Kjøpte Johannesbrødkjernemel i går for å bruke til Ziggygrøt, og leste på glasset at det også kan brukes i kaker.
Noen med erfaringer og gode tips her?
Har bursdag snart, og da blir det kaker :) :) :) Men må og vil gjøre dem lavkarbo uten at resten av familien rynker på nesen og bare spiser av ren høflighet...
"Johannes" og jeg har gjort oss et par små erfaringer....
Det jeg kjøpte det til var som jevning til Ziggys rømmegrøt. Genialt!!
Så har jeg prøvd meg på grove Ziggylapper (blir som små rundstykker).
Bruker grunnoppskriften på OE polarbrød, og tilsetter ca 1,5 dl kruskakli, 2-3 ss sesamfrø og 3 ts Johannesbrødkjernemel. Bryr meg ikke om å stivpiske eggehvitene. Er tilhenger av å gjøre ting enkelt. :D Slenger egg, CC og ost oppi kjøkkenmaskinen på full guffe, og så har jeg i salt, kruskakli, sesamfrø og Johannes.... og lar det gå et par runder.
Prøvde muffinsformer i papir først, og det sitter dønn fast. Smurte teflon-muffinsformer med masse smør, fyllte litt over halve med røre, strødde over litt sesamfrø og stekte i ca 40 min. Slapp formene lett og smakte NYYYDELIG!!!! Skikkelig luftige og saftige.
Laget også et par som jeg la rett på bakepapiret. De ble også bra. Nesten som små runde brødskiver, eller hamburgerbrød.
Litt grov-regning, men tror det blir ca 1 karb pr. "rundstykke".
(Dette var en liten påminnelse til meg selv om å legge denne erfaringen inn i Ziggy sin polarbrød-tråd også.)
Jeg prøvde johannes... i fløtesaus for første gang idag, og det blei skikkelig grøtete og ekkel konsistens. Gjør nok ikke det mer, men jeg digger å ha det i pannekakerøra, jeg får sveler/lapper. Uten johannes blir de veldig porøse/tynne!
Min konklusjon blir at det er genialt for å tykne røre/deig (kaker/vafler/lapper), men sausen klarer seg fint uten...:)
Hurra!Nå tenker jeg det skal gå bedre for meg også!Jeg har laga lavkarbomat til mannen min i 1 1/2 år nå, og han har tatt av over 50 kg og blitt kvitt magesmerter.Men gav opp selv, klarte ikke å få ned egg og slikt uten brød.
Har blitt en skapspiser som bare blir rundere og rundere, men nå er det slutt! skal ibutikken å kjøpe meg ting jeg trenger for å lage polarbrød og rundstykker.:) gleder meg:klem: TAKK
Jeg synes johannesbrødkjernemel er helt genialt. Jeg er glad i supper og synes det fungerer perfekt til å tykne suppene med. Men det er viktig å ikke bruke for mye, da blir det kornete i konsistensen.
[LEFT]Ser flere av dere har litt sånn blanda erfaringer med å jevne sauser med Joh.mel, selv har jeg funnet ut at det skal adskillig mindre til enn en tidligere var vant til når man jevnet sauser...
[color=blue][/color]
Husk, det er ikke store mengden som skal til for å jevne rømmegrøten min, så det skal enda mindre til for å jevne en saus, ofte ikke mere enn ca 1/2 ts eller mindre, alt etter hvor mye saus man lager...
[color=#0000ff][/color]
.[/LEFT]
takk for svarene..skal avsted og handle etterpå!! lagde semule grøt til ungene igår og fikk så lyst på grøt ...skal lage meg grøt senere ...mmmm...rømmegrøt...og så må jeg visst kutte ut pepsi maxen...dette blir en tøff helg...
Kjøpte Johannesbrødkjernemel på senter for riktig ernæring på Skedsmokorset, der sa de om jeg skulle bruke melet trengte det å "arbeides" godt med før en tok det i resten av røren/deigen. Så det må røres godt ut, for det er litt "tungt".
Kanskje det hjelper på konsistensen, har ikke prøvd enda :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.