Nå har jeg fått meg Braun stavmikser og Kenwood iskremmaskin:D
Testet alt i dag... for no gris... og gud så mye boller og styr, brukte HELE kjøkkenet :o Blir sikkert bedre når jeg har gort det noen ganger ;)
MEN... mitt problem.... "røra" ble jo ganske tykk, så det var ikke akkurat bare bare å få det inn i dette lille hullet på ismaskinen? ble mye røre OVER det HELE :o ... når det var på plass og maskinen hadde gått ettpar minutter.... så bråket det fælt... og VIPS så hadde røre greia frøset seg fast i bunnen???? HMMMMM.... er det MEG det er noe galt med :eek: eller.... :rolleyes: noen med erfaring her?
Jeg har en Krups ismaskin som jeg bruker ganske mye. Når jeg lager is blir det alltid et tynt lag som fryser fast i bunnen av bollen og som ikke vispen får tak i, men dette laget er så tynt at det pleier ikke være noe problem.
Du skriver at røra var tykk, kanskje det er grunnen til problemet? Hva slags oppskrift på is-røre har du brukt og hvorfor ble den for tykk? Når jeg lager is er selve røra ganske tyntflytende inntil den begynner å stivne i maskinen.
Kanskje du også har hatt maskinen for full? På min ismaskin må jeg ikke fylle den mer enn 2/3 full fordi isen utvider seg når den fryser.
Enig med Valeriana her. Nå er det lenge siden jeg prøvde iskremmaskinen min, men jeg husker at når jeg hadde en veldig tjukk røre, så frøs skovlene fast i isen. Det ble veldig vellykket når jeg prøvde igjen med en mer flytende røre.
3 eggeplommer (ikke hele egg)
75 gr fruktose el. tilsvarende i annet søtstoff
innholdet i en vaniljestang
2 1/2 dl fløte
2 dl fløte
Pisk egg og søtstoff lett og luftig Tilsett 2 1/2 dl fløte under omrøring.
Pisk 2 dl fløte til den er nesten stiv og bland med resten av ingrediensene. Bland godt.(Fordi ikke all fløten er pisket, så blir den ikke så tykk å helle i maskinen)
Bland event i nøtter eller sjokolade etter smak.
Sett på ismaskin og hell blandingen i den roterende kjølebeholder'n. Ikke skru av underveis, da fryser den.
Kjør i ca 40-50 min el til du hører det begynner å "knase"...skal ikke bli helt tykk, resten blir gjort under fryseprosessen
Lykke til.
PS...Frys ned den røren du har i en boks...kanskje går det bra. Du kan jo røre rundt i den et par ganger før den fryser, for at egget ikke skal synke til bunns
Jeg synes oppskriften du brukte høres bra ut, skjønner ikke at røra skal bli så tykk av de ingrediensene. Du kan eventuellt ha litt melk eller vann sammen med fløten.
Når jeg lager is bruker jeg ofte ikke noen fast oppskrift, har laget is såpass ofte at jeg har en følelse av hvor mye som skal til av hver ingrediens, men hvis du vil ha en oppskrift har jeg en grei basisoppskrift her:
*2 dl H-melk
*3 dl fløte
*5 eggeplommer
*1/2 pakke gelatinpulver
*Valgfritt søtningsmiddel etter smak og behov
I tillegg kan du bruke vaniljestang, bær, sjokolade,
nøtter eller annet som gir ekstra smak på isen.
Ha melk, fløte og eggeplommer i ei gryte. Visp sammen slik at eggeplommene blander seg med resten. Varm forsiktig opp mens du rører, og ta gryta bort fra varmen like før det koker. Det er viktig å ikke varme for mye for da kan røra skille seg. Ha i gelatinpulveret mens røra er varm og rør godt slik at alt løser seg opp. (Grunnen til at jeg bruker gelatin i isen er den får en bedre konsistens når den stivner, og at den ikke blir helt flytende hvis den smelter igjen) Tilslutt smaker du til med søtningmiddel og heller røra i maskinen. Lykke til!
PS- Jeg pleier aldri å piske fløten på forhånd, er det derfor du har fått for tykk røre?
Pisket fløten til krem ja.. var det det sto i oppskriften. Nå veit jeg bedre og har nye oppskrifter.... gleder meg til å teste på nytt i helgen:o
Tusen takk for hjelp :klem:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.