Da er jeg i gang med dag 3 på ketolyse og har så langt gått ned 1,4 kg - bare velstand sånn sett, altså. Og siden ettermiddagen den første dagen har jeg heller ikke vært hverken sulten eller søtsugen, hvilket også er glimrende.
Men siden middag i går har jeg gått over fra ikke å være sulten til å ikke ha lyst på mat i det hele tatt (sånn man har det når man er syk), og DET synes jeg er litt kipt. Jeg mener, mat skal man jo ha uansett og det finnes jo faktisk mye godt man kan spise på denne kuren, og da er det jo hyggelig at man kan kose seg med det man KAN spise, og at det ikke bare vokser i munnen.
For det skjedde nemlig under lunsjen i dag, og jeg klarte hverke å spise opp maten min hverken til middag idag eller i går (og de var ikke spesielt store porsjoner, hvis noen lurte på det).
Jeg er i min andre uke, og kjenner maten vokse meg i munnen mang en gang. Særlig pga alt kjøttet, jeg har aldri vært noe glad i rent kjøtt. Det har vært tilbehøret som har vært snaskens, liksom. Til og med bacon som jeg ELSKER, byr meg i mot når jeg ikke kan lasse oppå små, nystekte baguetter el.l. med godt smør under :( Det lille av grønt man kan unne seg hjelper så lite, det blir for mye kjøtt uansett.
Jeg fant en brødoppskrift her inne som har reddet dagene mine, for nå kan jeg i hvertfall ha normal frokost og lunsj :D Kjempegodt brød, halve jobben har forlangt å få oppskriften så nå blir det vel ketolyse på dem alle sammen, boka mi har jeg lånt bort også, he he. Kjekt å kunne motivere andre litt. Men ærlig talt, uten det brødet hadde jeg falt av lasset etter få dager.
Nja, jeg veit ikke om jeg kan si meg enig. 100g brokkoli til middag som eneste tilbehør er veldig lite i forhold til hva jeg spiste av grønnsaker tidligere. Både før jeg oppdaget lindberg og underveis.
Mesteparten av grøntkvoten brukes opp på litt salat til lunsj og da er det lite igjen til resten.
Det er mulig det bare var forbigående akkurat da, altså, for det har gått greit idag. Altså, maten har smakt meg, selv om jeg fremdeles ikke finnes sulten.
Ikke savner jeg hverken brød eller noe annet heller.
Og så har jeg tapt 2,8 kg på 3 dager! Det var ikke værst. :)
Her er oppskriften på brødet (jeg bruker ikke paprikapulver eller hvitløk, men bruker en grovhakket nøtteblanding av mandler og valnøtter og creme fraiche istedet for rømme, dessuten bruker jeg bakemelet til Ketolyse i stedet for soyamelet, ellers er alt likt). KJEMPEGODT!!
Opprinnelig lagt inn av Iset Jeg eksperimenterte litt idag og kom frem til en knallgod brødoppskrift! Brødet var saftig og hang meget godt sammen, nesten som vanlig brød, og det smakte såpass godt at tilogmed min superkresne mann spiste det!! Han har ALDRI likt noen av de lavkarbobrødene jeg har laget.
5 toppede ss soyaprotein (smakte ikke noe)
3 dl rømme/creme fraiche
1 dl malte mandler
2 tykke båter hvitløk, presset
1/2 ts salt
4 egg
4 gode ss mykt/smeltet smør
1 ts paprikapulver
4 ss linfrø
4 ss solsikkefrø
70 gram kruskakli
4 ss sesamfrø
Bland alt i en mikser til det er en smørbar deig (som tannpasta, omtrent). Ta i litt mer soyaprotein om deigen er for løs. Den skal være omtrent som Ingers rugbrød-deig.
Spa deigen over i en brødform kledd med bakepapir, strø over masse sesamfrø og sett den midt i ovnen på 180 grader i ca en times tid.
La brødet avkjøles helt før det skjæres i tynne skiver og nytes. [font=Verdana][/font]
I følge en utregning skulle det være ca. 35 karber i et brød, men ketolysemelet må ha mer karber for jeg regnet ut at det ble 45 karber i mitt brød. Så fikk jeg 22 skiver, og det blir da bare 2 karber pr. skive. Lykke til :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.