< Tilbake til oversikten

Hvordan få nok fett? Tåler ikke melk

#1

lavendel sa for siden:

Noen som har noen tips? Har kanskje vært oppe før. Nå spiser jeg mye egg og nøtter. Tenkte å kjøpe cocosa. Spiser IKKE fettet på kjøtt altså. No way. Spiser ikke så mye rødt kjøtt men mest kylling, kalkun og fisk. Kunne spist mer fet fisk sikkert, men er ikke så glad i det annet enn laks og makrell i tomat.


#2

Trolljenta sa for siden:

nøtter, avocado, oliven, kaldpressede oljer, kokosmelk, cocosa, feit fisk, ost, creme fraiche, rømme, fløte, meierismør (hvis ikke du tåler noen slags melkeprodukter kan du lage ghee).. bacon


#3

jeef-micro sa for siden:

Jeg tåler heller ikke melk, men du kan gå på apoteket og få de til å bestille MCT-olje til deg... Ellers er det kommet mange gode forslag som avocado og slikt her. Er det melkeallergi? eller laktoseintoleranse? har du sistnevnte kan du kanskje spise litt vellagret ost? lag din egen oljedressing til å ha over salater... Både laks og makrell er jo feite fisketyper, så kjempebra at du spiser det :)


#4

dolphy sa for siden:

Tran eller omega 3 i kapsel form??


#5

kokoem sa for siden:

Jeg har funnet ut at snabb er et utmerket mellommåltid, eller snacks for min del. Mener på det inneholder 44% fett, 0.8% karber og 22% protein.


#6

jeef-micro sa for siden:

snabb? hva er det da?


#7

Nille sa for siden:

Lungemos (Gilde sin tror jeg)


#8

jeef-micro sa for siden:

ok... da vet jeg det ;) har ikke hørt det uttrykket før bare


#9

kokoem sa for siden:

Hmm, tror ikke det er lungemos.
De jeg har spist er salamisnabb og elgsnabb. Er vel spekemat.
Elgsnabb.


#10

jeef-micro sa for siden:

Ok... var mere noe slikt jeg så for meg enn lungemos ja, men det kan hende samme navnat brukes på flere ting..#12

Ziggy sa for siden:

:spent:

:D :D :D :D :D

.


#13

dingpot sa for siden:

Jeg kunne heller ikke la være å la den tanken komme i hodet mitt! :D:D:p


#14

Nille sa for siden:

:p (dette var smilyen jeg hadde tenkt å poste i forrige post.....)


#15

lavendel sa for siden:

Ja det kan jeg jo prøve men hvordan smaker det? Jeg fikser ikke flytende olje av noe slag, ikke i snoothie engang. Regner med at dette ikke finnes i tablett form!? Jeg har melkeallergi. Kjipt altså. Rømme, chreme fraiche og alt som er så godt buhuu. Spiser det innimellom da.

Tusen takk til alle gode forslag. Jeg får begynne å spise mer avokado og fortsette å kjøre på med nøtter og kokos. :)


#16

Ziggy sa for siden:

Husk at det er lite eller ingenting kommer gratis her i verden, Lavendel, så en må regne med å endre på vaner, og venne seg til andre smaker, når man ønsker å skifte livsstil for å få bedre helse og gå ned i vekt..

Det eneste jeg kan anbefale deg, er å se på krydderkaka mi, den er full av fett, og bytter du ut den ene deciliteren med fløte med smør, j så er den melkefri og, fri for kunstige tilsetnigsstoffer, men full av gude proteiner, fett og antioksidanter fra krydderet!!!
[color=#0000ff][/color]
Alternativt kan du lage eggerøre uten melk eller vann i ei panne med så mye smør som de sammenpiskede eggene kan ta opp. Det gjør jeg hver gang jeg lager meg eggerøre til frukost eller kvelds,

Uansett, lykke til i jaket på et kosthold som passer deg!

.


#17

Kristian sa for siden:

Er ikke snabb ett svensk ord for pølse:confused: Pølsesnabb er jo ett ord som er mye brukt og det mener jeg betyr ett stykke pølse.


#18

lavendel sa for siden:

Hva slags smør tenker du på da? Hva mener du om nutana og andre helsekostmargariner? Takk for svaret. Lager mye omelett og nå skal jeg begynne å ha smør oppi. :)


#19

lavendel sa for siden:

Jo. Skjønner ikke hvor lungemos kommer inn i bildet her, men fort gjort å blande litt..


#20

Ziggy sa for siden:

Meierismør! Det er det eneste smøret som ikke inneholder omdannede fettsyrer, men naturlig, sunt fett, ute noen som helst form for tilsetningsstoffer!
[color=blue][/color]
Jeg er imot alle former for margariner, i og med at de er hydrogenisert for å få fast form, og dette er kunstige fettsyrer som vi menneskene aldri har inntatt før nå i moderne tid... Det hadde iallefall ikke jeg tatt sjansen på, for å si det sånn...
[color=blue][/color]
Gjør et lite eksperiment på kjøkkenbenken din... kjøp en boks med meierismør, og en boks med margarin. Åpne dem, ta av beskyttelsesfolien, ha på lokket, og la dem stå fremme på kjøkkenbenken ei uke eller to. Ta så av lokket, og se hvilken av de du fremdeles kunne ha tenkt deg å spise av...

Margarinen har høyst sannsynlig harsknet og møglet i løpet av den tiden , mens meierismøret fremdeles er gult, innbydende og langt fra harskt...
[color=blue][/color]
.


#21

Nille sa for siden:

Neida det var overhodet ikke blanding. Om du så på linken har Gilde en lungmos som de kaller SNABB ! Eller kanskje de mener at det ER en SNABB :) Men som sagt, det finnes sikkert mange "snabber"

www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/rask/lettvint_middag/gilde_lungemos_(snabb)/[url="http://www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/rask/lettvint_middag/gilde_lungemos_%28snabb%29/"][/url]


#22

mrfree sa for siden:

Gildes SNABB er 750 gram kjøttdeig, ca 32 kr


#23

Nille sa for siden:

:ja: ... da er det bevist at det er flere SNABBER en pølsesnabber da ! :p


#24

lavendel sa for siden:

Ja men meierismør er jo laget av melk! Og jeg har som sagt melkeallergi. Jeg har også fått med meg at det er meierismør som er "sunnest".
Det står at nutana margarin skal være uten transfett, men det er mulig den harskner fort. Ghee er jo et alternativ og det kan jeg lage. Har laget det før for 4-5 år siden når jeg hadde dilla på indisk mat.


#25

Ziggy sa for siden:

Smør er så og si 100% mettet fett skilt ut fra melk, er du allergisk mot fett???

Du sier du har melkeallergi, hva er så virkestoffene du er allergisk mot som gjør at du ikke kan spise meierismør?
[color=#0000ff][/color]
Og ekte Ghee er faktisk ikke annet enn klaret smør...

.


#26

lavendel sa for siden:

Jeg vet at ghee er klaret smør, men da er melkeproteinet skilt ut trodde jeg. At melkemassen lå på toppen og fettet i bunn. Så det er ikke melkeprotein i meierismør? Det var nytt for meg.


#27

Ziggy sa for siden:

Har du prøvd å spise meierismør for å se om du reagerer på det?!?
[color=#0000ff][/color]
De jeg kjenner som har laktoseintoleranse har ingen problemer med smør i det hele tatt, det er tross alt bare 1 gram protein pr. 100 gr i meierismør...
[color=#0000ff][/color]
.


#28

lavendel sa for siden:

Ett gram er ikke mye. Men reagerer sikkert på det. Får utslett av svært små mengder, men kan teste det ut engang. Uansett kan jeg ikke basere kostholdet mitt på det. Blir dårlig psykisk av melkeprotein. Men det kan være en mulighet og ta det av og til, det kan det.


#29

Ziggy sa for siden:

Om du vil være på den sikre siden, så kan du jo som du sier lage Ghee av meierismøret, da fjerner du jo alt av melkeprotein, og sitter igjen med rent smør.
[color=#0000ff][/color]
Da slipper du de negative reaksjonene du sier du får av det.
[color=#0000ff][/color]
Syns du burde prøve å lage det, og bruke det i kostholdet ditt, det vil hjelpe deg med å få opp andelen sunt fett i løpet av en dag.
[color=#0000ff][/color]
.


#30

Lemen sa for siden:

Finnes det ikke et melkefritt smør fra Tine?

Synes å huske at søsteren min hadde det når hun gikk på en melkefri diett for et par år siden. :)


#31

lavendel sa for siden:

Bare margarin.


#32

lavendel sa for siden:

Jepp det synes jeg og :) Takk for hjelpen!


#33

Lemen sa for siden:

Ok, det var nok før lavkarbo tiden det da. ;)


#34

jeef-micro sa for siden:

Beklager at jeg må si det Ziggy, men du må ALDRI anbefale folk å "prøve å spise" ting de er/kan være allergisk mot... kan faktisk få temmelig alvorlige konsekvenser.

og laktoseintoleranse er noe helt annet enn melkeproteinallergi ;) Jeg kan spise litt syrnede meieriprodukter, litt vellagret ost, og smør, nettopp pga at jeg har intoleranse og ikke allergi. Da er nemlig melkesukret spaltet. når det gjelder allergi er det andre ting man reagerer på.

Lavendel: dersom det finnes et alternativ uten transfett (som feks det du nevner) så ville jeg prøvd det om jeg var deg.


#35

Ziggy sa for siden:

Helt klart, Jeefer'n, er helt enig med deg der, men jeg mener jeg skrev om intoleranse i det svaret du referer til, der jeg viser til at folk jeg kjenner som har intoleranse ikke har fått problemer med å bruke meierismør... men klart, kan svaret mitt mistolkes, så beklager jeg det!!! ;)
[color=blue][/color]
.


#36

lavendel sa for siden:

Nei har ikke så lyst til å putte i meg ting jeg ikke tåler. Kan leve med små mengder av og til, men kan ikke putte det inn i kostholdet mitt som en fett kilde. Ghee kan jeg kanskje lage en dag og det tåler jeg nok. Hadde satt pris på om dere med peil gadd å stikke innom en helsekost el liknende å se på nutana margarin pakken og se hva dere mener. Jeg tror nok kanskje den harskner før smør eks, men bortsett fra det tror jeg den er bra. Hvertfall når det gjelder i forhold til transfett.


#37

Borealis sa for siden:

Mct`n smaker nix & nada...har du den i en smoothie, vil du ikke merke noe til den!


#38

Carisma sa for siden:

Dette er helt off topic, men for meg er snabb noe HEEEELT annet enn både pølse og lungemos...(noe menn har og ikke damer liksom :rolleyes: ...) Og det gjør denne diskusjonen litt absurd at jeg ikke klarer å få den betegnelsen ut av hodet :stuart:


#39

Ziggy sa for siden:

:D :D :D :D

:cool:

ler
.


#40

Carisma sa for siden:

Jah, det var kommentaren om at snabb er 750 gram kjøttdeig som brakte meg litt ut av balanse... :cool: :p :p


#41

Ziggy sa for siden:

*Løper for å finne badevekta for å sette den på bodet for å veie... men kjøttkverna... ja den får jaggu stå... :o *
[color=#0000ff][/color]
:p :p :p :p
.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.