Hei, alle her inne (og som gidder og lese dette)! ;)
Har vært medlem siden 2006, men har ikke følt at jeg har hatt noe kunnskap og bidra med. Men nå har jeg gått på Atkins i over ett år og har greid og tilegnet meg litt egen-erfaring. Men jeg må jo bare innrømme at jeg har høstet masse av dere her inne som har vært sååååå flinke og hjelpe alle som har sendt inn spørsmål. Men selv har jeg ikke bidratt med noe...(skammeskammeskamme...:rodme: ) Har lest mase av Nille og Ziggy, (og andre her også, men husker ikke alle... desverre:( ) Så jeg håper at jeg innimellom kan komme med noen glupe ord jeg også..:) Jeg har fått massssssse inspirasjon ved og lese ting her inne, og oppskrifter, som jeg aldri ellers ville ha fått, nettopp fordi her inne på lavkarbo.no er vi så mange som går i samme retning, selv om innimellom ikke alle er helt enige... Flott at det er et diskusjons forum hvor man på en god og saklig måte får lov til å være uenige uten og være stygge mot hverandre. Håper jeg kan bidra med noen oppskrifter eller synspunkter basert på min erfaring jeg også, så gir jeg litt tilbake av alt det jeg har høstet her inne. Phuii, dette ble litt langt, men... Takk i allefall :snill: [color=#ff00ff][/color] PS. Har oppskrift på en kjempegod sjokolademousse som man kan enten spise eller fryse ned. Den krystalliserer seg ikke selv om man ikke rører i den når den blir fryst ned.
Litt sent å si velkommen siden du har vært medlem her en stund, men godt å se at vi her inne kan bidra til å hjelpe både forumskrivere og forumlesere ;)
det er jo bare for deg å skrive om du har noe å komme med til oss viss du har noe du vil dele :)
Takk for det Jeef-micro! :-)
Ja alle monner drar, regner jeg med. Så vet man aldri hvem man treffer med det man kan bidra med, og dermed kan jo noen altids bruke det man kommer med. Koselig det da. :-)
Må visst få meg en sånn ticker jeg også... Og bildet mitt vil IKKE dukke opp... Må gjøre noe feil tror jeg... Jaja, skal fikse i morgen. Trett nå.. gjesp.. Natta alle
Hei! Ja tusen takk for koselig velkomst alle sammen :blomster: Og nå: over til den lovte oppskriften på sjokolademousse! Tadaaaaaa... (eller sjokolade muuus som jeg også kaller det...:p )
Sjokolade mousse (4-5 porsj.)
85 gr. sukkerfri mørk sjokolade
(Cavalier, fås på helsekosten, 25,- kr. platen, men skal man kose seg så skal man kose seg...:D ) 85 gr. sukkerfri lys sjokolade
(samme merke som over, eller andre merker dere kjenner til eller foretrekker da..) 1/2 dl fløte 3 eggeplommer 2 dl. pisket kremfløte med ca to ts. søtstoff 3 eggehvitter stivpiskes med bittelitt salt for ekstra stivhet (men ikke nødv hvis du ikke vil..) 2 ts. god kakao for litt ekstra fyldig smak (kan droppes)
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen sammen med fløten over svak varme. Ha i de frivillige teskjeene med kakao nå og rør/visp til det ikke er klumper. Avkjøl litt til lunken/kald. Bland inn de lett vispede egeplommene. Avkjøl helt til kald. Tilsett den vispede kremen forsiktig litt etter litt i sjokolaaden, slik at den blir kremete og fin. Tilslutt vendes de stivpiskede eggehvittene FORSIKTIG inn i sjokolade kremen slik at alt er luftig men godt blandet. Hell i en lekker glassbolle (ikke i en glassbolle som lekker...:p :p )for spising som moussedessert, og la den stå i minst tre timer tildekket i kjøleskap. Jeg har plastbegre igjen etter min tid som sukker-oliker hvor jeg spiste kos-begere m sjokoladepudding osvosv. De bruker jeg nå til og fryse ned porsjoner med sjokolademuuusen i, for da har jeg en dessert liggende i fryseren klar til konsumering... (sje-lurrpp...:D ) Fryser du ned porsjonsbegere, la begeret stå på benken 10-15 min. så den blir litt mykere. Skal du spise den med eeeen gang du tar den ut av fryseren, er den ganske så hard. Hvis begeret står på benken i 20-30 minutter er den sjokolademousse igjen uten at den er rennende! Tadaaaa...
PS. Du kan legge moussen i porsjonsbegerene og la de stå i kjøleskapet i de tre timene FØR du putter dem i fryseren. Men du MÅ ikke gjøre det. De blir like gode hvis du fryser dem ned med en gang. Men moussen blir nok bittelitt luftigere hvis de får stå de timene i kjøleskapet før du fryser dem ned. Syntes og merke en bitteliten forskjell...
Hei!
Takk for hilsenen:)
Når jeg gikk på induksjon kuttet jeg ut helt slike ting som f.eks deserter. Men etterpå så tok jeg det i helgene og innimellom, og det gikk fint. Hvis du lager denne desserten i små porsonsbegre, kan du unne deg en slik innimellom når du skal kose deg. Da blir det bare ca TO karb. pr porsj. Og det er jo til å leve med. Men er du på beg. av kuren lønner det seg og være flink. Det er jo bare en kort periode av begynnelsen til ditt nye liv. Lykke til:)
Hei og takk for velkomsthilsenen:)
Jo flere kokker, jo mere søl... hihi
Men du verden så bra med mange tilgjengelige oppskrifter! Har fått mange ideer av dette forumet så jeg er glad (wiiiiiii...)jeg fant dette nettstedet!
Denne oppskriften har jeg også lagt ut på oppskriftsforumet, så flere kan se den og bruke den hvis de ønsker det. Er helt grønn og ny på hvordan man gjør det her så jeg håper at jeg gjør det riktig...
Takkogtakk for det :) Hyggelig og bli godt motatt. Du har sikkert sett oppskriften lenger oppe her, så da er det bare og lage
Hørte jeg... sje-lurrpp??:sikle:
:heia:
Hei!
At den er klumpete kan være det at det er eggehvittene som ikke har blitt jevnet ut helt når du blandet dem i sjokoladeblandingen. Dette gjør ingenting for smaken sin del, og blir gjerne sånn. Det er jo med på og gjøre den luftig Bare vent. Resultatet blir nok bra skal du se. :sikle: :lol:
gleder meg :D blir bare en liten smaksprøve på meg :p får besøk her senere i kveld- så de skal få det :D går jeg ned i vekt i morra skal jeg unne meg en porsjon... men bare en bitteliten smaksprøve i dag :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.