< Tilbake til oversikten

Net Carbs i grønnsaker blir minus?!

#1

Paradis-Oscar sa for siden:

(Denne burde kanskje stått under "Induksjonen", men la det her siden dette er min fase nå, og siden det er færre innnlegg her inne - mod'er får bare flytte som det passer!)

Jeg har et spørsmål om hvordan dette med netto karbohydrater i grønnsaker skal måles i praksis. Atkins sier jo at "Net Carbs får man ved å trekke mengden kostfiber fra mengden karbohydrater i en matvare", om jeg har forstått det riktig.
Da jeg var i induksjonen og skulle måle karbene i grønnsakene jeg spiste, skjedde at jeg fikk minustall i netto karber da jeg målte karbohydratinnholdet i enkelte grønnsaker!:p Dette kan vel umulig stemme?

Jeg bruker programmet "Mat på Data".

Eks: Sellerirot 60 g - Karbohydrater 1,7 g, Kostfiber 2,1 g
= -0,4 g netto karbohydrater :p

Hvorfor i alle blir det sånn, kan noen svare på dette?


#2

Lemen sa for siden:

Det med net-carbs, og trekke fra kostfiber gjelder bare i USA. I Norge (og resten av Europa) er kostfiber allerede trekt fra i matvaretabeller, og du trenger derfor ikke tenke på å trekke fra noe. Du bruker bare det antall karber som det står i matvaretabellene.


#3

Lemen sa for siden:

Sellerirot inneholder da 1,7 g. :) Ikke minus karber. :p


#4

Paradis-Oscar sa for siden:

Å, husker jeg leste noe om det her inne - men visste ikke at det faktisk gjaldt matvaretabellen også. Genialt, takk (nok en gang):)

Og jeg som synes jeg var såå overvettes flink da jeg bestemte meg for å bare bruke brutto karber for sikkerhets skyld, også var det faktisk det eneste riktige å gjøre... hehe.


#5

Lemen sa for siden:

Bare hyggelig!

:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.