sofaen med en kopp kaffe, og prøve og våkne...


#15

Carisma sa for siden:

Jeg ordner frokosten som oftest om morgenen, men jeg spiser ikke før etter jeg har kommet på jobb. Sånn 1,5-2t etter jeg står opp.
Egg koker jeg kvelden før, resten fikser jeg på morgenen. Som f.eks i dag: 2 kokte egg, 1/2 boks tunfisk (king oscar sitron og pepper typen), purre og 3 ss majones.


#16

Nillomien sa for siden:

hva med å lage litt salat til forkost?

I dag hadde jeg restesalat fra igår. Med isbergsalat, littegrann paprika, agurk og bacon. nam nam.. Så kokte jeg meg 2 egg å tok det oppi sammen med rømme.. :D


#17

kokonuts sa for siden:

Jeg prøvde å lage OE brød etter ziggys oppskrift, syntes det var herlig å kunn spise litt brød igjen uten å gi opp kuren. lettvint å ta enskive med makrell, leverpostei eller salami/fårepølse, rekesalat mm. egentlig en god del pålegg vi kan spise. synes også det er godt til egg og bacon.
du finner ziggys oppskrift på forumet for optimaL ernæring, egen tråd om brødet, dersom du ikke har bakemix går det f.eks an å bruke linfrø som du tar i hurtigmixeren eller annnet grovt mel(du trenger bare litt. laget en variant selv siden jeg ikke klarte vente tilø jeg fikk tak i bakemix.

250 gr hasselnøtter
100 gr linfrø
1 ts. Bakepulver
1 ts seltin
7-8 egg
0,5 dl fløte
125 gram smeltet smør

Jeg kjørte linfrøene i hurtigmixeren til jeg hadde en litt melen masse, deretter nøttene. Helte blandingen i en bakebolle og blandet egg og smør i mixeren. Blandet alt i bakebollen og tilsatte fløte og salt. Helte deigen i en liten brødform med bakepapir. Steketid ca 40 min på 190 grader med varmluftsovn, lot brødet avkjeles i ovnen.

Takk igjen til Ziggy, for mange gode oppskrifter og ideer. Jeg ser mye lysere på lavkarbodietten nå som jeg kan spise brød:)

lykke til ikke gi opp


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.