dingpot sa for siden:
Jeg har prøvd mange forskjellige søtestoffer både under kald og varm matlaging, men ble aldri helt fornøyd med søtsmaken spesielt i varme retter. Det virket som om mye av søtsmaken forsvant ved oppvarming. Jeg fikk alltid en følelse av at søtsmaken varte så kort tid i munnen, om dere skjønner hva jeg mener, Maten er søt med en gang den kommer i munnen, men så viker den til side, og forsvinner før man har tygd maten, omtrent!
Jeg brukte stevia tidligere, men følte at søtsmaken ikke kom frem så godt med det samme, mer som en ettersmak av søtt, enn direkte søtsmak. Dermed kom jeg frem til at om man kombinerer splenda med stevia, så får vi en langvarig søtsmak. Med på tanken?
Det viser seg at dette fungerer ypperlig i praksis! Jeg bruker nå så og si alltid en kombinasjon av disse to, for å oppnå den søtsmaken som "varer" som vanlig sukker. Da gir splenda søtsmak med en gang, og steviaen den gode ettersmaken. Har ikke testet det i kaker enda, men fungerer kjempefint i LK vaniljesaus og grøter. Stevia er veldig "sterkt" så bruk mindre av den, enn av splenda. Må nesten smake deg litt frem.
Bruk den reneste steviaen, for det finnes noen "svakere" som smaker mye anis.
Nå skal det sies, at jeg bruker minimalt med søtstoff, men nettopp derfor vil jeg at det skal være VERDT det når jeg først lager noe søtt! Håper tipset kommer til nytte for noen. :spisesnak