< Tilbake til oversikten

[17.mai] Rømmegrøt m/byggmel

#1

guro sa for siden:

Noe av kunsten med rømmegrøt er å koke ut smøret, få ut mest mulig, for så å kunne servere det ved siden av. Jeg er ikke alltid så nøye på om smøret er i grøten eller oppå.

Rømmegrøt alene kan vel knapt kalles et ballansert måltid, men som 'forrett' eller tilbehør til spekemat med 'mye attåt', må det vel være lov et par ganger i løpet av sommeren.

Rømmegrøt (4)

· 0,5 l seterrømme

Kok opp la småkoke på svak varme i 10 minutter. Rør forsiktig inn

· 1 dl byggmel

til smøret kommer frem. Øs av fettet. Rør inn

· 1 dl byggmel

til. Spe litt etter litt med

· 5-6 dl kokende melk

til passe tykk. La småkoke i 10 minutter. Rør av og til.

Server med smør (fettet du øste av), fruktose og kanel.


#2

MHM sa for siden:

Ser godt ut. Skal jeg jammen lage en dag. Men mener du bare en halv desiliter rømme? Synes jeg husker rømmeboks på rømmeboks jeg...?


#3

guro sa for siden:

Takk for feilmeldingen. Jeg har innebygget kommafeil. Jeg mente ikke sukker heller. Her rettet feilen i oppskriften.


#4

nøtta sa for siden:

oh i morra blir det grøt ja men spekeskinke mmmmmm :D


#5

nøtta sa for siden:

er det noe man kan bytte ut byggmelet med ?? fiberhusk :p..... atkins bake mix ??


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.