Hei hei...
Som nytt medlem må jeg vel dele tankene mine rundt de ulike tema jeg og..
Som noen få av dere muligen vet blir stivelse omgjort til sukker ved tempraturer under 3-4 grader celcius..
Et brød laget på lavkarbo prinsippet inneholder lite karbohydrat i utgangspunktet, og dersom man lagrer "mel blandingen" i fryseren et par dager før man blander i vann, olje ect og tilsetter søt tørrgjær vil man da kunne gjære bort mye av karbohydratene i lavkarbobrødet og få en mye luftigere deig.
Jeg har lagt ut en oppskrift på et lavkarbobrød med så lite som 11,9 gram karbohydrat pr 100gram ferdig nettovare..omtrentlig 10gram dersom man tar utgangspunkt i bruttovare!
Hadde jeg forlagret blandingen i fryseren og gjæret med tørr søt gjær i 1-2 timer hadde nok karbohydrat forholdet vært enda mindre, i følge teorien!
Ingen andre synes dette var et spennende tema så jeg for fortsette teoriene mine!
Ta en langpanne go fyll den opp med mel, ca 2 cm tykt lag.
Sett dette i ovnen på 50 grader (nyovn) i 15-25 minutter, AVBRYT dersom melet begynner å skifte farge!!
Ta ut formen og sett til avkjøling.
Når det er ferdig avkjølt tar du en sprayflaske på ca 0,5 liter med 2 poser tørr søtgjær i og sprayer et lag over dette.. vent en 10 sekund før du raker gjennom melet( for å blande) og gjentar med spray.
tipper 2-5 spray er nok, må ikke bli en våt blanding!
Fyll så lunkent vann i oppvask kommen din, legg en rillerist over og sett langpannen opp på den. legg et handkle over alt.
La stå i 1-2 timer.
Teoretisk sett vil da stivelsen bli gjort om til glucose i ovnen, og når du sprayer på en søt gjær vil den gjære vekk glucosen dersom den får holde på lenge nok.
Så når du tar vekk langpannen fra risten skal du ha et mel med lite og tilnærmet lik 0 karbohydrat.
Dersom det har klumpet seg, men er tørt kan du sende det gjennom en hurtigmikser eller en kvern..
Dersom noen ønsker å dobbel sjekke denne teorien kan man påvise stivelse med JOD, antar det kan kjøpes på apoteket.
Om noen kunne oversende dette som et forsøk til en skole eller et labratorium hadde det vært topp:P
Poenget med å starte denne tråden var for å se om vi i fellesskap kunne finne ut om det var noe vi kunne gjør med melet for å fjerne karbohydratene da;)
Menneskeheten har jo klart å fjerne karbohydrat fra sukker, så da må jo en klare det med mel også, eller hva?
Men vil ikke effekten av hvitt mel være den samme, selv om man fjerner KH??
[size=3][/size]
Altså: Oppblåst mage, LUUUUUUFT, slapphet osv osv osv...:( :( :(
Kanskje spennende for noen å gjøre dette (dersom det funker)
[font=Comic Sans MS][/font]
Men ALTFOR omstendig for megselv.... Jeg gidder knapt å lage en salat fra bunnen av.... :_oy: :rodme:
Jeg vet ikke om jeg er helt med her, men bearbeiding av karbohydratrike matvarer som bær, frukt, korn, poteter osv, gjennom gjæring er vel en nokså vanlig prosess som ender opp i velkjente produkter som vin, sprit, øl osv. Verdifulle produkter, bevares, men knapt noen forretningsidé for dette forumet...?? ;)
Til din opplysning så er etanolen som du beskriver over et biprodukt av "gjærings prosessen".
Det jeg mente med at man kan forbehandle mel med gjær er at da forsvinner karbohydratene fra melet. Nok om det!
I det siste innlegget mitt så mente jeg ikke nødvendigvis at vi skulle gå for gjærløsningen for å fjerne karbohydratene, men at dersom vi i felleskap pønsker ut en måte å fjerne/redusere karbohydrat i vanlig mel så er det et konsept som kan selges inn til større produsenter som igjen lager et komersielt produkt ut av det...
Det har vi vell alle nytte av?
I første omgang er jo det kun snakk om en brainstorming rundt tema da!
Men vist du er fornøgd med brød laget av egg, ost og protein, så vær så GOD! :p
Debatten er mer en frivillig å delta i :)
Jeg synes det er meget gode brød som er blitt utarbeidet av veldig mange kreative sjeler her inne!!! ALL ÆRE til dem!!!
[font=Comic Sans MS][/font]
Savner overhodet ikke kveitem(j)øøøøølet!!!
All ære til de som tørr og gidder og forske på oppskrifter og metoder som gjør hverdagen vår karbohydratfri...
Det betyr jo meg og det da? ;)
Vist jeg kom med en oppskrift lokkebiff, som inneholdt 80% hvetemel, men alikevell hadde 0 karbohydrat....
Hadde ikke du blitt litt glad engang da? Tenk hvor mye større matkartet ditt faktisk kunne blitt da?
ÅPNE ØYNENE ALLE SAMMEN!!! Om vi hadde vore fornøgde med hest og kjerre engang i tida, hadde vi brukt det enda... Vi kommer oss ikke fremover i verden med lukkede øyner!
Jeg hadde sikkert blitt KJEMPEGLAD (så lenge jeg ikke ble å fjerte av det produktet...:rolleyes: )
[size=3][/size]
Jeg mener bare at jeg kommer ALDRI til å gidde å stå å steke melet med gjær-spray og slikt for å oppnå dette....:eek:
[size=3][/size]
MEN jeg skal kjøpe det når du har fått det ut i butikken ja!!!:D
Hei,
I mange gjæringsprosesser tror jeg faktisk etanolproduksjonen er hovedsaken....:) .
Uansett, du har fått kommentarer til innlegget ditt - det er du vel fornøyd med? I motsatt fall så kommer en til:
Vanlig hvetemel inneholder 67,6% karbohydrater. Det blir altså ikke så mye igjen når man tar bort karbohydratene. De resterende 32,4% er 11,8% protein, 1,7% fett, 14% vann og altså 4,9% "annet". Hovedbstanddelen i dette er proteiner, eller gluten. Hvetegluten er faktisk et produkt det er mulig å kjøpe i dag, og brukes bl a i brød for å redusere karoinnholdet, f.eks i Lindberg-brødet.
Så tanken din var god den, men det er altså allerede gjort....;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.