< Tilbake til oversikten

Matplan for festdagene i mai

#1

mam sa for siden:

Jeg skal unngå mest mulig natreen/splenda/stevia til det blir festdager, men da har jeg tenkt å lage noe søtt og lavkarbo til meg selv! :rolleyes: Vil ikke trigge søttrangen unødvendig mye.

Men da er ulempen, jeg får ikke laget og prøvd meg fram med noe særlig. Vil derfor høre hva dere andre lager, ut ifra hypotesen om at jeg har nokså gjennomsnittlige smaksløker. Det mange liker, tror jeg at jeg liker også.

Har sett på Ziggys varianter, og lurer på:

  • OE vafler
  • Ziggys krydderkake
  • Ziggys krydderkake med sjokolade/kokos

Og så andre lavkarbosaker:

  • Heistads gele laget som fromasj med pisket krem
  • Ostekake key lime fra Nille
  • Iskrem i 1000 varianter, f.eks Isets med sjokoladebiter

Skal ikke lage alt dette da, men lurer på hva dere synes er absolutt best? Hva MÅ dere ha med når dere skal fråtse i søtt? Er sikkert mye annet digg også...Jeg skal prøve å konsentrere meg om to ting.

La oss kåre vinnerene på dessert/kakebordet!:D


#2

Georgine sa for siden:

Heistad synes jeg smaker veldig kunstig og ville laget confekta sin i steden.

Is er skikkelig nam og hva med en lekker sjokolademousse?

3 dl kremfløte
2 ss bake kakao
2 ss sukrin
5 plater gelatin

2 egg skilles, hvitene piskes stive og plommene piskes for seg selv.

1 dl kokende vann til gelatinen er helt rørt ut (disse har ligget i kaldt vann først)

kremen og kakaoen og sukrinen piskes lett og alt vendes inn i kremen. Ca 15 karber på hele greia og kan fint deles i 4 - 5 porsjoner.

Dette er skikkelig nammis!


#3

Gerd sa for siden:

Jeg har allerede begynt å bake til alle disse mai-dagene.

Bursdag om 14 dager... Krydderkake og sjokoladekaken(ziggys, ja...:D ) De smakte veldig godt begge to. Ikke søtt, men rett og slett godt.

  1. mai skal jeg ha ziggys rømmegrøt. Spekemat. Mandelbunn m/smørkrem(Ziggys det også:D ) Denne skal jeg også lage til en konfirmasjon vi skal i.

Ellers så har jeg tenkt å lage is etter en oppskrift her. Så langt har jeg ikke kommet ennå...:rolleyes: Eller jordbær og krem.


#4

mam sa for siden:

Mandelbunn med smørkrem? SLURP! Den har jeg oversett gitt. Nå må Ziggy snart gi ut en kokebok...

Og Georgine, hvilke butikker fører Confecta? Jeg har bare funnet Heistad sine i Trondheim.


#5

Georgine sa for siden:

Jeg kjøper gele på Rema 1000 :)


#6

mam sa for siden:

Altså Gerd, du klarer å bake kake NÅ som du skal bruke om 14 dager? :forstoikk Går sånt an? Det hadde ikke vært meg nei...:rodme: :spisesnak :uskyldig:


#7

mam sa for siden:

Må på Rema!!!:blomster:

#8

Ziggy sa for siden:

Nå er det ikke søtningsmidler i hverken OE- vaflene, krydderkaka, eller sjokoladekaka om du bruker vaniljestang i sjokoladekaka, så de kan du trygt lage før 17 mai, Mam...

Og gele kan du like godt lage av Fun Light og gelatin, bare lag sterk saft, og ha i gelatin, avkjøl, og du har en langt billigere og bedre gele enn Heistad sin...

.


#9

stinasol sa for siden:

Mine favoritter er
Sarah Bernard små kaker
lavkarbo sjokkolade kake
Heistad sjokkoladepudding og vanilje saus
sucsesse terte med smørkrem,lavkarbo style
:)
Men på 17 mai blir det soft is poteter osv...


#10

mam sa for siden:

Ahhh ja, Ziggy, det er jo genialt! Fun saft ja. Må kjøpe gelatin. Men jeg ser ikke for meg kake/dessert uten søtningstoffer. Ser først nå at oppskriftene du nevner ikke har noe slikt. Jøss! :sikle:

Men Ziggy, Ziggy, kan du lure fram oppskriften på nøttebunn med smørkrem? Du har den visst i dagboka di, men det blir garantert masse spørsmål etter den nå som Gerd anbefaler den...:lol:


#11

Ziggy sa for siden:

flire
[color=blue][/color]
Noen ting må en ha der inne og, vettu... bare stikk innom en tur du, så finner du den!!! :p
[color=blue][/color]
Kanskje du legger igjen en liten hilsen og?!? Hadde vært koselig med besøk, vettu...
[color=blue][/color]
.


#12

mam sa for siden:

As you speak, Ziggy, as you speak...:klem:

#13

Gerd sa for siden:

Er ikke så store kakemonsen egentlig... Og når jeg har fått de i fryseren(:D ) så er de glemt...


#14

mam sa for siden:

Lavkarbokake uten nøtter???

Svigermor har ikke nøtteallergi, men nøttefobi etter at en nøttebit satte seg fast i ei tann og det ble besøk hos tannlegen.

Tror jeg blir låst til en ostekake, for der kan hun bare spise fyllet/toppen og la bunnen være.

Hun er dypt skeptisk til malte nøtter, selv om det ikke skal kunne skade tennene. Og jeg må jo respektere det. Å lage fromasj blir for likt ostekake?

Jeg har aldri lagd is før....spennende! Det er nok det som blir servert.

  • Ostekake
  • Suksessterte (aka Ziggys mandelbunn)
  • Iskrem (Men hvilken av de 1000 oppskriftene?)

Dette er den foreløbige lista.


#15

Gerd sa for siden:

Søte ziggylapper fylt med krem og bær??? Ikke nøtter i det vettu... :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.