(Vi har ikke prøvd enda siden vi ikke har ispinneformer, men har liksom tenkt at det blir veldig kornete is, - siden isen vi lager i skaål må røres i hele tiden slik at den ikke skal bli det...)
Har dere bare fløte i da? Og ikke eggeplomme?
Har hørt du kan vispe inn et par stivpiskede eggehviter i saften, da blir den ikke hard, men slik som saftisen du kjøper i butikken. Har ikke prøvd selv.
Jeg har pleid å fryse Fun Light i ispinneformer. Men nå inneholder det jo aspartam da, men det bryr ikke jeg meg så mye om. :)
Jeg har vel bevist at oppskrifter ikke er min sterkeste side. Mat lages etter innfallsmetoden.:p
Når jeg sa fløte mente jeg bare litt for å runde av smaken, ikke fløteis. Jeg tipper at ca en dl er mer enn maks for en kurv jordbær.
Det burde heller ikke være noe problem å fryse fløteis i ispinneformene. Så vidt jeg husker ble det helt OK forrige gang jeg prøvde, men her var vel overskrifen saftis.
Akkurat nå er formene opptatt av skogsbæris (de hadde ikke jordbær på nærbutikken) for å teste forskjellige tilsetninger.
Skogsbær egner seg ikke! Det var for mange frø som overlevde kjøkkenmaskinen.
Jeg lagde en type helt uten tilsetninger. Den ble den hardeste, men helt spiselig. (Jo høyere vanninnhold, jo hardere is.)
Iset har helt rett; eggehviter gjør isen mykere. Kunsten er å ikke ha i for mye, da blir det noe sorbetlignende som egner seg bedre til dessertskåler. En hvite til en kurv jordbær kanskje?
I et anfall av sinnsforrvirring heiv jeg oppi litt nøytral olje.:eek: Tro det eller ei, konsistensen ble helt fin uten at det på noen som helst måte gikk an å smake/kjenne at den inneholdt ting som helt klart ikke burde være der.
Skulle gjærne vært flue på veggen i det prøvekjøkkenet. Det høres morsomt ut der. Takk for rapporten, skal legge dine resultater til grunn i et eksperiment jeg planlegger.
I dag fikk jeg kjøpt jordbær til 15 kr :D kurven ( i Sverige)! Da jeg senere kjøpte Hjemmet var det jommen oppskrift på jorbærsorbet på Lindbergsidene. Den oppskrifte lignet veldig på det vi omtrent har kommet fram til her - så den måtte jeg prøve. Det ble skikkelig godt. Vi spiste det som sorbet (ikke helt hard)rett fra ismaskinen, men litt frøs jeg i former også. Den blir vell hardere og vi har ikke smakt på den enda.
Jordbærsorbet
1 kurv jordbær, moses
Tilsett
70 g fruktose (el tilsvarende)
saften av en 1/2 sitron
Frys til halvstiv. Visp
1 eggehvitte
og visp denne deretter inn i den havlfrosne massen. Frys til ønsket konsistens.
Tar opp igjen en gammel tråd her..
Har fått litt dilla på saftis i sommer. Spiser sikkert 4 om dagen.
De som jeg liker lager jeg av Funlight saft (peach og tropic er best) blandet med vann med kullsyre (syns det gjør isen mer porøs) og vanilje essens. Har også begynt å blande i ferdig blandet Funlight Peach icetea( uten aspartam).
Godt å blande inn cola-light i blandingen også.
Men nå begynner det vel å bli litt vel mye aspartam. Har lyst å kutte ut Funlight så jeg lurer på om noen har noen tips om hva man kan ha i saftis for å få den med litt god smak?
Jeg spiser endel av disse så jeg tenkte ikke å bruke fløte. Helst noe uten karber.
Tror jeg blir å fortsette å bruke vann med kullsyre, vaniljeessens er vel også greit men skulle hatt noe som setter litt mer smak? Anyone?
Hva med å knuse jorbær oppi sammen med kullsyret vann, og
evt smake til med et søtstoff du syns du kan bruke? Og den vaniljeessensen...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.