guro sa for siden:
Når man skal lage all mat fra bunnen av går det med mye tid til matlaging. Jeg er stadig på jakt etter måter å gjøre det enklere for meg selv på. En måter er å koke store posjoner i helgen. Ertesuppa fryser jeg i passe posjoner. Da er det bare å ta den opp om morgenen for tining og varme den etter jobb.
Bruker røkt svinekjøtt for smak og bedre kontroll med fett og salt.
Ertesuppe
- 10 l kjele
- 1,5 –2 kg erter bløtlegges i rikelig med vann (ca 2liter) 1 ss salt per liter vann over natten. Skyllevannet helles av og ertene skylles godt i rennende kaldt vann.
- 1 – 1,5 kg røkt svinekam, eller røkt skinke hvor fettet er fjernet.
Kok erter og kjøtt i 5-6 liter vann til ertene er møre og kjøttet kokt, ca 1–1½ time.
Ha i
-
2 hakkede løk
-
8 gulrøtter i skiver
-
2 purre, snittet
-
2 ts timian (+)
Kok til grønnsakene er møre. Ta ut kjøttet og skjær i terninger og ha det tilbake i suppen. Smak til med -
seltin.
Kan fryses. Her må du tilsette fett og antioksidanter for å komme helt i balanse. Eksempel: fettilskudd og bær til dessert.