< Tilbake til oversikten

Allergisk mot karbohydrater?!

#1

mcfrogner sa for siden:

Kom i snakk med en ernæringsfysiolog i dag (ikke med vilje ;) ). Kom fort inn på at jeg spiser lavkarbo/Atkins, og mye fett og proteiner. Hun mente at lavkarbokosthold funker, men det hun var "bekymret for" var at man kunne få enda dårligere tåleevne mot karbohydrater hvis man spiste veldig lite av det - dvs., hvis man begynte å spise karber etter en lang periode uten ville man "ese ut" som hun sa. Hva syns dere om dette?

Hun kom også med et merkelig utsagn da jeg nevnte Atkins: "Ja, jeg leste den artikkelen. Men da jeg så på kaloriene spiste de jo ikke så mye likevel."!!

Så hun var vel ikke akkurat oppdatert på denne fronten, men vil likevel høre hva dere mener om å bli "allergisk mot karbohydrater" (hennes ord).

Kun seriøse henvendelser :_oy:


#2

mertan80 sa for siden:

Har hørt det samme selv..hmmm..bare ikke helt på samme måte..

men det er vel like greit å bli litt allergisk kanskje?så slipper man å bli så frista.jeg ser ihvertfall hvordan kroppen min reagerer på brød,poteter,pasta,brus,melkesjokolade...osv
av brød og slikt så blir magen oppblåst og vond..og av brød og sjoko så blir jeg veldig uvell..faktisk..så jeg skjønner ikke jeg hvorfor jeg har utsatt kroppen min for sånne matvarer når det er tydelig at kroppen ikke liker de..har ikke gått på lavkarbo lenge..men har en dag i uka hvor j har kost meg..og da tatt en skive brød feks..men nei..aldri mer..kroppen min har det bedre uten!!:D


#3

lavendel sa for siden:

Jeg gikk opp ti kilo da jeg brått sluttet med Lindberg for noen år siden, så man bør hvertfall ta en overgangsperiode. Jeg vet at det er en livstil og alt det der, men jeg "sprakk" og gikk rett tilbale til boller og brød. Det var fatalt.:mad:


#4

Grethe B sa for siden:

Jeg er i grunn litt enig i begge utsagn, målet mitt med å legge om kostholdet er jo nettop å finne "min" toleransegrense for karbohydrater. Jeg øker inntaket uke etter uke, for så å stoppe på det nivået vekta holder seg stabil med. For meg er det i alle fall ikke snakk om å kutte helt ut karbohydratene, det er jo det som gjør hele filosofien genial, "litt av hvert" og da basert på mest uforedlede "rene" matvarer.


#5

Nille sa for siden:

Joda, det er nok en viss sannhet i det hun sier. Men det gjelder (som med så mye annet) ikke alle. Mange som spiser for lite karbohydrater over tid, opplever at kroppens toleransegrense for karbohydrater synker, dvs. at en tåler mindre enn en gjorde før - før man legger på seg igjen. Min erfaring er at dette hovedsaklig gjelder de som spiser for lite. Dvs. de som kutter karbene ned på et minimum og holder seg der for lenge.
[color=purple][/color]
Vet ikke hvordan erfaringene er på Ketolysekuren, men nå sier jo Torkil at man bør ta pause etter 6 mnd. Dette er nok en av grunnene til at hans sier det.
[color=purple][/color]
På Atkins ser det ikke ut til å være noe problem. Det er der Atkins var genial. Han oppdaget dette fenomenet ganske raskt da han startet med sine 8 karber pr dag. Senere viste det seg at fordelen med så få karber ikke var så stor, og at de som spiste MER, faktisk holdt vekten bedre. Systemet med 14 dagers induksjon på 20 karber, for så å gå overpå vedvarende med økning på 5 karber pr uke viste seg altså å motvirke at kroppen venner seg til et unormalt lavt karbenivå. Samtidig som folk finner ut av hva og hvor mye de tåler av forskjellige matvarer. I tillegg finner man ut av hvor karbegrensen går.
[color=purple][/color]
For Lindberg er det ikke problem, - for der er karbenivået høyere i utgangspunktet.
[color=#800080][/color]
Det kan altså se ut til at det er svært lite lurt å kutte ut alle karber eller holde karbenivået på et minimum på et unormalt lavt nivå FOR lenge. Da skjer det ernæringsfysiologen snakker om, nemlig at kroppen venner seg til det lave nivået og innstiller forbrenningen etter det. Holder man det lenge nok, vil det "sette seg" - på en måte - SPAREBLUSS. På samme måte som folk som spiser for lite kalorier vil oppleve det samme, - at forbrenningen går ned og man går på sparebluss.
[color=purple][/color]
For begge tilfelle gjelder at om man da begynner å spise mer VIL kroppen ikke klare å takle det større inntaket og resultatet er vektoppgang. For mange MER enn man har tatt av i utgangspunktet.
[color=purple][/color]
Presiserer at dette stort sett gjelder de som spiser FOR LITE. Gjerne ofte i en kombinasjon med både lite karber OG lite kalorier. Slik som suppe/sulte kurer, og de som misforstår hva lavkarbo kosthold er eller har laget sin egen "selvkomponerte" versjon - evt. Skaldeman ekstrem - og som i sin iver kutter ut alt som finnes av karber.
[color=purple][/color]
Vi maser mye om dette på forumet og forteller at det kan straffe seg senere. Dessverre er det nok mange som ikke hører/ikke vil høre - fordi det jo funker med lite karber der og da. Det er når platået kommer - eller vektoppgangen det er trist, - for da er det en del som faller av lasset og aldri kommer tilbake.


#6

Havregryn sa for siden:

Jeg kan for min del tenke meg en annen ting som også skjer når man plutselig ikke "tåler" så stort karbo inntak..
Mister man fokuset på inntaket og øker inntak av karbo uten å gå ned i inntak av fett så har man vel ett problem?
Så lenge man holder fokus(les:telling av karbo etc) så har man jo oversikt.
Fort gjort at inntaket av fett blir en slik vane at man rett og slett glemmer seg på en måte..
f.eks disse aldeles fortreffelige lappene som Ziggy har introdusert oss for,de har ikke rent lite av fett og da selvfølgelig kalorier..og om man da i tillegg til de tar seg noe karbo-rikt..tja..ya see my point.

NÅ sier ikke jeg at det er slik,men jeg tror at har man levd på lavkarbo i lang tid og "sprekker opp" på en måte så får man for mye av både det ene(karbo) og det andre(fett)..da er det heller ikke rart at man legger på seg i dobbelt tempo(?)
En vane er gjerne en vane,på godt og vondt.


#7

Carisma sa for siden:

Er det så mye fett i disse lappene? Såvidt jeg kan se bare osten, og litt i eggeplommene?


#8

Havregryn sa for siden:

Det er jo det..uten at vi tenker på det slik,for vi har en annen filosofi..og ikke minst fokus.
Jeg regnet ut dette i går (gikk etter ernæringstabellen her inne)
da fikk jeg pr OE lapp :
KCAL: 137
PROTEIN: 12,2g
KARBO: 0,6g
FETT: 9,5g


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.