Jeg har ennå ikke begynnt å klare grønnsaker.. spiser en halv gulrot en gang i blandt for å få i meg noe i det hele..
jeg brekker meg av alle grønnsaker utenom gulrot
men det er ikke lett
De siste dagene har jeg ikke kommet opp i mer en 2-5 karber per dag..
Og tankegangen min skremmer meg.. jeg tørr ikke lage noe med mer karber i heller for jeg er redd at jeg går litt saktere ned hvis jeg nå går opp til 15 karber..
har så lyst å drikke litt vin i morgen og spise rømmegrøt men jeg tørr ikke.. selv om jeg kommer under de karbene
Hvis du går på ketolysekuren, så synes jeg det blir veldig feil å tenke sånn. Du nærmer deg vel heller Skaldemanns filosofi, synes jeg (bortsett fra gulrota som jo ikke er en "ovanjords"-grønnsak). ;) Men nå fungerer jo Skaldemanns opplegg også selvfølgelig.
Selv ligger jeg så nære 15 karb'er som mulig, og heller på 16 enn 14 om dagen. Det fungerer veldig greit (for meg).
Du har jo hatt et kjempebra resultat så langt - har du spist like lite karb'er hele tida?
Heisann!
Det eg opplevde då eg eit par veker ikkje fekk i meg meir enn mellom 5 og 10 karb. var at eg begynte å legga på meg att. Men med ein gong eg auka på til oppimot 20karb, ja då forsvann det att! Så, viss du får i deg for lite karb, så virkar det mot sin hensikt... Sikkert andre som kan forklara KVIFOR dette skjer, eg er ikkje så flink til det!
Men eg ville nok prøvd å få i meg litt meir iallefal!
For ein annan ting eg merka, var at eg vart deppa... ja, lei meg og sur, og rett og slett litt smådeprimert... Men det kom seg så snart eg fekk opp den daglege karb-dosen min! No føler eg meg MYKJE betre!
Berre sånn til info liksom...:rolleyes:
Bare de siste 2 dagene... føler det blir enklere å spise lite karber enn å holde meg på rundt 15 da føler jeg fort det tipper over og kan bli for mye.. og heller ha litt å gå på hvis jeg plutselig vil unne meg jordbær med fløte en gang i blandt..
Er bare redd at hvis jeg ligger lavt noen dager at ketoseterskelen blir lavere sånn at jeg går ut av ketose hvis jeg plutselig spiser mer enn 10 karber om dere skjønner
det jeg har merka når jeg spiser så lite karber er at jeg har myemye mindre søtbehov det er ikke eksisterende har ikke lyst på søtt i det hele liksom..
Jeg skjønner at du syns det kan være vanskelig med disse karbene, men det jeg faktisk henger meg mest opp i, er at du selv skriver at ''tankegangen min skremmer meg''. For den skremmer meg også :klem:
Jeg er av de her inne som har en spiseforstyrrelse, trenger å gå ned i vekt og prøver å leve lavkarbo. Jeg vil vel egentlig bare si at jeg syns du må være forsiktig med deg selv og tenke på at de endringene du gjør i kostholdet nå er ment å være noe du kan leve med resten av livet eller bygge videre på. Mest sannsynlig vil det innebære at du må spise mer enn 3-5 gram karber pr. dag.
syns du skal prøve fedon jeg,så kan du spise mer du liker og alikevell ta av...nå er ikke jeg den rette til å åpne kjeften ang. grønnsaker for jeg
har ikke spist annet enn salat,agurk og en sjelden gang blomkål mos
men så spiste mindre grønt før faktisk hehe... for meg funket det veldig fint å ikke spise noe særlig annet enn kjøtt,ost,fett...men spørs
jo om kroppen syns det var så kjekt? who knows:)
Jeg har aldri hatt spiseforstyrrelser selv om jeg har fått kommentarer på at jeg var feit selv når jeg var under 50 kg.. fordi magen min aldri har vert stram og hvis jeg satt når jeg brukte 24" i livvidde på levisbukser så stakk magen over..
det var onkelen min som sa at jeg hadde blitt feit..
men har aldri hatt noe spiseforstyrrelser og tror ikke jeg får det men den der tankegangen skremte meg litt men jeg sparer egentlig opp sånn at jeg kan spise jordbær med splenda og fløte med god samvittighet på kvelden hvis jeg vil.. og synes det er enklest å ligge lavt enn i grenseland høyt liksom...
men jeg tror at når man tenker så mye på mat og sånn som man gjør nå blir man vel litt opphengt i starten..
Ser for meg at jeg kommer til å ligge på mellom 80 og 100 karber til dagen når jeg er ferdigslanket.. at jeg kan spise potet en gang i blandt men kommer ikke til å spise pasta da men lindbergbrød og andre sunne ting..
Må bare passe meg så jeg ikke blir syk i hodet av denne tenkingen på karber spiseforstyrrelser har alltid vert min største skrekk og jeg har lest endel om det og vet jo at alle tror de har kontroll og sånn... håper bare jeg har vett til å stoppe med slankingen og sånn når jeg er ferdig.. noe jeg tror men det skremmer meg litt måten jeg tar meg i å tenke på...
høres jo helt rart ut dette her..
skriver etterhvert som tankene detter inn i hodet mitt..
Men kommer til å kjøpe jordbør og fløte i dag første og eneste frikvelden min denne uka:)
Jeg blir littegranne skremt av posten din jeg. Det lyser noen varsellamper som du ser selv også.
Ser at det er en ny "trend" her på forumet at man skal spise mindre og mindre - spesielt av grønnsaker. Det er IKKE det vi står for her inne, og det ville være fint om det ikke ble anbefalt i annenhver tråd heller.
Om noen som har KETOLYSEKUREN som filosofi, OG man i tillegg befinner seg i KETOLYSEFORUMET - så anbefaler man ikke en som spiser 2-3 karber pr dag å spise mindre karber og kutte ut grønnsaker, - uansett hva slags erfaring man selv har !! Dette var ikke myntet på akkurat denne tråden, men sånn generelt !
Som jeg tidligere har sagt; SELVFØLGELIG virker det (en stund i allefall) å spise mindre, på samme måte som man blir tynn av å lavære å spise. Men det betyr ikke at det er sunt !!
De fleste som spiser for lite karber over tid opplever at vekttapet stagnerer og at de etter stund har "stilt om" kroppen sin slik at karbetoleransen forblir veldig lav. Det er kroppen sin måte å verne seg mot sult på. Får den ikke nok må den spare og den setter ned tempoet.
Den guleroten du spiser inneholder en del karber da, - og det blir som å spare på krona og la hundrelappene fly, -for å si det sånn. (Bare bytt ut kronene med karbene). Da er det bedre å ikke spise den. Du lurer deg sjøl - men du lurer ikke kroppen din.
Spiser du ikke grønnsaker følger du ikke ketolysekuren forresten..... :snill:
Hva med å lese Skaldeman boka ?
[color=#800080][/color]
Håper du finner ut av ting, - men husk at med et så flott vekttap du har hatt er det nromalt at kroppen stanser opp litt.
Husk at hastverk er lastverk !
[color=#800080][/color]
Syns ikke det høres så rart ut. Tenker av og til det samme selv også. Jeg har vært overvektig siden lenge før kroppen min ble "voksen", så jeg vet egentlig ikke hva jeg skal veie for å se bra ut og være sunn... Vet jo at jeg har veldig mye til overs nå, men tenk om jeg tror det senere også, når jeg ikke har det lenger! Forutsatt at jeg kommer dit da...
Og han onkelen din høres rimelig teit ut! Unnskyld at jeg sier det om slekta di....
Jeg gjør det ikke for at jeg synes jeg går for sakte ned eller noe sånnt.. det er bare at jeg er redd hvis jeg ligger opp mot 20 så skal det så lite til før jeg tipper over og ramler ut av ketosen men en gulrot veier jo 100 gram og er en grønnsak hvis jeg spiser en så er jo det 6 karber..
prøver hele tiden med litt grønnsaker og klarer å spise ca 50 gram isbergsalat til måltidene det er jo og litt
bare i det siste har jeg fått sjikkelig dilla på kjøttdeig med egg og det passer best å spise uten salat og jeg vil ikke ødelegge det med å ha oppi grønnsaker.. for da smaker det ikke godt lengre..
og låg på rundt 15 når jeg laget pannekaker ol. men nå har jeg ikke lyst på søte ting.. det eneste som frister er kjøtt..
Grensen for om en detter ut av ketose er forskjellig fra person til person, men jeg tror at mange tåler så mye som 30-40 karber før de går ut av ketosen, så du skal ikke være redd for å gå ut av ketose om du øker til opp mot 20 karber pr. dag.
Du har vel ketolyseboka? Da syns jeg at du skal lese igjen i den. Man glemmer litt av det som står der, og repetisjon er nødvendig. Jeg leser boka ofte. Der står det hvordan du skal forholde deg til karber etterhvert :)
Ja, eller å krydre kjøttdeigen med taco-krydder og ha løk, tomat, agurk, salat, ost, rømme og litt mild taco-saus til (den med lite karb'er). Det er jo skikkelig nam!
Jeg har aldri i mitt liv likt grønnsaker og brekker meg av de.. eneste grønsaken jeg kan spise er rå gulrot og isbergsalat
tomat, agurk paprika, løk blomkål brokkoli mais ja alt spyr og brekker jeg meg av.. prøver alltid bitelitt sånn at jeg stopper når jeg blir dårlig men det smaker forferdelig, men prøver å sakte men sikkert venne meg til det
Veldig mange, inkludert meg selv vil være i ketose på bortimot det dobbelte, men man går ikke ned i vekt.
Min erfaring er at jeg må ligge mellom 15 - 20 for å gå ned og veldig ofte er det slik at om man ligger veeeeldig lav i karber, så må man opp i antall for at vekten faktisk skal gå nedover. :)
Jeg sliter med å få i meg nok karber på en dag, for jeg eier ikke matlyst. Forsøker å prioritere f.eks brokkoli og blomkål foran salat med tanke på karbene, men så er det dette med å spise variert da.
Det verste med å ikke komme over 15g er at jeg forbrenner mer når jeg ligger på ca 17g. Menmen, ikke så mye å gjøre med det akkurat nå. :o
Altså, nå får jeg kanskje "juling", men!
Har ofte tenkt, når folk prater om 10 gram karb, kontro 15, 15 kontra 17, at det blir snakk om endringer på 1, 2, 5 eller 6 gram pr dag i karb-inntaket....da stusser jeg.
For det første, -mener dere at dere veier så nøyaktig, at dere VEIT akkurat på grammet hvor mye karb det er? Og tror dere ikke at karbinnholdet i en matvare/grønnsak, kan variere LITT , utfra f.ex vanninnhold i grønnsakene, jordsmonn, hvor langtkommet i modningsprosessen, osv?
Dernest, synes JEG at å bli litt "opphengt" i hvor man ligger (1-5 gram karb/dg) er ( i mine øyne altså!) enn litt forstyrret tilnærming til kost.....:(
Nå snakker jeg ikke om hvorvidt man skal holde seg over/under 20 gram, osv...men at man stresser seg opp med, at man ikke er på grammet på det "ideelle" karb-nivået....-tror nemlig ikke at mat (grønnsaker/frukt/bær) er så "standardisert" mtp karb-mengden....
Jeg veide ALT i starten av kuren for å trene opp øyemålet mitt, så jeg har stolt på det ca hele tiden siden. Om jeg stopper litt opp tar jeg en dag hvor jeg veier alt igjen, så jeg har ca kontroll. :ja: Klart det kan variere litt, men det tar jeg ikke hensyn til... :p
Jeg synes ikke jeg er direkte opphengt i det, men jeg har det i bakhodet. For min del så er det en hårfin balanse mellom antall karber pr dag og hvordan kroppen reagerer. Men jeg har gått på kuren i 10 uker, og det tok jo en stund å lære kroppens reaksjoner å kjenne. :)
Det er vanskelig å forklare, men jeg føler ubehag om jeg får i meg for mye karber. Jeg kjenner på kroppen når jeg har fått nok. Mulig det er fordi kroppen har vent seg til å bare få X antall karber pr dag. ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.