< Tilbake til oversikten

Saftis

#1

guro sa for siden:

Jeg prøver å holde et rimelig fornuftig kosthold for hele familien. Men jeg tror det er en utopi å kutte ut alt 'gotteri'.

Frys ren eplejuice, gjerne Meierienes, i saftisformer.

Det blir godt og populært. Ikke er det krise om du tar en selv heller. Former har jeg kjøpt av TupperWare, men det finnes hvistnok på IKEA nå.

Appelsinjuice fungerer ikke så godt synes jeg. Noen som har tips til annet som kan fryses? (Så noe om appelsiner et eller annet sted i forumet)


#2

Summer sa for siden:

Det var jo helt genialt! At jeg ikke har tenkt på det før! :)

Takk Guro! Nå blir det saftis på poden! :)


#3

Sandrine sa for siden:

Hva med å prøve din egen lemonade som du har i signaturen?

Jeg er ingen Lindberger så jeg har ingen idé om hvordan fruktose oppfører seg i frossen tilstand.;)


#4

Sandrine sa for siden:

Jeg ble litt sporet av da jeg så signaturen din Guro.:rodme:

Jordbær egner seg ypperlig til formålet. Mos dem og tilsett søtstoff og fløte etter personlige preferanser og behov.


#5

guro sa for siden:

Takk! Det blir fløteis med jorbbær, eller kansjke jordbæris med fløte. Det skal vi prøve.


#6

Summer sa for siden:

Vi må få høre hvordan de blir! :)

(Vi har ikke prøvd enda siden vi ikke har ispinneformer, men har liksom tenkt at det blir veldig kornete is, - siden isen vi lager i skaål må røres i hele tiden slik at den ikke skal bli det...)
Har dere bare fløte i da? Og ikke eggeplomme?


#7

Iset sa for siden:

Har hørt du kan vispe inn et par stivpiskede eggehviter i saften, da blir den ikke hard, men slik som saftisen du kjøper i butikken. Har ikke prøvd selv.

Jeg har pleid å fryse Fun Light i ispinneformer. Men nå inneholder det jo aspartam da, men det bryr ikke jeg meg så mye om. :)


#8

Sandrine sa for siden:

Jeg har vel bevist at oppskrifter ikke er min sterkeste side. Mat lages etter innfallsmetoden.:p

Når jeg sa fløte mente jeg bare litt for å runde av smaken, ikke fløteis. Jeg tipper at ca en dl er mer enn maks for en kurv jordbær.

Det burde heller ikke være noe problem å fryse fløteis i ispinneformene. Så vidt jeg husker ble det helt OK forrige gang jeg prøvde, men her var vel overskrifen saftis.

Akkurat nå er formene opptatt av skogsbæris (de hadde ikke jordbær på nærbutikken) for å teste forskjellige tilsetninger.

Skogsbær egner seg ikke! Det var for mange frø som overlevde kjøkkenmaskinen.

Jeg lagde en type helt uten tilsetninger. Den ble den hardeste, men helt spiselig. (Jo høyere vanninnhold, jo hardere is.)

Iset har helt rett; eggehviter gjør isen mykere. Kunsten er å ikke ha i for mye, da blir det noe sorbetlignende som egner seg bedre til dessertskåler. En hvite til en kurv jordbær kanskje?

I et anfall av sinnsforrvirring heiv jeg oppi litt nøytral olje.:eek: Tro det eller ei, konsistensen ble helt fin uten at det på noen som helst måte gikk an å smake/kjenne at den inneholdt ting som helt klart ikke burde være der.


#9

guro sa for siden:

Skulle gjærne vært flue på veggen i det prøvekjøkkenet. Det høres morsomt ut der. Takk for rapporten, skal legge dine resultater til grunn i et eksperiment jeg planlegger.


#10

guro sa for siden:

I dag fikk jeg kjøpt jordbær til 15 kr :D kurven ( i Sverige)! Da jeg senere kjøpte Hjemmet var det jommen oppskrift på jorbærsorbet på Lindbergsidene. Den oppskrifte lignet veldig på det vi omtrent har kommet fram til her - så den måtte jeg prøve. Det ble skikkelig godt. Vi spiste det som sorbet (ikke helt hard)rett fra ismaskinen, men litt frøs jeg i former også. Den blir vell hardere og vi har ikke smakt på den enda.

Jordbærsorbet

  • 1 kurv jordbær, moses
    Tilsett
  • 70 g fruktose (el tilsvarende)
  • saften av en 1/2 sitron
    Frys til halvstiv. Visp
  • 1 eggehvitte
    og visp denne deretter inn i den havlfrosne massen. Frys til ønsket konsistens.

#11

HP sa for siden:

Jeg lagde en knallgod "iskrem" til min kone og poden idag! :snill:

  • 3 egg
  • 3 hender med tropisk fruktblanding (frossen)
  • ca 3ss Udos Choice
  • 2,5 måleskjeer KAL - stevia pulver
    Kjøres i kjøkkenmaskin til den er sorbeet. ;)

Stiv god, næringsrik og melkefri iskrem!

:stortsmil


#12

terry sa for siden:

Tar opp igjen en gammel tråd her..
Har fått litt dilla på saftis i sommer. Spiser sikkert 4 om dagen.
De som jeg liker lager jeg av Funlight saft (peach og tropic er best) blandet med vann med kullsyre (syns det gjør isen mer porøs) og vanilje essens. Har også begynt å blande i ferdig blandet Funlight Peach icetea( uten aspartam).
Godt å blande inn cola-light i blandingen også.

Men nå begynner det vel å bli litt vel mye aspartam. Har lyst å kutte ut Funlight så jeg lurer på om noen har noen tips om hva man kan ha i saftis for å få den med litt god smak?

Jeg spiser endel av disse så jeg tenkte ikke å bruke fløte. Helst noe uten karber.
Tror jeg blir å fortsette å bruke vann med kullsyre, vaniljeessens er vel også greit men skulle hatt noe som setter litt mer smak? Anyone?


#13

Karbosara sa for siden:

Hva med å knuse jorbær oppi sammen med kullsyret vann, og
evt smake til med et søtstoff du syns du kan bruke? Og den vaniljeessensen...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.