< Tilbake til oversikten

Har noen en god marinade/alternativ til grillkrydder?

#1

mam sa for siden:

Jeg kjøpte en kjempepakke med 2 kg frosne rå kyllinglår på Ica. Jeg lurer på hva slags nam-nam jeg skal krydre de med?

Barbeque saus og annen ferdig marinade er det sikkert karbohydrater i. Jeg liker den marinaden som heter "Smokey Honey". Noen som vet hvordan få denne smaken uten sukker?

Ja, vet noen av alternativ til grillkrydder? Selges det 0-karbo marinader i Norge?


#2

Nille sa for siden:

Jeg syns det er godt med

Sambal Oelek Chili Paste (ca. 2 ss)
1-2 fedd hvitløk presses
olivenolje til du har en god sausete konsistens.

marineres natten over eller minst et par timer (dess lengre dess mørere kjøtt)

Stekes i ildfast form på 185 grader i ca. 30-40 minutter. Snu stykkene haveis i steketiden.

Namme.....

ellers har Santa Maria et sukkerfritt flytende Fajita krydder i pose (Meny butikker pleier å ha dette). Dette er utmerket til marinade.


#3

mam sa for siden:

I dag fant jeg en ferdig marinade på Ica. Black Boy er merket. De har flere forskjellige, men rødvinsmarinaden hadde minst karbo. 3g karbo pr 100 g!!! I en pose ferdig marinade er det 70 gram, og det rekker til 0,6 kilo kjøtt.

Jeg brukte 2 poser til 1,8 kg kyllinglår. Det blir ikke mange karber pr kyllinglår nei! Noe av marinaden blir liggende igjen også, så det blir nærmest karbofritt.

Lurer på om en kan bruke en-to ts Splenda for å få en søtlig smak? Jeg liker jo honningmarinade.


#4

JaneFonda007 sa for siden:

Noen av grilloljene fra Caj P er og bra, det er de små sorte flaskene med korker i forskjellige farger. Grillolje original har 0,6 g karb pr 100 g, mens Hvitløk steke- og grillolje har 2 g karbo pr 100 g. Også smaker de så godt, spes hvis kyllingfileten får ligge over natta og bade seg ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.