< Tilbake til oversikten

Et ønske

#1

guro sa for siden:

Takk for kjempebra sider!!

Ønsker med litt oppdeling under oppskrifter/mat for Lindberg... En oppdeling gjøre det letter når man leter etter noe, også når man legger inn. Det er sikkert flere måter å gjøre det på med dette er et eksempel

Frokost
Lunch
Middag
Mellommål
Dessert/kaker
Barnevennlig
Annet

Middag bør kanskje igjen deles inn, eksempel

Kjøtt
Fisk
Fugl
Gryter
Supper
Grønnsaker
Belgfrukter
Tilbehør
Annet


#2

Summer sa for siden:

Det var et godt forslag Guro! :ja:


#3

HP sa for siden:

Jeg har tenkt på det samme... :p

Men hvordan det best kan gjøres... Har jeg ikke funnet en god løsning på fordi at mange retter hører hjemme i flere kategorier... :)

Så; Varmmat, kaldmat, dessert, snacks/kaker? Noe iden duren?

Kom med forslag! :ja:


#4

guro sa for siden:

Jeg tror jeg gjentar mitt forslag. Noen andre som har meninger?


#5

HP sa for siden:

Skjønner hva du mener guro, men problemet mitt er det praktiske og tekniske... Om vi skal ha så mange kategorier som det du skriver over, så er det uunngåelig at der blir overlappinger, og da blir løsningen en av 3:

  • Vi må kopiere tråder, slik at den samme oppskriften ligger i flere kategorier.
  • Eller vi må ha færre kategorier, slik at en oppskrift kan ligge en plass.
  • Eller vi må finne en teknisk løsning som gjør det mulig å ha en oppskrift, med link fra flere kategorier.

#6

guro sa for siden:

Jeg ser at noen oppskrifter kan høre hjemme flere steder, men jeg synes det holder at det blir lagret der innlegger synes den hører mest hjemme - altså bare et sted. Blir det for mange kategorier kan vi godt slå sammen noen, fjerne noen. Hvor mange er det teknisk forsvarlig å ha?


#7

Fedonisten sa for siden:

Jeg er visst litt treig om dagen jeg..... Meninger? Hæ? Jeg??? Men altså :rodme: jeg syns forslaget er bra og er enig - men jeg klarer ikke å rote fram noen inndeling altså. Annet enn det som er foreslått..... :rodme:

Får vi en inndeling på type måltider, så blir det jo lettere for de som trenger hjelp til måltidsplanlegging også. Tenker jeg....


#8

Sandrine sa for siden:

Hva med å lage en mal som klistres? Hvis den inneholder avkrysningsbokser for hvem oppskriften passer for, trenger ikke oppskriften å ligge mer enn ett sted.

I tillegg til inndelingen til Guro (den første listen) ønsker jeg meg en kategori med linker. Det er utrolig hva andre allerede har lagt inn av oppskrifter.

Jeg likte spesielt godt det Guro gjorde med rømmegrøtoppskriften. Istedet for å legge den i den aktuelle tråden la hun den inn i oppskriftsseksjonen. Det ligger gode oppskrifter spredt rundt i ymse tråder som det hadde vært kjempefint å få samlet.


#9

magdalena sa for siden:

Hva med å bare dele det inn i Frokost,lunsj,middag,kvelds,mellommåltider og snacks og evnt bakst?En for hver diett selvsagt.Mye kan jo passe flere steder,men da setter forfatteren det der h*n synes det passer best.De fleste går sikkert gjennom disse inndelingene uansett..

Synes det virker som en god ide her jeg sitter:full: og viser...:visemuskl


#10

HP sa for siden:

Oppskriftene ligger her:
forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=45

frokost-lunsj-middag-kvelds går for mye i hverandre.... :p
Har spist eggerørevariasjon til alle jeg....

Da vil det være bedre om vi kjør det slik:
Inndeling etter proteinkilde: Egg, kjøtt, fjørfe, fisk/skalldyr
(Der må være en proteinkilde for at det skal kunne regnes som et måltid.)

I tillegg til proteinkilde kategoriene kommer så:
snacks/kaker, bakst og "andre oppskrifter"

Jeg ser for meg at vi så merker tittelen på oppskriften med hva dem egner seg for.
For eksempel: [Alle] Eggerøre, [Lind/A34] Linsepure, [A1234] Egg og Bacon, [lind] Fruktose :p.
Denne kategoriseringen tar moderatorene seg av, IKKE den som legger inn tråden.

Eller slik: [Xg Karb] Ostekake. (Karbotall for oppskriften, porsjon om det er spesifisert i oppskriften hva som regnes som en porsjon.) Den som legger inn oppskrifte kan legge ut karboberegning om en har det i oppskriften, IKKE i tittelen, det er moderatorsoppgave.

Jeg heller mot siste alternativ jeg da...

Om noen ønsker å være med å administrere oppskriftene så gi en lyd! :) Habile Atkinsere har vi, trenger en oppdatert lindberger til ;) (Jo fler jo bedre... :p )


#11

HP sa for siden:

PS, jeg skal utforske en teknisk løsning... Men det tar litt tid... :)


#12

Maz sa for siden:

Jeg er vel i et mindretall her men dette tror jeg blir for detaljert. Hadde volumet vært enormt så skulle jeg sett poenget men det er ikke så mye aktivitet at dette er nødvendig. Mye ståhei for lite utbytte.

Jeg skumleser alle oppskriftene, som oftest fungerer de bare som inspirasjon da jeg sjelden følger oppskrifter slavisk. Skulle jeg trenge å finne igjen noe bruker jeg søkefunksjonen.

Om de som la inn oppskriftene brukte middag, forkost etc i innlegget så kunne man jo søke på det.

Man kan jo allerede søke på proteinkilde.


#13

guro sa for siden:

Det er vist mange meninger her. Takk for responsen. Det med klistringen hørter interessant ut, men det vet jeg egentlig ikke hva er. Jeg foreslår at vi prøver HP forslag, om det ikke er for mye jobb da. Det viktigste er en oppdeling. Men vi trenger vel en kategori for grønsakretter/belgfrukter/tilbehør også? Vi lar HP avgjøre som tross alt har den teknisk oversikten. Det haster ikke med noen avgjørelse heller? Vi kan jo tenke på det en stund til.
Jeg hadde håpet at det kunne bli mange oppskrifter her etterhvert, jeg. Jeg vil lære nytt å variere.


#14

HP sa for siden:

Det er jo bare å fylle på med oppskrifter... Så blir jo behovet større! :p

Akkurat nå er der 138 oppskrifter. :)


#15

Nille sa for siden:

OK, jeg får vel si noe jeg og da.....:o

Er enig med Maz - dette blir for detaljert ! Spesielt det der med undergrupper av middager og de der kodene ..... :wacko:

HP, ta en titt her og her. Sistnevnte er min favoritt. Det er enkelt, greitt og oversiktlig. Virker det for den mengden av oppskrifter som finnes der inne.... ja da burde der fungere her og. (Karen som administrerer det, er forresten kokk med flere LC kokebøker på samvittigheten.)

Vi må huske på at det skal administreres også.... Puh ! :høh:

Hvis det absolutt må endres på noe (syns det funker slik det er), vil jeg foreslå den enkle måten:

  • Hovedretter
  • Frokost ideer
  • Brød og baking
  • Småretter og snacks
  • Salater, grønnsaker og tilbehør
  • Supper, sauser og forretter
  • Desserter
    Det må være et for Lindberg og et for Atkins. Så bør vi vel ha oppdelingen under hver fase. Da blir det lett å finne frem.

Eller........:blinke:


#16

HP sa for siden:

En for atkins induksjon, en for vedvarende også en for Lindberg /Atkins fase3+4, eller vil lindbergere også ha flere grupper?


#17

guro sa for siden:

Vi lindbergere spiser etter de samme regeler hele tiden vi (om ikke noe har gått meg hus forbi) så en gruppe på toppen må holde. Det var undergrupper jeg forsiktig prøvde å ønske meg. Jeg mente ikke å lage probler for deg, HP. Som sagt, det haster vel ikke med noen avgjørelse.


#18

HP sa for siden:

Lager ikke problemer... jeg bare prøver å finne ut hvordan det best skal løses... :snill: Men sånn eeeegentlig så ser jeg ikke hvorfor der skal være en lindberg og en Atkins, Vi kan egentlig ha alt i samme, men da trenger vi en merking/stempling av hva som er ok på Atkins fase 1+2 ...

Ser ikke helt hvorfor det skilles... jo... ser det like vel... Lindbergere frarådes å spise under en viss grense uten veiledning av fagperson, og dem som har det kan jo klikke seg inn på Atkins oppskriftene for fase 1+2 ... Men samtidig så er jo fase 1+2 oppskriftene nyttige for lindbergerne også, det er jo bare å tilsette ekstra gønnsaker/linser så blir det ok der...

Ok...

Spørsmålet blir da skal vi ha en Atkins fase1+2 og en Lindberg/atkins
eller skal vi ha en; oppskrifter med mindre enn 50g og en oppskrifter med mer enn 50g
Eller bare en oppskriftssamling?

Som admin her legger jeg ned veto mot et for rigid skille mellom atkins / lindberg! :p


#19

Silvandar sa for siden:

Løsninger bliir nok å lage et eget system hvor en

  1. Har en matvaredatabase som inneholder alle mulige råvarer som brukes i oppskrifter, og innholdet av næringsstoffer, hvor alle kan legge til nye råvarer.

  2. Har en sak for å sette sammen oppskrifter av matvarene, og få ut totale mengden protein/karbohydrater/fett/kcal/gi for ei gitt oppskrift. (GI blir vanskelig, men..)

  3. Kan legge de ferdige oppskriftene til i forskjellige kategorier, "Lindberg -> frokost" "Atkins -> middag" osv.

  1. Vise oppskrifter i forskjellige kategorier
  1. Kan søke utifra næringsinnhold "ikke mer enn 10 gram karbohydrater, middag"-kriterier..

Stay tuned. :)


#20

HP sa for siden:

Hehe, der våknet den "tekniske løsningen" også! ;)


#21

Fedonisten sa for siden:

Nå begynner dette å bli så omfattende at jeg har gitt opp å følge med. MEN; finner vel ut av det når systemet er en realitet og jeg ikke vet hva i himmelens navn jeg skal ha til middag..... :p


#22

ayliah sa for siden:

med fedonisten jeg...tihi...*og rusler stille og rolig ut igjen...*sss ,,,hp!!!!:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.