< Tilbake til oversikten

Ertesuppe

#1

guro sa for siden:

Når man skal lage all mat fra bunnen av går det med mye tid til matlaging. Jeg er stadig på jakt etter måter å gjøre det enklere for meg selv på. En måter er å koke store posjoner i helgen. Ertesuppa fryser jeg i passe posjoner. Da er det bare å ta den opp om morgenen for tining og varme den etter jobb.

Bruker røkt svinekjøtt for smak og bedre kontroll med fett og salt.

Ertesuppe

  • 10 l kjele
  • 1,5 –2 kg erter bløtlegges i rikelig med vann (ca 2liter) 1 ss salt per liter vann over natten. Skyllevannet helles av og ertene skylles godt i rennende kaldt vann.
  • 1 – 1,5 kg røkt svinekam, eller røkt skinke hvor fettet er fjernet.
    Kok erter og kjøtt i 5-6 liter vann til ertene er møre og kjøttet kokt, ca 1–1½ time.

Ha i

  • 2 hakkede løk

  • 8 gulrøtter i skiver

  • 2 purre, snittet

  • 2 ts timian (+)
    Kok til grønnsakene er møre. Ta ut kjøttet og skjær i terninger og ha det tilbake i suppen. Smak til med

  • seltin.
    Kan fryses. Her må du tilsette fett og antioksidanter for å komme helt i balanse. Eksempel: fettilskudd og bær til dessert.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.